Huvud webbsökning Så här startar du Vlogging på YouTube
webbsökning

Så här startar du Vlogging på YouTube

Så här startar du Vlogging på YouTube
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  37

  37 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  01

  av 06

  Kom igång med YouTube Vlogging för en online-publik

  En "vlog" är en videologg (eller videoblogg) som fungerar som en dagbok, journal eller blogg i videoformat. Det är en av de mest populära formerna av onlinevideoinnehåll idag - särskilt på YouTube.

  Varför du bör börja logga

  Om du vill öka din närvaro på sociala medier finns det inget som en video som får människors uppmärksamhet. Oavsett om du driver ett företag eller bara vill vara en del av ett online-community för skojs skull är vlogging ett av de bästa sätten att marknadsföra dig själv, dina produkter och dina tjänster.

  Kanske är den bästa delen av vlogging att det inte finns något rätt sätt att göra det, och du kan se på det som ett konstant experiment. Det finns inget behov av att vara perfekt utanför fladdermattan när du laddar upp din första video, och några av de mest rutinerade vloggarna justerar och ändrar sina vloggningsvanor även år efter att de började så att deras innehåll förblir intressant och tittarna förblir nöjda.

  Innan du spännande hoppar ombord med din egen vloggingsresa är det några saker du bör planera och titta på innan du börjar. Bläddra igenom följande bilder för att ta reda på vilka grundläggande saker du bör ha för att först.

  Rekommenderas också: 9 andra populära idéer på YouTube-kanalen utöver vlogging

  02

  av 06

  Hitta inspiration från att titta på andra Vloggers

  Om du vet vad vlogging är, är det troligt att du redan har tittat på några vlog-videor. Om du inte regelbundet följer vloggarna hos några framgångsrika vloggers redan, är det dags att börja göra det.

  Välj några vloggers och spendera minst en vecka eller två på att studera sin vlogging-stil. Du vill verkligen inte kopiera dem helt, men om du tittar på vad som gör dem verkar intressanta kan du ge några bra idéer för dina egna vloggar.

  När du spenderar tid tittar du på några frågor som:

  • Vilket ämne vloggar de om?
  • Vad gör deras vloggar intressanta?
  • Hur länge är deras videor?
  • Vilka trender kan du välja ut i varje video?
  • Redigerar de sina videor?
  • Filmar de sina loggar på en gång?
  • Hur ofta laddar de upp nya vloggar?
  • Vad säger deras tittare i kommentarerna?
  • Hur interagerar de med tittarna?

  Du forskar här inte bara för att utforska din egen möjliga loggstil, utan också för att se vad som fungerar för proffsen. Om du hittar flera vloggers som använder samma lilla tekniker, notera det.

  Här är några av YouTubes mest populära vloggerkanaler du kan kolla in:

  • The Shaytards (hemvideofamilj vlogging)
  • CTFxC (dagliga vloggar i sex år i rad)
  • Vlog Brothers (vetenskap, utbildning och geek vlogging)
  • llSuperwoman || (komedi / underhållningsvlogging)
  • Tyler Oakley (komedi / underhållningsvlogging)

  Det finns många fler vloggers där ute, både stora och små. Inte alla av dem har ordet "vlog" integrerat i sina videor eller kanaler, men om det handlar om att prata med en kamera, kan det betraktas som vlogging.

  Sök efter dina favoritintressen på YouTube för att se vad som kommer upp. Det finns vloggare där ute som vloggar om allt, från kändisar och relationer till fantastiska vetenskapliga fakta och videospel.

  03

  av 06

  Välj ett vlogging ämne, tema eller stil

  Baserat på dina egna intressen och vloggarna du tittade på i steg två kan du nu bestämma vad dina vloggar ska fokuseras på. Du bör se till att ge dina tittare värde genom dina vloggar.

  Vlogging om flera ämnen medan du fortfarande överensstämmer med ditt varumärke

  Skriv vid behov ned en lista med möjliga ämnen. Om du har flera ämnen du vill vlogga om, tänk på hur du kan göra det på ett sätt som varje ämne komplimanger varandra och arbetar för att diversifiera den mängd information du kan erbjuda genom dina vloggar.

  Till exempel finns det livsstilsvloggers där ute som kan vlogga om en hälsomatstrend i en video, och sedan prata om förhållande råd i nästa video. Så länge din vlog-stil och ditt personliga varumärke förblir relativt konsekvent är vlogging om olika ämnen mycket möjligt och ett bra sätt att blanda saker.

  Rekommenderas: 10 YouTubers som är riktigt kända nu

  Å andra sidan kanske det inte är den bästa idén att ladda upp tre mycket professionella vloggar om ämnet entreprenörskap, sedan göra två avslappnade videor om några Hollywood-filmer du just tittade på, och sedan gå tillbaka till vlogging allt allvarligt om småföretagsledning. Konsistensen flyter inte särskilt bra här alls.

