Huvud iphone & ipod Hur du överför foton från din kamera till din iPhone
iphone & ipod

Hur du överför foton från din kamera till din iPhone

Hur du överför foton från din kamera till din iPhone
Anonim

Det enklaste sättet att överföra foton från kamera till iPhone är att använda denna adapter. Anslut bara en USB-kabel (ingår inte) i kameran och anslut den till denna adapter. Anslut sedan adaptern till Lightning-porten på din iPhone.

Den förinstallerade Photos-appen på din iPhone startas sedan. Klicka på Importera för att överföra fotona. Peka på antingen Importera alla eller välj de enskilda fotona du vill och tryck på Importera .

Det är värt att notera att den här processen inte går i den andra riktningen: Du kan inte använda den här adaptern för att ladda upp foton från din telefon till din kamera.

Köp på Amazon

02

av 05

Använd en Apple Lightning-to-SD-Card Camera Reader

Denna adapter liknar sitt syskon ovan, men ansluter inte kameran till iPhone. Ställ istället SD-kortet ur kameran, sätt in det i adaptern och anslut sedan adaptern till din iPhone's Lightning-port.

Liksom med den andra Apple-adaptern uppmanas fotonappen att importera några eller alla bilder på SD-kortet. Det är inte riktigt lika direkt som det första alternativet, men det kräver inte att du har en reserv USB-kabel till hands heller.

Köp på Amazon

03

av 05

Använd en trådlös adapter

Kablar är trevliga och allt, men det här är 2000-talet, och vi gillar att göra saker trådlöst. Du kan också med en trådlös kameradapter.

Ett bra exempel är Nikon WU-1a trådlös mobiladapter som visas här. Anslut den till din kamera för att förvandla den till en Wi-Fi-hotspot som din iPhone kan ansluta till. Istället för att aktivera internetanslutning är det dock en hotspot som är avsedd för att överföra foton från kameran till din telefon.

Du måste installera Nikons app för trådlöst mobilverktyg (ladda ner i App Store) för att överföra bilderna. När de väl är i appen kan du flytta dem till andra fotoappar på din telefon eller dela dem via e-post eller sociala medier.

Canon erbjuder en liknande enhet: W-E1 Wi-Fi-adapter i SD-kortstil. Andra trådlösa adaptrar och SD-kort finns också tillgängliga.

Köp Nikon WU-1a på Amazon

04

av 05

Använd en tredjeparts SD-kortläsare

Om du föredrar att gå helt ut från tredje part kan ett antal adaptrar ansluta SD-kortet från din kamera till din iPhone. En av dessa är Leef iAccess-läsaren som visas här.

Med dessa tar du bort SD-kortet från kameran, ansluter adaptern till din iPhone, sätter in SD-kortet och importerar dina foton. Beroende på tillbehör kan du behöva installera en app. Leef-enheten kräver till exempel sin MobileMemory-app.

Dina alternativ är naturligtvis inte begränsade till Leef. En sökning efter "SD-kortläsare blixtnedkoppling" hos Amazon returnerar många andra märken av liknande multi-port, multi-anslutningsadaptrar.

Köp på Amazon

05

av 05

Använd molnet

Om du föredrar att helt undvika kablar och adaptrar kan du prova en molntjänst.

Det här kan vara en svårare process: Du behöver ett sätt att få fotona från din kamera till molnet utan en dator eller en iPhone. Vissa kameror eller tillbehör kan ha en internetanslutning. Om du har en som gör det kan du tänka på tjänster som Dropbox och Google Photos (Apples iCloud Photo Library är också molnbaserat, men det kräver en iPhone eller Mac).

Börja med att överföra fotona från din kamera eller SD-kort till den tjänst du valde. Installera sedan appen för molntjänsten du använder på din iPhone, ladda ner fotona och överför dem till appen iOS Foton.

Det är inte riktigt lika enkelt eller elegant som att använda en adapter, men om du gillar säkerheten i att ha dina foton säkerhetskopierade på flera platser - på SD-kort, i molnet och på din iPhone - är det ett bra alternativ.

Vad du ska göra om importknappen inte visas när du använder en Apple-adapter

Om du använder någon av de Apple-adaptrar som listas i början av artikeln och knappen Importera inte dyker upp när du ansluter den, försök med dessa felsökningssteg:

  1. Bekräfta att din kamera är på och i bild-exportläge.
  2. Koppla ur adaptern, vänta i cirka 30 sekunder och koppla in den igen.
  3. Koppla ur kameran eller SD-kortet, vänta cirka 30 sekunder och försök igen.
  4. Starta om din iPhone.