Huvud sociala media Hur man säger om någon blockerade dig på Facebook
sociala media

Hur man säger om någon blockerade dig på Facebook

Hur man säger om någon blockerade dig på Facebook
Anonim

Har du inte sett en väns inlägg nyligen? Kanske det är med avsikt

  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
  • Sociala nätverk
  • avBrad Stephenson

    Brad Stephenson är en frilansande tekniker och geek kulturförfattare med 12+ års erfarenhet. Han skriver om Windows 10, Xbox One och cryptocurrency.

    111

    111 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

    Att bli blockerad av en vän på Facebook kan vara en frustrerande upplevelse och kan komma som en överraskning för många på grund av det faktum att det sociala nätverket inte berättar när det händer.

    Det finns fyra vanliga tecken att se upp om du tror att du har blivit blockerad av någon på Facebook.

    • Du ser inte längre deras inlägg i ditt Facebook-flöde.
    • Du kan inte hitta dem i en Facebook-sökning.
    • Du kan inte skicka ett direktmeddelande via Facebook Messenger.
    • De dyker inte upp på din Facebook-vänlista.

    Så här kontrollerar du noggrant om det finns bevis på att de har blockerats.

    Hur man hittar en väns inlägg i ditt Facebook-flöde

    Många människor börjar först misstänka att de har blivit blockerade av en vän på Facebook när de inser att de inte har sett sina inlägg i deras flöde på ett tag. Det är viktigt att inte hoppa till slutsatser när detta händer men eftersom inlägg ofta kan döljas från dig av Facebooks algoritm som är beryktad för att visa dig innehåll från vissa konton över andra. Du kan också ha placerats på en begränsad lista. Så här ser du till om algoritmen eller ett block är ansvarig för saknade inlägg.

    1. Klicka på sökfältet högst upp på skärmen på Facebook-webbplatsen eller appen och skriv in din väns namn. Om du inte har loggat in ännu, se till att du gör det först.
    2. När deras namn visas i sökresultaten, klicka på det.
    3. Du bör nu visas en sida med deras profilfoto och alla deras senaste inlägg.

    Om din väns namn inte visas i din sökning kan det vara ett tecken på att du har blockerats av dem.

    Hur man hittar en Facebook-vän i sökning

    Ett snabbt sätt att kontrollera om du har blockerats av ett annat konto på Facebook är att söka efter deras namn via sökfältet högst upp på Facebooks webbplats och app. Om deras namn inte visas i sökresultaten betyder det att de har blockerat dig.

    När du söker efter en vän med sökfältet är det viktigt att du inte bara stavar deras namn korrekt utan att du också använder det namn som de har valt att använda för sitt Facebook-konto.

    Det kan vara frustrerande för dem som försöker hitta vänner, men verkligheten är att vissa Facebook-användare väljer att använda sina initialer eller till och med ett smeknamn på sina profiler. Detta innebär att deras konton inte dyker upp när de söker efter deras riktiga namn. Ett sätt att komma runt detta är att fråga en ömsesidig vän om de vet vilket användarnamn de använder. Du kan också söka efter någon genom att ange deras e-postadress, men du måste känna till den specifika e-postadress som de använde för att skapa sitt Facebook-konto.

    Hur man kontrollerar om du är blockerad via Facebook Messenger

    Om du använder Facebook Messenger-appen på din smartphone, surfplatta eller dator kan du också kontrollera om du har blockerats av någon genom att försöka skicka ett direktmeddelande till dem.

    1. Öppna Facebook Messenger-appen.
    2. Klicka på Skriv ikonen i det övre högra hörnet som ser ut som en penna och anteckningsblock. Den här ikonen kan se ut som en plussymbol på vissa versioner av appen.
    3. När du har tryckt på ikonen uppmanar appen dig att ange namnet på den person du vill skicka ett meddelande till. Börja skriva din väns namn i fältet. Om deras namn och foto visas på skärmen kommer du att kunna skicka ett meddelande till dem och det betyder också att du inte har blockerats. Om de inte dyker upp betyder det att du antingen har blockerats eller att du har skrivit in deras namn fel.

    Så kontrollerar du vännerlistan för att se om du är blockerad

    Ett snabbt sätt att se vem som har blockerat dig på Facebook är att kolla din vännerlista. Enkelt uttryckt, om personen du misstänker har blockerat dig inte dyker upp i din Facebook-vännerlista, så har du varit ovänlig eller blockerad. Om de visas i din lista är du fortfarande vänner.

    1. Logga in på Facebook-appen eller webbplatsen och klicka på ditt profilfoto för att se din vännerlista .
    2. Nu kommer du till din Facebook-profil. På din profil ska det finnas en horisontell meny med alternativ för Om, Foton och Vänner. Klicka på vänner .
    3. När din vänlista laddats kan du bläddra igenom den manuellt för att hitta din vän eller söka efter dem genom att ange deras namn i sökfältet. Kom ihåg att söka efter namnet som de använder för sitt Facebook-konto. Om de använder ett smeknamn anger du det i sökrutan istället för deras riktiga namn.

    Om du inte har blivit blockerad eller ovänad av den här personen kommer de att visas i din vänlista.