Huvud hemmabio Hur man ställer in och använder Amazon Fire TV
hemmabio

Hur man ställer in och använder Amazon Fire TV

Hur man ställer in och använder Amazon Fire TV
Anonim

Hur man ställer in och använder Fire TV

Amazon Fire TV kommer med tre stycken du behöver ansluta. Det finns en USB-kabel, den fyrkantiga (eller diamantformade) Fire TV-enheten och en strömadapter. De ansluter bara på ett sätt, och det finns vägbeskrivningar i rutan.

USB-kabeln är dock placerad i mitten och ansluter strömadaptern till Fire TV om dessa anvisningar inte är tydliga.

När du har gjort dessa anslutningar:

 1. Anslut nätadaptern till ett närliggande eluttag eller eluttag.
 2. Kör USB-kabeln bakom din TV och anslut Fire TV till en tillgänglig HDMI-port på den.
 3. Slå på din TV .
 4. Använd källknappen på din TV: s fjärrkontroll för att hitta HDMI-signalen för Fire TV.

Om alla tv: ns HDMI-portar används, tar du bort en av dina befintliga enheter för att ge utrymme för din nya mediestreamer. Om du har enheter som är både USB- och HDMI-kompatibla kan de flyttas till en öppen USB-port. Om inte, kan en USB till HDMI-omvandlare fungera för DVD-spelare och liknande enheter. Anslut din Fire Stick direkt till din TV.

02

av 04

Utforska Amazon Fire TV-fjärrkontrollalternativ

Du kan styra Fire TV med Alexa Voice-fjärrkontrollen som medföljer enheten. Ta bort locket genom att skjuta det framåt och sätt sedan in batterierna enligt anvisningarna. Bekanta dig sedan med dessa fjärrkontrollalternativ; måste du använda några av dem under installationsprocessen:

 • Mikrofonknapp : Tryck på den här för att koppla in Alexa på din TV. Ge ett sångkommando som anger vad du vill göra, titta på eller komma åt. Du kan till exempel säga "Visa mig Prime Movies" eller "Spela spelet Sonic the Hedgehog".
 • O-ring : Placera fingret på utsidan av O-ringen, på toppen, vänster, botten och höger, och klicka i den riktning du vill flytta till på skärmen. Du ser objekt markerade när du rör dig. Klicka inuti ringen för att tillämpa det markerade valet. Detta kan starta en film du har valt eller öppna en app som du bläddrat bland bland annat.
 • Tillbaka-knapp : Tryck för att gå till föregående skärm i Fire TV-gränssnittet.
 • Hemknapp : Tryck för att gå till Fire TV: s startsida, som visar tillgängliga media, appar, spel och så vidare.
 • Alternativknapp : Peka på den här knappen (den med tre rader) för att komma åt alternativ, som kanske eller inte är tillgängliga baserat på vad som för närvarande är valt.
 • Spola tillbaka, spela upp och pausa : Tryck och tryck på eller håll in när så är tillämpligt för att gå igenom media som för närvarande spelas. Observera att detta kanske inte fungerar på alla appar eller med alla videotjänster.

Du kan också styra Fire TV med Amazon Fire TV Remote-appen. Leta efter det i telefonens app store.

03

av 04

Ställ in Amazon Fire TV

Första gången din Fire TV startar ser du logotypskärmen. Nu är du redo att konfigurera enheten. Så här ställer du in Amazon Fire TV:

 1. När du uppmanas att trycka på knappen Spela på Alexa Voice Remote . Använd fjärrkontrollen för att slutföra resten av stegen här.
 2. Välj ditt språk .
 3. Välj ditt Wi-Fi-nätverk ; om det finns fler än en väljer du den snabbaste.
 4. Ange ditt Wi-Fi-lösenord och klicka på Anslut.
 5. Vänta medan programvaran uppdateras och Fire TV-pinnen initieras. Det kan ta 3-5 minuter.
 6. När du uppmanas acceptera standardregistreringsinformationen (eller så kan du välja att använda ett annat Amazon-konto).
 7. Välj Ja för att låta Amazon spara ditt Wi-Fi-lösenord.
 8. Välj Ja eller Nej för att ställa in föräldrakontroll . Om du väljer Ja, skapa en stift som uppmanas.
 9. Se den inledande videon . Det är väldigt kort.
 10. Klicka på Välj appar och välj de appar du vill använda. Använd högerpilen för att se mer. När du är klar klickar du på knappen Spela på fjärrkontrollen.
 11. Klicka på Ladda ner appar .
 12. Vänta medan Amazon är klar med installationsprocessen.

04

av 04

Utforska Amazon Fire TV 4K-inställningar

Amazon Fire TV-gränssnittet är uppdelat i sektioner som går över toppen av skärmen. Dessa avsnitt ger dig tillgång till filmer, videor, inställningar och så vidare. Du använder Amazon Fire-fjärrkontrollen för att navigera genom dessa avsnitt för att se vilken typ av media som är tillgängligt för dig.

Om du till exempel laddat ner Hulu-appen under installationen ser du Hulu som ett alternativ. Om du betalar för Showtime eller HBO via Amazon har du också tillgång till dem. Det finns också spel, Amazon Prime-filmer, tillgång till ditt personliga Amazon-bibliotek, de bilder du håller på Amazon och mer.

För nu, för att slutföra installationsprocessen, navigera till Inställningar och utforska vad som finns, inklusive men inte begränsat till konfigurationsalternativ för:

 • Meddelandealternativ
 • Nätverk och nätverkslösenord
 • Display- och ljudpreferenser
 • Appar du äger och appar du kan få
 • Styrenheter och Bluetooth-enheter som tangentbord för fjärrkontroller och spelkontroller
 • Alexa-preferenser och prestanda
 • Allmänna appinställningar
 • Åtkomstbehörigheter för anslutna enheter
 • Hjälp och hjälpfilmer

Utforska Hjälp först. Du kan titta på videor på nästan allt som Amazon TV-stick erbjuder, inklusive men inte begränsat till hur man ställer in Amazon Fire TV, hur man strömmar media, hur man hanterar Fire TV-applistan, hur man använder Amazon-appen och hur man använder Firestick-kanalerna och mer.