Huvud fönster Så här ställer du in tyst timmar i Windows 10 med hjälp av Focus Assist
fönster

Så här ställer du in tyst timmar i Windows 10 med hjälp av Focus Assist

Så här ställer du in tyst timmar i Windows 10 med hjälp av Focus Assist
Anonim

Slå på eller stäng av olika aviseringar med den här funktionen

 • Klicka eller knacka på rutan Fokushjälp för att bläddra igenom Av, : Endast prioritet och På: endast larm .

 • Du kan upprepa dessa Focus Assist-steg för att ändra dina tysta timmar när som helst och så många gånger du vill.

  Hur man ändrar Focus Assist-inställningar

  1. Öppna Windows 10: s Action Center genom att klicka på ikonen till höger nedan eller genom att dra in från höger sida av skärmen på en beröringsenhet

  2. Hitta Focus-hjälprutan i Action Center och högerklicka på den med musen.

   Alternativt kan du också utföra ett långt tryck på det med fingret om du använder en pekskärmsenhet som en Surface Pro.

  3. En ny länk för Gå till inställningar visas. Klicka på det.

  4. Inställningsappen öppnas nu och tar dig automatiskt till alternativen för Focus Assist.

   De tre bästa alternativen för Av, endast Prioritet och Alarm är samma alternativ som du bläddrar igenom genom att klicka på Fokusassistent-knappen i Action Center. Du kan välja att växla mellan varje läge antingen på den här skärmen i Inställningar eller via Action Center.

  5. De fyra inställningarna under Automatiska regler kan dock endast ändras på den här skärmen och används för att anpassa din Focus Assist-upplevelse.

   Förstå automatiska regler för Focus Assist

   Här är vad de automatiska reglerna för Focus Assist betyder. Dessa används vanligtvis för mer avancerad anpassning av dina tysta timmar och kan bara ändras i appen Windows 10 Inställningar.

   • Under dessa tider : Klicka på det här alternativet för att aktivera Focus Assist vid en viss tid för varje veckodag, varje arbetsdag eller endast på helger. Till exempel kan du låta Focus Assist automatiskt slå på mellan 9 och 17 varje arbetsdag. Du får också ange endast prioritet eller endast larm .
   • När jag duplicerar min skärm : Det här alternativet låter dig välja vad som händer med dina aviseringar när du projicerar din Windows 10-enhetens skärm till en annan skärm antingen via kabel eller trådlös anslutning. Om du stänger av detta, kommer dina Focus Assist-inställningar när du projicerar vara desamma som dina vanliga inställningar. Om du ändå slår på den kan du få den att agera annorlunda. Du kan till exempel slå på denna inställning och göra den så att bara larmmeddelanden visas när du projicerar till en annan skärm.

   Detta kan vara användbart när du tittar på en film och du inte vill bli avbruten av appaviseringar.

   • När jag spelar ett spel : I likhet med ovanstående inställning skapar detta en separat preferens för hur du vill att Focus Assist ska agera på din Windows 10-enhet när du spelar ett videospel. Stäng av denna inställning så att Focus Assist fungerar på samma sätt som vanligt eller slå på den för att välja vilken typ av aviseringar, om någon, du vill avbryta ditt spel.
   • När jag är hemma : Den här inställningen använder din Windows 10-enhetens GPS- och internetanslutning för att upptäcka var du är så att den automatiskt kan ändra dina Focus Assist-inställningar. Detta kan vara användbart om du tar din dator till jobbet och vill ta emot aviseringar på kontoret men inte vill få något när du är hemma och känner att koppla av. Aktivera den här inställningen för att välja vilken nivå av aviseringar du gör eller inte vill få hemma. Klicka på Ändra min hemadress för att manuellt ange din adress om du inte redan har gjort det.

   Vad betyder bara prioritet?

   Med endast prioritet aktiverat kommer alla aviseringar att döljas förutom de som involverar kontakter i din prioriteringslista. Från huvudsidan för Focus Assist-inställningar kan du lägga till kontakter från Windows 10 People-appen till din prioriteringslista genom att klicka på länken Anpassa din prioriteringslista .

   Vad betyder bara larm?

   Aktivering av larm kommer bara att avaktivera alla aviseringar utom för de som aktiveras när ett larm går. Larm kan skapas från appen Windows 10 Alarms & Clock.

   Har Windows 10 en inställning som inte störs?

   • Om du är en användare av Apple-enhet som iPhone, kan du försöka hitta alternativet Stör inte i Windows 10. Focus Assist är i grunden samma som Stör inte, men använder helt enkelt ett annat namn för att differentiera Microsofts produkter och tjänster från Apples.