Huvud sociala media Hur man ställer in och hanterar en Facebook-grupp
sociala media

Hur man ställer in och hanterar en Facebook-grupp

Hur man ställer in och hanterar en Facebook-grupp
Anonim

Lär dig mer om typer av Facebook-grupper och modereringstips

 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avMolly McLaughlin

  Molly K. McLaughlin har varit teknikförfattare sedan 2004. Hennes arbete har dykt upp på PCMag, Dealnews, Wirecutter och andra.

  202

  202 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Facebook-grupper är ett utmärkt sätt att få kontakt med likasinnade människor och dela historier, råd och band om gemensamma intressen. Men som många fantastiska saker på Internet är Facebook-grupper också benägna att slåss, troll, skräppost och samtal utanför ämnet, som alla kommer i vägen - eller till och med förstör - gruppens ursprungliga mål. Det finns sätt att förhindra dessa åtgärder eller åtminstone få din grupp under kontroll efter att en av de ovannämnda händelserna inträffar. Det är enkelt att skapa en grupp; att hantera en är utmaningen.

  Hur man skapar en Facebook-grupp

  Från skrivbordsversionen av Facebook klickar du på den uppochnedvända triangeln uppe till höger på skärmen och välj sedan skapa grupp . På mobilen klickar du på den trefodrade "hamburgare" -menyn längst upp till höger, knackar på grupper, hanterar och återigen "skapa grupp." Därefter ger du din grupp ett namn, lägger till personer (minst en att starta) och väljer integritetsinställningen. Det finns tre nivåer av sekretess för Facebook-grupper: offentliga, stängda och hemliga.

  Stängda och hemliga Facebook-grupper kontra offentliga grupper

  En offentlig grupp är just det: vem som helst kan se gruppen, dess medlemmar och deras inlägg. När en grupp är stängd kan vem som helst hitta gruppen på Facebook och se vem som är i den, men bara medlemmar kan se enskilda inlägg. En hemlig grupp är bara inbjuden, inte sökbar på Facebook, och bara medlemmar kan se inlägg.

  Tänk på ämnet för din grupp och de medlemmar den troligen kommer att locka. En offentlig grupp är bra för ett relativt neutralt ämne, till exempel en fangrupp för en TV-show eller bok. Samtidigt som konversationerna kan bli intensiva och till och med splittrade, kommer det inte att bli personligt (ja, förhoppningsvis kommer det inte), liksom till exempel en grupp om föräldraskap.

  Om du skapar en grupp som är dedikerad till ett visst grannskap kanske du vill överväga att göra den till en stängd grupp så att du kan se till att endast människor som bor i området kan gå med och bidra. Att göra en grupphemlig är bäst för mer kontroversiella ämnen, till exempel politik, eller för alla grupper som du vill vara ett säkert utrymme för medlemmar, så mycket som man kan vara på sociala medier.

  Administratörer och moderatorer

  Som skapare av gruppen är du som standard administratör. Du kan ha flera administratörer och moderatorer i en grupp. Administratörer har mest kraft, med förmågan att göra andra medlemmar till administratörer eller moderatorer, ta bort en administratör eller moderator, hantera gruppinställningar, godkänna eller avvisa medlemsförfrågningar och inlägg, ta bort inlägg och kommentarer på inlägg, ta bort och blockera personer från gruppen, klämma fast eller lossa ett inlägg och visa supportinkorgen. Moderatorer kan göra allt som administratörer kan göra förutom att göra andra medlemmar administratörer eller moderatorer eller ta bort dem från dessa roller.

  Moderatorer kan inte heller hantera gruppinställningar, som inkluderar att ändra omslagsfoto, byta namn på gruppen om dess fokus ändras eller ändra sekretessinställningarna. En varning när du ändrar en grupps integritetsinställningar är att om du har mer än 5 000 medlemmar kan du bara göra det mer restriktivt. Så du kan antingen ändra det från offentligt till stängt eller stängt till hemligt, men du kan inte ändra en hemlig grupps integritet, och du kan inte heller göra en sluten grupp offentlig. På så sätt invaderas inte medlemmarnas integritet genom att inlägg delas med en bredare publik än väntat.

  Hur man modererar en Facebook-grupp

  När du har skapat en grupp kan du tilldela den en grupptyp som kan hjälpa potentiella medlemmar att hitta den och hjälpa dem att förstå syftet med gruppen. Typerna inkluderar köp och försäljning, föräldrar, grannar, studiegrupp, support, anpassade och mer. Du kan också lägga till taggar i din grupp för att göra den sökbar och inkludera en beskrivning. Det är också bra att skapa ett fästat inlägg, som alltid ligger högst upp i aktivitetsflödet, som förklarar gruppens riktlinjer och principer.

  När du har sorterat det finns det två fler viktiga inställningar att tänka på. Först kan du välja om bara administratörer kan posta i gruppen eller alla medlemmar kan. Alternativt kan du välja att kräva att alla inlägg godkänns av en admin eller mod. Dessa inställningar kan ändras när som helst.

  När din grupp blir större är det en bra idé att rekrytera fler administratörer och moderatorer för att hjälpa dig att hantera nya medlemmars inlägg och kommentarer. Det är ofta för mycket arbete för en person, särskilt om din grupp växer snabbt som Pantsuit Nation gjorde. Det är en hemlig grupp som inrättades strax före presidentvalet 2016 till hedern för en av kandidaterna, som nu har över 3 miljoner medlemmar. Se till att skapa en mångfald av administratörer och mods som återspeglar ditt medlemsmakeup. Skapa en lista med administratörer som är lätt att hitta och uppmuntra medlemmar att tagga administratörer om de ser ett problem, till exempel ett skräppost eller personliga attacker.

  När du godkänner eller avvisar nya medlemmar, se till att du letar efter falska profiler, till exempel de med bara några eller inga vänner, inga personliga uppgifter och / eller en profilbild som inte är representativ. Det är bäst att undvika att lägga till någon som inte ens har en profilbild, som representeras av en vit äggform på mörk bakgrund.

  Oundvikligen, även i hemliga grupper, kan du sluta med internettroll eller mobbar. Medlemmar kan rapportera inlägg som de tycker är oacceptabla, och administratörer kan ta bort medlemmar från gruppen som de finner lämpligt. På grupppanelen klickar du bara på kuggsymbolen bredvid ett medlemsnamn för att ta bort dem. Här kan du se en fullständig lista över medlemmar, administratörer och de som har blockerats. På detta sätt kan du undvika att godkänna en medlem som har blivit förbjuden och kontrollera nya medlemsförfrågningar mot den listan för liknande namn eller profilfoton. Konstigt nog finns det inget sätt att se en lista med moderatorer, men du kan enkelt se varje medlemmars status på din kontosida.

  Om du följer dessa tips bör du skapa en optimal miljö för din Facebook-grupp och göra det lättare att hantera problem när de uppstår.