Huvud sociala media Hur Twitter RT (Retweet)
sociala media

Hur Twitter RT (Retweet)

Hur Twitter RT (Retweet)
Anonim

Allt du behöver veta om ordentlig RTing av en annan Twitter-användare

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  33

  33 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Twitter är inte exakt det mest intuitiva sociala nätverket - speciellt nu när det har så många andra funktioner än det gjorde tillbaka på dagen då det var en enkel plattform för att posta meddelanden med 280 tecken. Trots detta är Twitter "RT" en speciell trend som har hållits fast sedan de mycket tidiga dagarna.

  Om du bara kommer igång på Twitter, vill du veta hur du kan RT på rätt sätt. Här är allt du behöver veta om det.

  Vad står RT för?

  "RT" är en förkortning för "retweet." Det används när du vill driva någon annans tweet-meddelande till dina egna följare, vanligtvis så att den ursprungliga användaren som tweetade får kredit och får meddelande att deras meddelande vidarebefordras.

  Det är väldigt enkelt och roligt att göra när du vet hur du använder det. Det finns ett par olika sätt att RT någon på Twitter:

  Välj "Retweet" -knappen: Det enklaste sättet att RT någon är de interaktiva knapparna som visas under varje enskild tweet. RT-knappen kännetecknas av två pilar som följer varandra, som den som visas på bilden ovan. Genom att klicka på eller trycka på den här knappen får du möjligheten att ha hela meddelandet tillsammans med den ursprungliga användarens foton-miniatyrbild och namn tryckt till din personliga Twitter-ström, som alla dina följare ska se. Det kommer att dyka upp på din profil med en etikett ovan och säga "Namn retweetade" - där ditt namn kommer att visas.

  Om du inte vill att någons hela meddelande, namn och fotominiatur visas i din ström på din Twitter-profil, eller om du vill göra några ändringar av innehållet i tweeten, har du några andra alternativ.

  RT @username: Om du manuellt vill RT en annan användares tweet, kan du göra det genom att kopiera det ursprungliga meddelandet och lägga till “RT @username” framför det där @username är den specifika användarens Twitter-handtag. Om du lägger “RT @username” framför tweeten kommer det att skicka ett @mention-svar (hittat under fliken Meddelanden) till den ursprungliga användaren och låta dem veta att du gav dem en RT.

  Lägga till ett meddelande + RT @ användarnamn: Du kan ändra “RT @ användarnamn” genom att lägga till en personlig kommentar direkt före det. Om du till exempel svarar på en fråga eller lägger till dina egna tankar till någon annans tweet hjälper "RT" att skilja din kommentar från det retweetade meddelandet.

  Om en Twitter-användare till exempel tweetade meddelandet: "Hur tycker du om vädret idag?" Kan du tweeta följande:

  "Älskar det! Varmt och soligt idag! RT @usname Hur tycker du om vädret idag? ”

  Det är vanlig Twitter-praxis att ofta lägga till en kommentar, följt av "RT @username" följt av tweeten. Ibland kommer en användare att redigera tweeten lite så att allt passar sig inom Twitter: s 280-teckengräns. Kom ihåg att lägga till "RT @username" tar upp karaktärsutrymme i varje tweetade begränsat till 280 tecken.

  Viktig anmärkning: Twitter har nyligen lagt till en extra funktion som gör ovanstående meddelande + RT @ användarnamnstrategi sorts irrelevant nu. När du klickar eller pekar på RT-knappen på en tweet finns det alltid ett fält märkt Lägg till en kommentar där du har 116 tecken för att skriva något som kommer att bifogas den tweet som du RT. Tweeten du RTing kommer att visas inbäddade under din kommentar, som hur bilder, videor och andra medier dyker upp på Twitter-kort.

  Varför RT någon på Twitter?

  Förutom att du vill distribuera ett meddelande du gillar eller håller med om, varför skulle du någonsin vilja retweeta någon? Tja, det handlar naturligtvis om att umgås.

  Observera: Det är svårt att märka det genom att hålla sig till dig själv. När du retweetar någon visas det på deras fliken Meddelanden och uppmanas att svara, som din RT, kolla din profil eller kanske till och med följa dig.

  Bygg relationer: Användare gillar det när deras grejer blir retweetade. De kan komma ut till dig och tacka dig för att du har retweetat dem, eller så kan de returnera favören och ge dig en RT.

  Skicka ut meddelanden till fler människor: Några lyckliga individer som har fått en RT av en stor kändis på Twitter hamnar vanligtvis mycket uppmärksamhet i gengäld. Om du kan få ditt meddelande till fler människor kommer du vanligtvis att utvidga din sociala cirkel på Twitter.

  Attrahera fler följare: Ibland krävs bara en tweet för att locka fler följare. Andra användare som RT kan komma till personer du inte har anslutit till, och om du har tur kan de se ditt meddelande och besluta att trycka på den stora "Följ" -knappen på din profil.