Huvud android Hur man byter från iOS till Android
android

Hur man byter från iOS till Android

Hur man byter från iOS till Android
Anonim

Överför enkelt kontakter, foton och mer till din nya enhet

 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Samsung snabbtips
 • avMolly McLaughlin

  Molly K. McLaughlin har varit teknikförfattare sedan 2004. Hennes arbete har dykt upp på PCMag, Dealnews, Wirecutter och andra.

  Medan Android OS och Apples iOS vardera har hårt lojala användare som aldrig skulle föreställa sig att byta till den andra plattformen, händer det dock. Faktum är att många byter mer än en gång innan de väljer en vinnare. En Android-användare kan bli trött på operativsystemets fragmentering eller en Apple-användare kan tröttna på den muromgärdade trädgården och ta steget.

  Med den växeln kommer en inlärningskurva och den skrämmande uppgiften att överföra viktiga data, inklusive kontakter och foton och konfigurera appar. Att byta från iOS till Android behöver inte vara svårt, särskilt eftersom många Google-centrerade appar finns tillgängliga på iOS, vilket gör det enklare att säkerhetskopiera vissa data. Var bara beredd att spendera lite tid på att vänja sig till det nya gränssnittet.

  Vägbeskrivningen nedan bör gälla oavsett vem som gjorde din Android-telefon: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.

  Ställ in Gmail och synkronisera kontakter

  Det första du behöver göra när du ställer in en Android-smartphone är att ställa in ett Gmail-konto eller logga in på det om du redan använder det. Förutom e-post fungerar din Gmail-adress som inloggning för alla Google-tjänster, inklusive Google Play Store. Om du redan använder Gmail och har synkroniserat dina kontakter med det kan du helt enkelt logga in och dina kontakter överförs till din nya enhet. Du kan också överföra dina kontakter från iCloud genom att exportera dem som ett vCard och sedan importera dem till Gmail; Du kan också synkronisera dina kontakter från iTunes. Är du inte säker på var dina kontakter är sparade? Gå till inställningar, sedan kontakter och tryck på standardkonto för att se vilket som är valt. Slutligen kan du importera dina kontakter med ditt SIM-kort eller en tredjepartsapp, till exempel Kopiera mina data, telefonkopierare eller SHAREit.

  Google Drive för iOS har nu en funktion som låter dig säkerhetskopiera dina kontakter, kalender och kamerarulle. Det kan ta några timmar första gången du gör det, men det sparar mycket tid när du byter till Android.

  Om du har e-post på andra plattformar, till exempel Yahoo eller Outlook, kan du också ställa in dessa konton med appen Android e-post.

  Därefter vill du synkronisera din kalender med Gmail, om du inte redan har gjort det, så att du inte tappar några möten. Du kan göra detta enkelt i dina iPhone-inställningar. Google Kalender är också kompatibel med iOS-enheter, så du kan fortfarande koordinera med andra iOS-användare och få åtkomst till din kalender på en iPad.

  Säkerhetskopiera dina foton

  Det enklaste sättet att flytta dina foton från din iPhone till Android är att ladda ner appen Google Foton för iOS, logga in med din Gmail och välja alternativet för säkerhetskopiering och synkronisering från menyn. Ladda sedan ner Google Photos på din Android, logga in och du är klar. Du kan också använda en tredjepartsapp, som Send Anywhere, eller din föredragna molnlagringsprogramvara, som Dropbox eller Google Drive.

  Överföra din musik

  Du kan också flytta din musik med molnlagring eller så kan du överföra upp till 50 000 av låtarna från ditt iTunes-bibliotek till Google Play Music gratis. Då kan du komma åt din musik från valfri webbläsare och alla dina Android-enheter. Kontrollera först att din iPhone eller iPad är synkroniserad med iTunes, installera sedan Google Play Music Manager på din dator, som laddar upp din iTunes-musik till molnet. Även om Google Play Musik är gratis måste du ställa in betalningsinformation för framtida köp.

  Alternativt kan du importera din musik till en annan tjänst som Spotify eller Amazon Prime Music. I alla fall är det alltid en bra idé att säkerhetskopiera din musik och andra digitala data regelbundet.

  Bye Bye iMessage

  Om du har använt iMessage för att kommunicera med vänner och familj, måste du hitta en ersättning eftersom den inte är tillgänglig på Android-enheter. Innan du blir av med din iPhone eller iPad måste du stänga av den så att dina meddelanden inte fortsätter att omdirigeras där, till exempel om en annan iOS-användare texter du använder din e-postadress. Gå bara till inställningar, välj meddelanden och stäng av iMessage. Om du redan har släppt din iPhone kan du kontakta Apple och be dem att avregistrera ditt telefonnummer med iMessage.

  Android-kompatibla ersättningar för iMessage inkluderar Pushbullet, som också låter dig skicka texter från din smartphone, surfplatta och skrivbord så länge du är online. Du kan också använda den för att skicka webbsidor från en enhet till en annan, så att du kan avsluta en artikel som du startade på skrivbordet på din smartphone, till exempel, eller vice versa. Andra alternativ inkluderar WhatsApp och Google Hangouts, som använder data snarare än räknar mot din textmeddelandeplan.

  Vad du ska göra med din gamla iPhone

  När du har alla dina personuppgifter på din Android-enhet och har återställt din iPhone till fabriksinställningarna, ska du inte bara placera dem i en låda. Det finns många saker du kan göra med dina gamla mobila enheter, inklusive att sälja dem online för pengar eller presentkort, handla dem till återförsäljare för nya, återvinna defunct eller donera dem som fortfarande fungerar. Du kan också använda gamla enheter som fristående GPS-enheter eller för barn att använda för att spela spel.

  Vänja sig till Android

  Uppenbarligen är Android och iOS mycket olika och det kommer att finnas en inlärningskurva när du växlar mellan de två operativsystemen. iPhone-användare måste vänja sig bakåtknappen och "alla appar" -knappen, som finns på vardera sidan om hemknappen och antingen är riktiga hårdvaruknappar eller mer vanliga mjukknappar. Det första du antagligen märker är hur få begränsningar det finns i Android OS när det gäller anpassning. Lek med widgets för väder, fitness, nyheter och andra appar, anpassa ditt gränssnitt med en Android-startare och skydda din nya enhet med och skydda din nya enhet med en robust säkerhetsapp.