Huvud android Hur du installerar din nya Android-enhet i fyra steg
android

Hur du installerar din nya Android-enhet i fyra steg

Hur du installerar din nya Android-enhet i fyra steg
Anonim

Ny Android-telefon eller surfplatta? Anslut dig snabbt

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Samsung snabbtips
 • avMelanie Pinola

  Den här upptagna telekommunikationen bor praktiskt taget i molnet.

  46

  46 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Oavsett om du är ny på Android eller om du har använt Android ett tag, när du börjar ny med en ny enhet, hjälper det att ha en checklista med sortering för att komma igång.

  För din specifika Android-telefon eller surfplatta kan de exakta menyalternativen vara annorlunda, men de borde likna stegen som visas här.

  Inte e: Anvisningarna nedan bör gälla oavsett vem som skapade din Android-telefon: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.

  Här är vad du behöver göra för att komma igång med Android:

  1. Packa upp din telefon och logga in med ditt Google-konto.
  2. Ställ in dina säkerhetsalternativ för telefon eller surfplatta och trådlös anslutning .
  3. Installera viktiga Android- appar .
  4. Anpassa din hemskärm och fler tips och tricks.

  01

  av 04

  Packa upp din mobila enhet och logga in med ditt Google-konto

  Att avboka telefonen eller surfplattan är en trevlig upplevelse. I rutan kan du hitta en snabbinstallations- eller igångsättningsguide som berättar om du behöver sätta in ett SIM-kort, som kommer att inkluderas i rutan, i telefonen.

  Om din telefon har ett avtagbart batteri måste du sätta i det. Du bör ha tillräckligt med laddning för att slutföra alla steg för att ställa in din nya Android-enhet, men om du är i närheten av ett uttag kan du ansluta och börja ladda batteriet.

  När du först sätter på telefonen eller surfplattan leder Android dig igenom de första stegen för att komma igång. Du blir ombedd att logga in med ditt Google-konto eller skapa ett nytt. Detta håller din enhet synkroniserad med Googles tjänster för e-post, kalender, kartor och mer.

  Under installationen kan du länka andra tjänster, till exempel Facebook, men du kan lägga till dessa konton senare om du bara vill komma in i din telefon så snabbt som möjligt.

  Du kommer också att ställas några grundläggande inställningsfrågor, till exempel vilket språk du använder och om du vill aktivera lokationstjänster. Platstjänster behövs av många appar för att göra saker som att ge dig vägbeskrivning och visa lokala restaurangrecensioner. Informationen samlas anonymt.

  02

  av 04

  Ställ in säkerhetsalternativ och trådlös anslutning

  Att ställa in säkerhetsalternativen kan vara det viktigaste steget av alla. Eftersom telefoner och surfplattor lätt går förlorade eller stulna, vill du se till att din skyddas om någon annan får det.

  Gå till enhetens inställningar genom att trycka på Menyknappen . Välj Inställningar och bläddra sedan ner till och knacka på Säkerhet .

  På den skärmen kan du ställa in en PIN-kod, mönster eller - beroende på din enhet och Android-version - ett annat sätt att låsa telefonen eller surfplattan, som ansiktsigenkänning eller lösenord.

  Ett långt lösenord med flera karaktärer erbjuder högsta säkerhet, men om det är för skrämmande för att ange varje gång skärmen låses, ställer du åtminstone in en PIN-kod.

  Beroende på din enhet och Android-version kan du ha andra säkerhetsalternativ, till exempel att kryptera hela enheten, vilket är viktigt om du använder din telefon eller surfplatta för arbete och låser SIM-kortet.

  Om du har möjlighet att ange ägarinformation ska du definitivt ställa in den om du tappar din telefon och en god samaritan finner den.

  Ställ in fjärrstrykning så snart som möjligt, så att du kan radera alla data på telefonen eller surfplattan på avstånd om de går förlorade eller stulna.

  Ställ in trådlös anslutning

  För närvarande ansluter du till ditt Wi-Fi-nätverk. Att lämna Wi-Fi hela tiden är inte en bra idé för din mobila enhets batteritid, men när du är hemma eller i ett känt trådlöst nätverk är det bäst att använda Wi-Fi.

  Gå till Inställningar igen från menyknappen och gå sedan till Trådlöst & nätverk och tryck på Wi-Fi . Aktivera Wi-Fi och tryck på namnet på ditt trådlösa nätverk. Ange eventuella nätverkslösenord så är du redo att rulla.

  03

  av 04

  Installera viktiga Android-appar

  Det finns tusentals Android-appar att ladda ner och spela med. Här är några förslag för att komma igång med din nya Android-smartphone eller surfplatta.

  Rekommenderade appar inkluderar Evernote för anteckningar, Documents to Go för redigering av Microsoft Office-filer, Skype för gratis videosamtal och snabbmeddelanden och Wifi Analyzer för att hjälpa dig förbättra ditt trådlösa nätverk.

  Tre andra att tänka på är Avasts Mobile Security och Antivirus, GasBuddy (eftersom vi alla kan stå för att spara på gas) och Camera ZOOM FX Premium, en imponerande kamera-app för Android.

  Om du använder din telefon eller surfplatta för att komma ikapp med nyheter och webbplatser, är Google News & Weather, Flipboard och Pocket populära.

  Du hittar alla dessa appar och mycket mer i Google Play-butiken, tidigare känd som Google Market.

  Pro tip: Du kan fjärrinstallera appar på din telefon eller surfplatta från din bärbara eller stationära dator från Google Play webbplats.

  04

  av 04

  Tips och tricks för att anpassa din Android-startsida

  När du har konfigurerat enhetens säkerhet och laddat ner några viktiga appar, vill du förmodligen anpassa telefonen eller surfplattan så att dina favoritappar och information är till hands.

  Android erbjuder massor av anpassningsfunktioner, inklusive möjligheten att lägga till dynamiska widgetar. Här är grunderna för att anpassa din hemskärm och enhet:

  • Din Android-enhet har flera paneler på hemskärmen . Dra åt höger eller vänster för att komma åt de andra.
  • För att ta bort en app från en av skärmarna men inte ta bort den helt, tryck på appen och håll den med fingret i några sekunder tills du ser en papperskorgsikon längst ner på skärmen. Dra appen till papperskorgen för att ta bort den.
  • För att lägga till en app i en av skärmarna, klicka på applikationsikonen och tryck sedan länge på appen du vill lägga till. Dra den till panelen du vill placera den på.
  • Du kan också lägga till mappar på en skärm. Tryck länge på ett tomt område på skärmen och välj mappar . Beroende på ditt system kan du kanske ställa in inte bara en ny grundmapp för att innehålla dina appar, utan också specifika mappar som "Alla kontakter" eller "Senaste dokument." Flytta appar till en mapp genom att dra dem till den med fingret.
  • För att lägga till en widget eller genväg eller för att ändra bakgrundsbilden, tryck länge på ett tomt område på skärmen. Widgets kan innehålla dynamisk information, som väder, nyheter, en klocka och mer. Genvägar är snabblänkar till en app, en kontakt, ett bokmärke, inställningar och så vidare.

  Det finns mycket mer du kan göra med Android, men den här grundläggande installationsguiden bör komma igång. Njut av din nya telefon eller surfplatta.