Huvud sociala media Hur man avmarkerar någon på Facebook
sociala media

Hur man avmarkerar någon på Facebook

Hur man avmarkerar någon på Facebook
Anonim

Inte arg längre? Ta med vänner tillbaka till din värld med dessa tips

  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
  • Sociala nätverk
  • avBrad Stephenson

    Brad Stephenson är en frilansande tekniker och geek kulturförfattare med 12+ års erfarenhet. Han skriver om Windows 10, Xbox One och cryptocurrency.

    Känner du att det är dags att återansluta med en vän eller familjemedlem som du har blockerat på Facebook? Så här avmarkerar du dem snabbt på Facebook-webbplatsen och mobilappen.

    Hur man avmarkerar någon på Facebook: Dator

    1. Öppna din vanliga webbläsare som Firefox, Microsoft Edge eller Google Chrome och gå till den officiella Facebook-webbplatsen. Om du inte är inloggad, logga in nu.
    2. I det övre högra hörnet av Facebook-webbplatsen bör en liten pil bredvid en frågeteckenikon. Klicka på pilen .
    3. En meny visas med en lista med alternativ. Klicka på Inställningar .
    4. På nästa sida, titta på menyn till vänster på skärmen och klicka på Blockering . Detta tar dig till en lista över alla Facebook-användare som du för närvarande har blockerat.
    5. Hitta personen du vill avblockera i listan och klicka på Avblockera bredvid deras namn.

    Hur man avblockerar någon på Facebook: mobil

    1. Öppna den officiella Facebook-appen på din iOS- eller Android-smartphone eller surfplatta. Logga in om du inte redan har gjort det.
    2. Leta efter menyn med fyra ikoner på den. Den här menyn finns antingen längst upp på skärmen eller längst ner beroende på vilken enhet du använder och appens versionnummer. De fyra ikonerna ser ut som en webbplats, två personer, en klocka och tre horisontella linjer. Klicka på ikonen för tre horisontella linjer .
    3. En meny visas med en mängd olika länkar och alternativ. Rulla ner till Inställningar och sekretess och klicka på den för att utöka en annan meny.
    4. Klicka på Kontoinställningar .
    5. Klicka på Blockering .
    6. I listan över blockerade användare hittar du personen du vill avblockera och tryck på knappen Unblock bredvid deras namn. De kommer nu att blockeras.

    Vad händer när du avblockerar någon på Facebook?

    Om du blockerar någon på Facebook vänder du det första blocket du gjorde på deras konto. Ni kommer inte att vara Facebook-vänner efter att ha tagit bort blockeringen av dem, så att ni båda ser varandras publicerade innehåll och profiler som om ni var fullständiga främlingar. Som sådan kommer de att kunna se dina offentliga inlägg, direktmeddelande till dig och skicka en vänförfrågan.

    Vad du behöver göra efter att ha blockerat någon på Facebook

    Ingenting behöver verkligen göras efter att ha blockerat någon men om du vill vara Facebook-vänner igen, måste du skicka en vänförfrågan som de måste godkänna. De kan också skicka en vänförfrågan som du kan godkänna om det föredras.

    Vet de om du blockerar eller avblockerar någon på Facebook?

    Målet för ett block eller avblockering på Facebook får ingen anmälan om att någon har hänt till deras konto. Det enda sättet de kan ta reda på att de är blockerade är om de försöker söka efter ditt konto (ditt namn kommer att döljas från dem i sökresultaten) eller besöka din Facebook-profil direkt (de kommer inte att kunna se det). De kanske också så småningom inser att de inte ser dina inlägg i deras Facebook-flöde och sätter två och två ihop.

    Varför blockerar människor vänner på Facebook?

    Det finns två huvudskäl för att avblockera någon på Facebook.

    • Den första blockeringen kunde ha varit ett misstag. Ibland blockerar Facebook-användare fel person på grund av att de blir förvirrade med någon annan med liknande namn. Små barn kunde också ha tagit hand om mamma eller pappas smartphone och gått på en Facebook-blockerande spree.
    • Drama är över. Det är svårt att vara arg på en vän eller familjemedlem för evigt och ibland vill människor återansluta dem som de har sparkat ut från sina liv månader eller år tidigare.

    Avblockerar detsamma som att inte vara vänligt och inte följa upp?

    Avblockering skiljer sig mycket från ovänliga och icke följer. Avblockering avser omvändning av blockeringsprocessen, vilket i huvudsak ger en Facebook-användare åtkomst till ditt offentliga innehåll och profil igen. Att inte vänta någon på Facebook tar bort dem som en vän medan upplösning upprätthåller en vänskapsstatus med en Facebook-vän men gör att du inte kan se deras inlägg i ditt flöde.