Huvud iphone & ipod Hur du stänger av kameraljudet på iPhone
iphone & ipod

Hur du stänger av kameraljudet på iPhone

Hur du stänger av kameraljudet på iPhone
Anonim

Användningen av Live Photo-funktioner påverkar kameraljud

Avsluta appen Inställningar och gå till kameraprogrammet . Om Live Photos är aktiverat och aktiverat i Camera-appen hör du inget slutarljud när du tar en bild. Live Photos-funktionen aktiveras vanligtvis som standard.

För att tillfälligt stänga av Live Photo i Camera-appen trycker du på ikonen högst upp på kameraskärmen som ser ut som tre koncentriska cirklar; det är en växlar för funktionen.

  • När de tre cirklarna är gula slås Live Photo på och slutarljudet undertrycks.
  • När de tre cirklarna är vita med en snedstreck, stängs Live Photo av under fotograferingssessionen och du hör slutarljud när du tar foton.

Alternativ för att stänga av kameraljud på iPhone

Om du inte vill aktivera Live Photo-funktionen men ändå vill stänga av kamerans slutarljud finns det två sätt du kan göra det.

Stäng av iPhone Ringer

Det första sättet är att tystna iPhone-ringsignalen genom att slå omkopplaren på telefonens vänstra sida tills den visar orange. Stänga av iPhone-ringsignalen dämpar ljud och ger dig en tyst kamera när du tar en bild.

Stäng av volymen i Control Center

Den andra metoden är att minska iPhone: s volym. Om du vill hålla telefonens ringsignal på och hålla Live Photos av, men ändå inte vill höra ljudet när du tar ett foto kan du sänka systemvolymen.

Börja med att öppna kontrollcentret . På en iPhone X eller nyare, dra ner från skärmens övre högra hörn. Dra upp från undersidan av skärmen på en iPhone 8 eller äldre. Skjut volymen ner till nära noll.