Huvud sociala media Hur man följer upp någon på Facebook
sociala media

Hur man följer upp någon på Facebook

Hur man följer upp någon på Facebook
Anonim

Rengör din Facebook Newsfeed med dessa tips

  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
  • Sociala nätverk
  • avLinda Roeder

    Denna långvariga webbentusiast och konsult har en bred kunskap om hur personliga webbsidor fungerar.

    Är du trött på att se vad några av dina Facebook-vänner publicerar? Du kan blockera eller "avsluta" Facebook-vänner vars meddelanden du inte vill läsa. Du kommer fortfarande att vara deras Facebook-vän och du kan utbyta meddelanden, men du kommer inte att se deras inlägg i din tidslinje.

    Även om du blockerar Facebook-vänner kan du fortfarande lämna dem meddelanden och de kan fortfarande lämna dig meddelanden. Om du blockerar eller avföljer någon är dina inlägg fortfarande synliga för dem om de inte också blockerar eller avföljer dig.

    Så här följer du Facebook-vänner från deras inlägg

    Låt oss som exempel använda din vän Annette. Du är trött på att se de politiska meddelanden och memes som hon lägger om. Du bestämmer dig för att blockera henne ett tag, åtminstone tills efter valperioden.

    1. Logga in på din Facebook-profil.

    2. Från din Facebook-hemsida bläddra ner tills du hittar ett meddelande från personen vars meddelanden du vill blockera.

    3. Längst upp till höger om deras posthuvud ser du en liten pil ned. Klicka på det för att se dina alternativ. Du har några olika.

    • Dölj inlägg : Om du väljer det här alternativet kommer Facebook att visa färre inlägg som du gömmer. Du kommer fortfarande att se andra inlägg från den här personen. Facebooks magiska robotar kommer att avgöra vad du inte gillade med inlägget, så att du kanske inte får den effekt du önskar. Det kan fungera och du kommer inte att se många politiska inlägg från Annette, men du kanske inte heller ser några politiska inlägg från andra människor.
    • Avfölj Annette : Med det här valet blockerar du alla inlägg från Annette från din tidslinje men du kommer fortfarande att vara Facebook-vänner.
    • Dölj allt från XYZ : Om Annette har lagt om något från en Facebook-sida (i detta fall XYZ-sida) och du hellre inte vill se några andra inlägg från XYZ oavsett vem som publicerar dem igen, välj det här alternativet. Detta kan vara en bra taktik när du fortfarande vill se de icke-politiska inlägg som Annette gör, men inte vill se de saker hon återbetalar från olika politiska Facebook-sidor.

    Avfölj en vän från deras profil

    Ett annat snabbt sätt att följa upp någon är att skriva namnet i Facebook-sökfältet eller från valfri lista över dina Facebook-vänner och gå till deras profilsida. Du kommer att se en ruta som säger "Följer" med ett bock. Håll muspekaren över rutan så ser du att du kan välja att se deras inlägg först, använda standardinställningen eller avsluta dem.

    Avsluta från Newsfeed-inställningar i Inställningsmenyn

    Använd valet för Newsfeed-inställningar i menyn Inställningar. I skrivbordsversionen kan du komma åt den längst upp till höger om din Facebook-nyhetsfeed. I mobilversionen är Inställningar tillgängliga från det nedre bandet, längst till höger-menyn. Välj Newsfeed-inställningar.

    Ett av valen är "Avfölj människor att dölja sina inlägg". En fullständig lista över personer och sidor du för närvarande följer visas. Du kan filtrera det för personer, sidor eller grupper. Klicka på någon av dem för att avsluta dem.

    Hur du ansluter igen till Facebook-vänner som inte följts

    1. Logga in på din Facebook-profil.
    2. Välj menyn Inställningar (längst upp till höger på toppen av sidan för Desktop-webbplatsen eller nedre bandets högra meny för mobilappen) och välj "Newsfeed-preferenser".
    3. Du kan välja "Anslut igen till personer du har följt".
    4. En lista över blockerade Facebook-vänner och sidor dyker upp.
    5. Hitta namnet på den Facebook-vän du vill låsa upp. Det kommer att visa dig när du har följt upp dem.
    6. Klicka på personen eller sidan så ser du datumet då du följde upp dem ändras till "Följer".
    7. Du har framgångsrikt tagit bort din Facebook-vän. Deras meddelanden dyker nu upp på din Facebook-nyhetsfeed igen.