Huvud hemmabio Hur du strömmar TV till ditt sovsal
hemmabio

Hur du strömmar TV till ditt sovsal

Hur du strömmar TV till ditt sovsal
Anonim

Imponera på dina roomies genom att strömma en serie eller film till din sovs-TV

 • Musik för ditt liv
 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • Nyckelbegrepp
 • Kapa banden
 • avBrad Stephenson

  Brad Stephenson är en frilansande tekniker och geek kulturförfattare med 12+ års erfarenhet. Han skriver om Windows 10, Xbox One och cryptocurrency.

  Är du trött på att titta på luft och kabel på din sovs-TV och leta efter ett alternativ? Att strömma eller spegla innehåll från din smartphone, surfplatta eller dator kan vara precis vad du behöver och kan till och med vara billigare än din befintliga installation. Här är vad du behöver veta.

  Viktiga regler för strömning och spegling

  Specifika instruktioner för spegling och strömning varierar beroende på de enheter som används men här är några viktiga tips som kommer att gälla för alla scenarier.

  • Se till att alla enheter, inklusive smart-TV om de används, är anslutna till samma Wi-Fi-internetanslutning om du planerar att göra trådlös strömning eller spegling.
  • Vissa enheter kan kräva att Bluetooth är aktiverat för strömning eller spegling för att fungera så det är bäst att låta detta vara på.
  • Kom ihåg att ansluta laddningskabeln till din smartphone, surfplatta eller dator när du strömmar eller speglar, eftersom processen kan ta mycket batterikraft.
  • Om du speglar kanske du vill stänga av aviseringar på din enhet eftersom dessa dyker upp på din TV medan du tittar på en film eller TV-avsnitt.
  • Sovsalpersonal ska kunna ge dig detaljerade instruktioner om din sovs särskilda TV-installation inklusive lösenord för Wi-Fi-anslutningen.
  • Om flera studenter kommer att använda samma sovsal-tv regelbundet för att strömma TV eller kabel, kan det vara en bra idé att diskutera vem som betalar för vilka prenumerationstjänster som det sista du vill är att flera personer ska betala för samma kabelkanal eller TV-kanal. Om du kan få alla i din sovsal att gå med på att chippa in en dollar eller två i månaden kan du få en mycket billigare TV- eller kabeltjänst än du annars skulle ha gjort.

  Titta på media på en sovsal Smart TV

  En smart TV är i huvudsak en tv-apparat som har funktionalitet utöver att bara spela TV-kanaler och media från en ansluten Blu-ray-spelare eller videospelkonsol. Vissa smarta TV-apparater kan bara ha ett litet urval av appar som Netflix och YouTube som är installerade på själva TV: n och kan användas för att strömma onlinevideo när du är ansluten till internet. Andra mer avancerade smarta TV-apparater kan ha ett ännu större urval av appar, röstkontroller och ett alternativ för att strömma media från en annan enhet eller spegla.

  Några av de fraser som används på en smart TV som innebär att den kan ta emot en trådlös ström eller spegel signal är Miracast, Screen Mirroring, Display Mirroring, SmartShare och AllShare Cast.

  Om din smart-tv har mediaappar som Netflix redan har installerat på den, kan du helt enkelt logga in på ditt Netflix-konto direkt på TV: n utan att använda någon smart enhet eller dator.

  • iOS-enheter som iPhones, iPod touch och iPads kan behöva en speciell app för att spegla eller strömma media till en smart TV. Till exempel för att strömma till en Samsung smart TV behöver spegeln för Samsung TV iOS-appen. Smarta TV-appar informerar vanligtvis användare om vilka appar, om några, som krävs för strömmande media när de är på.
  • Windows 8 och 10 datorer kan spegla till en smart TV genom att trycka på projektknappen i meddelandecentret på skrivbordet.
  • Trådlös strömning och spegling från en Android-smartphone eller surfplatta varierar beroende på enhet. Ett snabbt sätt att kontrollera om alternativet är tillgängligt för dig är att öppna meddelandefönstret, knacka på Quick Connect och sedan klicka på Skanna efter enheter i närheten . Om din enhet kan strömma / spegla, bör din smarta TV visas i en lista över tillgängliga enheter.

  Ström & spegel med Apple AirPlay

  AirPlay är en teknologi utvecklad av Apple som gör att iOS-enheter som iPhones, iPads och iPod touch kan strömma media och spegla deras skärmar på en Apple TV.

  En Apple TV är en liten enhet som ansluts till en TV via en HDMI-kabel och förvandlar den till en smart TV med appar för strömmningstjänster, videospel och iTunes-musik.

  1. Svep upp från undersidan av skärmen för att öppna Kontrollpanelen .
  2. Klicka på skärmspeglingsknappen och välj Apple TV .

  Spegel och ström med Chromecast

  Liksom Apple TV är Googles Chromecast en liten enhet som ger smart-TV-funktionalitet till alla TV-apparater med en HDMI-kabelport. Chromecast har en mängd inbyggda appar för strömmande media från tjänster som Netflix och YouTube och det kan också användas för att strömma och spegla innehåll från en rad enheter. Vissa smarta TV-apparater har inbyggd Chromecast-teknik och kräver inte inköp av en separat Chromecast-hårdvara.

  iOS-enheter : När du har installerat Google Home-appen på din iOS-enhet kommer en liten roll-ikon att visas i det övre högra hörnet på skärmen när media från en kompatibel app kan strömmas till din Chromecast-anslutna TV. Populära appar som stöder denna funktion är Netflix, YouTube, Vimeo, HBO GO och Hulu.

  Android-enheter : Android-smartphones och surfplattor kan spegla hela skärmen på en Chromecast-ansluten TV-apparat.

  1. Öppna Google Home-appen på din Android-enhet.
  2. Klicka på menyikonen som ser ut som tre horisontella linjer och välj sedan Cast-skärm .
  3. Din Chromecast ska visas på en lista över kompatibla enheter. Klicka på den för att börja spegla din enhet.

  Windows PC : Hela innehållet på en webbläsares flik kan speglas på din TV med hjälp av Google Chrome-webbläsaren. Detta kan vara bra för när du tittar på video eller bilder som är inbäddade på en webbplats.

  1. Öppna Google Chrome och klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet.
  2. Klicka på Cast .
  3. Din Chromecast som är ansluten till din TV bör visas i en lista över anslutna enheter. Klicka på den för att börja spegla den aktuella webbläsarfliken.

  Populära streamingalternativ

  Medan Apple TV och Chromecast ofta används är två andra populära strömningsenheter som är solida alternativ Amazons Fire TV och Roku. Varje enhet har flera modeller att välja mellan, som Amazon Fire TV Cube och Roku Ultra, med var och en som säljer i en annan prisklass.

  01:52

  Hur du ansluter en bärbar dator eller dator till din TV

  Spegla din enhet med en HDMI-kabel

  Det överlägset ett av de enklaste sätten att spegla en smartphone, surfplatta eller dator är att ansluta den direkt till din TV-apparat via en HDMI-kabel. Kompatibla kablar finns tillgängliga för iOS- och Android-enheter utöver Windows- och Mac-datorer och de kräver bara att du ansluter den ena änden till din enhet och den andra till en av TV: ns HDMI-portar. Så snart den fysiska anslutningen har upprättats bör speglingen börja automatiskt.