Huvud ipad Hur du aktiverar automatiska appuppdateringar på iPhone och iPad
ipad

Hur du aktiverar automatiska appuppdateringar på iPhone och iPad

Hur du aktiverar automatiska appuppdateringar på iPhone och iPad
Anonim

 • Grunderna
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • av Daniel Nations

  Daniel Nations har varit en teknisk journalist sedan 1994. Hans arbete har dykt upp i Computer Currents, The Examiner, The Spruce och andra publikationer.

  IPhone och iPad har blivit så låga underhållsenheter att de automatiskt kan lappa appar, installera den senaste versionen av dina appar och spel och uppdatera iOS när Apple lägger ut en ny version. Den automatiska appuppdateringsfunktionen kan eliminera behovet av att ladda ner dussintals uppdateringar på alla dina enheter som använder dem. När du slår på den kommer din enhet att ladda ner och installera nya versioner av dina appar när de blir tillgängliga.

  Dessa instruktioner gäller enheter som kör iOS 9 eller senare.

  Så här aktiverar du funktionen för automatiska appuppdateringar

  1. Öppna inställningarna för din iPad.

  2. Klicka på iTunes & App Store i vänster-menyn.

  3. Klicka på omkopplaren bredvid Uppdateringar till på / grönt.

  4. Den här inställningen kontrollerar inte App Store automatiskt efter uppdateringar. Men om du använder samma appar på flera enheter som använder samma Apple-ID måste du bara ladda ner den till en. Så om du uppdaterar en app på din iPhone kommer versionen på din iPad också att ladda ner och installera den senaste versionen.

   Om du är på en iPhone - eller en iPad som ansluter till ett datanätverk - ser du ett alternativ att använda mobildata för att ladda ner automatiska uppdateringar. Vissa appar, särskilt spel, kan ta upp en hel del bandbredd. En enda uppdatering kan använda en bra del av din månatliga tilldelning om du har en dataplan begränsad till 1 eller 2 GB per månad.

   Även med en obegränsad plan kan det ta en stund att utföra uppdateringar via mobil, vilket kan bromsa din enhet för andra tjänster som att surfa på Facebook eller få vägvisningsanvisningar.

   Andra alternativ för automatisk uppdatering på iPad

   Du kan också aktivera automatiska nedladdningar för musik, appar och böcker. Dessa inställningar gör att du automatiskt kan synkronisera dina inköp på alla enheter du äger. Men dessa inställningar är lite annorlunda, så du kanske vill tänka på det innan du sätter på dem.

   Automatiska nedladdningar synkroniserar dina nedladdningar på alla dina enheter, och för musik och böcker inkluderar detta också din Mac. När du laddar ner en app på en enhet, till exempel din iPhone, laddas den automatiskt ned till dina andra enheter, som din iPad eller iPod Touch.

   Om du är ett par eller familj som delar samma Apple-ID är det kanske inte den bästa funktionen att slå på, särskilt om du har olika smaker i böcker eller appar. Och om musik synkroniseras med alla enheter kan snabbt få utrymme för dig, särskilt om du bara har 16 GB eller 32 GB på din enhet. Men om du är den enda som använder det specifika Apple-ID eller om du har lagringsutrymme att spara, kan dessa inställningar spara mycket tid på att ladda ner varje nytt köp till varje ny enhet.

   Hur du sätter på touch-ID för nedladdningar

   En annan tidsbesparande funktion som du kan förvänta dig att hitta i dessa inställningar är möjligheten att använda Touch ID, som är Apples fingeravtryckssensorteknologi, för att ladda ner appar från App Store.

   Slå på den här inställningen genom att öppna appen Inställningar, välja Touch ID & lösenord i menyn till vänster, skriva in ditt lösenord när du uppmanas och knacka på on-off-omkopplaren bredvid iTunes & App Store . Vrid brytaren bredvid iPhone eller iPad Lås upp för att använda ditt Touch ID för att låsa upp din enhet.