Huvud webbsökning Hur man testar dina integritetsinställningar på Facebook
webbsökning

Hur man testar dina integritetsinställningar på Facebook

Hur man testar dina integritetsinställningar på Facebook
Anonim

Du ställer in dem, men hur vet du om de arbetar eller inte?

  • Det bästa på webben
  • Sökmotorer
  • Att köra en webbplats
  • av Andy O'Donnell

    En senior säkerhetsingenjör som är aktiv inom internet och nätverkssäkerhet.

    Facebook verkar ständigt förändra hur det implementerar användarnas integritetsinställningar. Vem vet, de kan ändra inställningarna två gånger innan du ens läser den här artikeln.

    Är integritetsinställningarna verkligen så viktiga? Du satsar på att de är. Om du ställer in felaktigt, kan du ge upp brottslingar och potentiella förföljare alla slags användbar information. Tänk på Facebook som en gigantisk badrumsbås som världen har tillgång till och sedan tänka på att lägga ut alla typer av personlig information på väggarna i den båsen. Okej, det var kanske inte den bästa analogien, men försök att njuta av din lunch ändå.

    Hur vet du vilka integritetsinställningar du har skapat för dina "grejer", som Facebook gillar att kalla det, ställs in som du tänkt? Hur vet du om dina integritetsinställningar fungerar alls eller inte av misstag ändrades till offentliga? Det är exakt vad vi ska gå igenom i den här artikeln. Låt oss komma till det. Det första vi behöver göra är att se hur våra Facebook-inlägg och profil ser ut som någon annan.

    För att se din Facebook-sida som någon annan:

    1. Logga in på Facebook.
    2. Klicka på ditt namn i hörnet för att se din tidslinje.
    3. Klicka på ikonen precis under ditt omslagsfoto och klicka på länken Visa som .

    Genom att följa stegen ovan kan du se hur din profil ser ut för allmänheten. Detta låter dig veta om de integritetsinställningar som du tror är på plats är korrekt inställda och fungerar som du tänkt. Dessutom kan du ange en persons namn i det medföljande blanket och det visar dig vad den specifika personen kan se. Detta gör att du kan kontrollera behörigheter för personer som du har placerat på "special" -listor eller har blockerat.

    Ta dig en stund att gå tillbaka genom din tidslinje för att se om det finns några objekt som är mer offentliga än du vill att de ska vara.

    Om du stöter på många objekt som verkar vara offentliga och du hellre inte vill ta dig tid att gå igenom år och år av Facebook-inlägg, ändra behörigheterna för varje, kan du välja att ändra behörigheter för alla inlägg i inlägg.

    Så här ändrar du sekretessbehörigheter för alla tidigare inlägg:

    1. Logga in på Facebook
    2. Klicka på rullgardinsikonen bredvid ditt namn och välj Inställningar .
    3. Välj Sekretess på menyn längst till vänster på skärmen.
    4. Hitta det avsnitt som säger Vem kan se mina saker? och välj sedan Begränsa publiken för inlägg som delas med Friends of Friends eller Public .
    5. Välj Begränsa gamla inlägg .

    Som Facebook-supportwebbplatsen påpekar finns det några begränsningar för denna funktion. Om du använde anpassade behörigheter på ett gammalt inlägg påverkas inte dessa behörigheter av ändringen. Det finns inget enkelt sätt att ångra denna globala förändring när du förbinder dig till den. Att ändra behörigheterna tillbaka till vad de var (eller till något annat) på tidigare inlägg kräver att du ändrar behörigheter för varje inlägg du vill göra mer (eller mindre) offentligt. Personer taggade i tidigare inlägg och personer som de taggar har fortfarande tillgång till de gamla inläggen. På samma sätt kontrolleras visningsbehörigheter för inlägg som du taggats i av taggaren för det inlägget.

    Facebook är känt för att göra stora ändringar i sekretess- och säkerhetsalternativ, så det är förmodligen en bra idé att kontrollera dina integritetsinställningar ungefär en gång i månaden för att se om det har skett några större förändringar som du kanske vill kolla in.