Huvud iphone & ipod Hur du stoppar din iPhone-skärm från att rotera
iphone & ipod

Hur du stoppar din iPhone-skärm från att rotera

Hur du stoppar din iPhone-skärm från att rotera
Anonim

 • Stäng Control Center genom att klicka på hemknappen eller svepa ner Control Center (eller svepa upp, på iPhone X och senare).

  Roterar inte din iPhone-skärm trots att rotationslåset är avstängt? Lär dig hur du fixar den på Min iPhone-skärm roterar inte. Hur fixar jag det?

  Hur du inaktiverar iPhone-skärmrotation (iOS 4-6)

  Du kan låsa skärmrotationen för iPhone i tidigare versioner av iOS. Men på iOS 4-6 är stegen något annorlunda:

  1. Dubbelklicka snabbt på Hem-knappen för att få upp multitasking-fältet längst ner på skärmen.

  2. Dra åt vänster till höger tills du inte kan svepa längre. Detta avslöjar musikuppspelningskontrollerna och ikonen för skärmens rotationslås längst till vänster.

  3. Peka på skärmens rotationslåsikon för att aktivera funktionen (ett lås visas på ikonen för att indikera att den är på). Inaktivera låset genom att trycka på ikonen en andra gång.

   Hur man vet om rotationslås är aktiverat

   I iOS 7 och uppåt kan du se att skärmens rotationslås är påslagen genom att öppna Control Center (eller genom att försöka rotera din enhet), men det finns ett snabbare sätt: ikonfältet längst upp på iPhone-skärmen. För att kontrollera om rotationslås är aktiverat, titta längst upp på skärmen bredvid batteriikonen. Om rotationslåset är på ser du rotationslåssymbolen - låset med den böjda pilen - till vänster om batteriikonen. Om du inte ser den ikonen är rotationslåset av.

   Rotationslåsikonen är dold från hemskärmen på iPhone X, XS och XR. På dessa modeller visas det bara när Control Center är öppet. Det är i det övre högra hörnet där.

   Ett annat alternativ för att aktivera rotationslås?

   Stegen ovan är för närvarande det enda sättet att låsa eller låsa upp skärmorienteringen - men det fanns ännu en gång ett alternativ.

   I tidiga betaversioner av iOS 9 lade Apple till en funktion som gjorde det möjligt för användaren att välja om ringsignalomkopplaren på sidan av iPhone skulle stänga av ringsignalen eller låsa skärmorienteringen. Den här funktionen har funnits på iPad i flera år, men det var första gången den dök upp på iPhone.

   När iOS 9 släpptes officiellt hade funktionen tagits bort. Tillägg och borttagning av funktioner under betautveckling och testning är inte ovanligt för Apple, men det var en besvikelse för vissa människor. Även om funktionen inte kom tillbaka i iOS 10, 11 eller 12, skulle det inte vara för förvånande att se den återvända i en senare version.