Huvud sociala media Hur man avmarkerar någon på Snapchat
sociala media

Hur man avmarkerar någon på Snapchat

Hur man avmarkerar någon på Snapchat
Anonim

Njut av varandras snaps och berättelser igen

En lista med användarnamn på personer som du har blockerat visas på nästa flik.

  • Tryck på X som visas till höger om användarnamnet för den person du vill avblockera.

  • Snapchat kommer att bekräfta att du är säker på att du vill avmarkera Snapchat-användaren. Tryck på Ja om du vill avmarkera dem.

  • När du har avblockerat någon försvinner de från din blockerade lista. Du kan sedan söka efter deras användarnamn för att hitta dem igen.

    Vad du ska göra efter att ha blockerat någon

    Blockering avbryter all kontakt mellan dig och den blockerade användaren, vilket innebär att de tas bort från din vännerlista om du hade lagt till dem som en vän i första hand. När du avmarkerar dem kan du behöva lägga till dem igen som en vän.

    För att göra detta skriver du bara deras användarnamn i sökfältet högst upp och trycker på + Lägg till-knappen som visas till höger om deras profilbild och användarnamn. Beroende på deras integritetsinställningar, måste den nyblockerade / omvände personen också lägga till dig tillbaka till sin vänlista.

    Tills båda har lagt till varandra tillbaka till dina egna vänlistor, kommer alla snaps eller chattar du får från varandra kvar i väntande läge. Du kan inte heller se varandras privata berättelser publicerade för vänner.

    Mer om avblockering av människor på Snapchat

    Nu när du vet hur man tekniskt kan blockera någon på Snapchat kan du fortfarande ha några frågor. Nedan följer några av de vanligaste frågorna och svaren för att hjälpa dig när du avblockerar någon.

    • Finns det en gräns för antalet gånger du kan blockera och avblockera någon på Snapchat?

    Det finns ingen tydlig gräns för antalet block eller avblockeringar du har för en viss användare, men Snapchat har varit känt för att placera tidsbegränsningar för användare som försöker lägga till vänner som de nyligen har tagit bort eller blockerat. Så om du blockerade någon, avblockerade dem och sedan försökte lägga till dem som en vän allt på en mycket kort tid kan Snapchat förhindra att du lägger till dem så snabbt igen. Du kan behöva vänta 24 timmar för att kunna söka efter dem och lägga till dem som vän.

    • Vet blockerade människor när du avblockerar dem?

    Snapchat meddelar inte användare när du blockerar dem eller blockerar dem. Det är dock möjligt att någon kan upptäcka att du har blockerat dem och sedan tagit bort alla på egen hand. Om någon till exempel märker att ditt konto har försvunnit kan de försöka söka efter dig från ett annat Snapchat-konto och bekräfta att de har blockerats. På samma sätt kan de kunna berätta att du har blockerat dem om de märker att ditt konto plötsligt har dykt upp igen i sökningen - särskilt om du en gång var på varandras vännerlista men inte längre är ansluten som vänner.

    • Finns det ett bättre alternativ till att blockera och avblockera människor på Snapchat?

    Istället för att tillfälligt avbryta all kontakt med någon och sedan behöva lägga till varandra igen som vänner, kan du dra nytta av funktionen Stör ej. När du aktiverar alternativet Stör ej för någon vän, kommer de att förbli på din vänlista och du kan fortfarande fortsätta att ta emot snaps och chattar - men utan några av de irriterande meddelandena som medföljer det.

    För att aktivera funktionen Stör inte för någon vän, öppna bara en chatt med dem genom att söka och knacka på deras namn. Klicka på menyikonen i det övre vänstra hörnet och tryck sedan på knappen Stör inte så att den blir blå. Du kan slå på och stänga av den när du vill utan att din vän någonsin vet det, samtidigt som du njuter av friheten att kunna öppna sina snaps och chattar när du vill.