  Vissa vloggers har inte riktigt ett ämne eller en grupp ämnen som de vloggar om, utan istället vloggar bara om sitt dagliga liv. De pratar om vad de gjorde, vart de åkte, vad de lärde sig, och ibland kommer de till och med att filma sin vlog när de är ute och om att göra vad de gör under dagen.

  Det vackra med vlogging är att det är otroligt öppet och flexibelt. Så länge du kan använda det för att etablera och bygga ditt eget personliga varumärke, kan du ganska mycket vlog om nästan vad som helst.

  04

  av 06

  Bestäm vilken utrustning du ska använda för att filma, redigera och ladda upp

  Du behöver inte en snygg kamera, lampor eller redigeringsprogram för att komma igång med vlogging. De flesta vloggers börjar med enkel eller vardaglig teknik som de redan har, och fortsätter sedan att investera i kameror och annan mer specialiserad utrustning när deras publik växer och de vill förbättra kvaliteten på deras vloggar.

  Om du har en smartphone kan du göra all din filmning, redigering och uppladdning genom det. Dagens smartphones har sådana högkvalitativa kameror som är ideala för att filma fantastiska videor, och det finns både gratis och betalda appar du kan använda för att redigera dem.

  Å andra sidan, om du har en bärbar dator, behöver du inte ens en kamera för att filma din video om den har en inbyggd. Många vloggers börjar med att logga med sina bärbara datorer, vilket eliminerar behovet av att överföra videon till datorn senare för att redigera och ladda upp.

  Om du är en casual YouTube Vlogger

  Använd bara din smartphone, laptop eller befintlig digital kamera för att filma dina videor. Använd följande verktyg för att eventuellt redigera dem.

  • Hur du redigerar videor direkt på din iPhone
  • Videoredigeringsprogramvara som du kan använda på webben

  Om du är en professionell YouTube Vlogger

  Professionella vloggers som vill ha mer avancerad look och känsla behöver högre utrustning. Om du befinner dig på det stadiet kanske du vill överväga att investera i en bra HD-kamera och redigeringsprogramvara som Final Cut Pro.

  • Bästa videokameror för webbvänlig video
  • En guide till redigering med Final Cut Pro
  • Hur man ställer in videografi och fotograferingsbelysning

  05

  av 06

  Skapa ditt YouTube-konto och anpassa det

  Processen för att skapa YouTube-kanaler är mycket annorlunda nu än för år sedan, främst för att den nu är integrerad i ditt Google-konto och Google+. Om du inte redan har ett Google-konto kan du registrera dig här.

  När du har installerat dem kan du skapa din YouTube-kanal här.

  Anpassa din kanal

  När du skapar din kanal får du chansen att överföra en del av din Google+ profilinformation till din YouTube-kanal, till exempel ditt namn och profilfoto.

  Du kan anpassa ytterligare funktioner som din "Om" -flik, din kanalomslagskonst, länkar till andra sociala profiler eller webbplatser, kanaltips, presenterade kanaler och mer.

  Ladda upp videor

  Det är enkelt att ladda upp till YouTube. Klicka på webben genom att trycka på knappen "Ladda upp" i det övre högra hörnet för att välja videofilen och fylla i nödvändig information som titel, beskrivning och taggar.

  Du kan också ladda upp via den officiella YouTube-videoappen från din smartphone eller surfplatta. Detta är ett bra alternativ för casual vloggers som gör all sin filmning på sina mobila enheter och inte vill slösa tid på att överföra sin video till en dator bara för att ladda upp den.

  06

  av 06

  Marknadsför dina videor på sociala medier

  Att filma, redigera och ladda upp dina vloggar är ofta den enkla festen. Den hårda delen kommer när du tävlar mot alla dessa andra vloggers och skapare för tittarna.

  Populära vloggers marknadsför ofta sina vloggar på alla typer av sociala medier som Facebook, Twitter, Google+, Instagram, Pinterest och andra. Kolla in den här listan över sociala nätverkssajter som du bör använda för att se var du kan marknadsföra dina vloggar.

  Andra sätt att få fler vyer

  Att marknadsföra dina vloggar på sociala medier är ett viktigt första steg, men det finns många andra bra tekniker för att bygga en publik. Kolla in denna lista med 10 sätt du kan få fler YouTube-videovyer.

  Hantera din publik

  När du har byggt upp ditt abonnentantal och har tittarna tittat på och interagerat med dina vloggar, vill du veta hur du interagerar med de goda och håller ut trollen. Kolla in den här artikeln om hur du hanterar dina YouTube-videokommentarer.