Huvud programvara och appar Hur man överför ett iTunes-bibliotek till en annan plats
programvara och appar

Hur man överför ett iTunes-bibliotek till en annan plats

Hur man överför ett iTunes-bibliotek till en annan plats
Anonim

Springer ut ur rymden? Så här flyttar du ditt iTunes-bibliotek till en ny mapp

 • Webbläsare och Internet
 • Video & ljud
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Windows
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Mark Harris

  Sätter musikkompetens, inklusive bakgrund som musikproducent och kompositör, till artiklar om digital musik.

  57

  57 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Du kan flytta ditt iTunes-bibliotek till en ny mapp av alla anledningar och så många gånger du vill. Det är verkligen lätt att flytta ditt iTunes-bibliotek, och alla steg förklaras tydligt nedan.

  En anledning till att kopiera eller exportera ditt iTunes-bibliotek är om du vill att alla dina låtar, ljudböcker, ringsignaler etc. ska vara på en hårddisk med mer ledigt utrymme, som en extern hårddisk. Eller kanske du vill lägga dem i din Dropbox-mapp eller i en mapp som säkerhetskopieras online.

  Oavsett orsak eller var du vill placera din samling, gör iTunes det dött enkelt att flytta din bibliotekmapp. Du kan flytta alla dina filer och till och med dina låtarbetyg och spellistor utan att hantera någon komplex kopiering eller teknisk specifik jargon.

  Det finns två uppsättningar instruktioner du måste ta för att slutföra hela processen. Den första är att ändra platsen för din iTunes-mediamapp, och den andra är att kopiera dina befintliga musikfiler till den nya platsen.

  Välj en ny mapp för dina iTunes-filer

  1. När iTunes är öppet, navigerar du till menyn Redigera> Inställningar … för att öppna fönstret Allmänna inställningar.

  2. Gå till fliken Avancerat .

  3. Aktivera alternativet Håll iTunes Media-mappen organiserat genom att sätta en bock i den rutan. Om det redan är markerat hoppar du ner till nästa steg.

  4. Klicka eller tryck på knappen Ändra … för att ändra iTunes-mappens plats. Mappen som öppnas är där iTunes-låtar för närvarande lagras (som antagligen finns i mappen \ Musik \ iTunes \ iTunes Media \), men du kan ändra den till vilken plats du vill.

   För att lägga dina framtida iTunes-låtar i en ny mapp som ännu inte finns, använd bara knappen Ny mapp i det fönstret för att skapa en ny mapp där och öppna sedan den mappen för att fortsätta.

  5. Använd knappen Välj mapp för att välja den mappen för den nya mediemappens plats.

   Tillbaka till fönstret Avancerade inställningar, se till att platsen för iTunes Media-mappen ändras till den mapp du valt.

  6. Spara ändringarna och avsluta iTunes-inställningarna med OK- knappen.

   Kopiera din befintliga musik till den nya platsen

  7. Om du vill börja konsolidera ditt iTunes-bibliotek (för att kopiera dina filer till den nya platsen) öppnar du alternativet File> Library> Organize Library ….

   Vissa äldre versioner av iTunes kallar alternativet "Organisera bibliotek" Konsolidera bibliotek istället. Om det inte finns där, gå till avancerad- menyn först.

  8. Markera rutan bredvid Konsolidera filer och välj sedan OK, eller för äldre versioner av iTunes, klicka / tryck på knappen Konsolidera .

   Om du ser ett meddelande som frågar om du vill att iTunes ska flytta och organisera dina låtar väljer du bara Ja .

  9. När några anvisningar och fönster har försvunnit är det säkert att antaga att filerna har avslutat kopiera till den nya platsen. För att vara säker, öppna mappen du valde i steg 4 ovan för att dubbelkontrollera att de är där.

   Du bör se en musikmapp och eventuellt en del andra, som automatiskt Lägg till i iTunes och ljudböcker. Öppna de mapparna och leta efter dina filer.

  10. När alla dina låtar har kopierats till den nya mappen är det säkert att ta bort originalfilerna. Standardplatsen för Windows-användare är C: \ Användare \ [användarnamn] \ Musik \ iTunes \ iTunes Media \.

   Det kan vara bäst att behålla alla XML- eller ITL-filer, bara om du behöver dem i framtiden.