Huvud sociala media Så här ställer du in ett RSS-flöde att posta på Facebook
sociala media

Så här ställer du in ett RSS-flöde att posta på Facebook

Så här ställer du in ett RSS-flöde att posta på Facebook
Anonim

Lägg automatiskt in nytt innehåll på Facebook från ett RSS-flöde

Du kan registrera dig för ett gratis IFTTT-konto direkt genom ett befintligt Google- eller Facebook-konto, eller alternativt göra det på gammaldags sätt via e-postadress.

När du har registrerat dig loggar du in på ditt konto.

02

av 07

Skapa en ny applet

Välj Mina apparater i toppmenyn följt av den svarta nya appletknappen .

IFTTT kommer att starta dig med installationsprocessen genom att be dig att välja en "if this" -app för din applet, som i detta fall är RSS-flödet eftersom det är appen som kommer att utlösa en annan app (som kommer att vara Facebook) .

Välj den blå + om den här länken mitt på sidan.

03

av 07

Ställ in ditt RSS-flöde

På den följande sidan väljer du den orange RSS-flödesknappen i rutnätet för appknappar under sökfältet. Du blir ombedd att välja mellan två olika RSS-flödesutlösare:

Nytt flödesobjekt: Välj det här om du vill att alla dina RSS-uppdateringar ska publiceras på Facebook.

Nytt flödesobjekt matchar: Välj det här om du bara vill ha RSS-uppdateringar som innehåller specifika nyckelord att posta på Facebook.

För att förenkla denna handledning väljer vi Nytt flöde, men du kan välja vilket alternativ du vill ha. Båda är väldigt enkla att installera.

Om du väljer Nytt flödesobjekt blir du ombedd att bara ange din RSS-flödesadress i det angivna fältet. Om du väljer matchningar för nytt flöde kommer du att uppmanas att ange både en lista med nyckelord eller enkla fraser tillsammans med din RSS-flödesadress.

Välj Skapa triggarknapp när du är klar.

04

av 07

Ställ in din Facebook-profil eller sida

På nästa sida blir du ombedd att välja din "sedan den" -appen, som i detta fall är Facebook eftersom det är appen som kommer att triggas för att skapa en automatiserad åtgärd. Välj den blå + och sedan den länken mitt på sidan.

Använd sedan sökfältet för att söka efter "Facebook eller" Facebook-sida. Alternativt kan du bläddra ner och välj antingen den blå Facebook-knappen eller den blå Facebook-sidoknappen, beroende på om du vill att dina RSS-flödesuppdateringar ska publiceras i din profil eller en sidan som du hanterar.

Om du vill att de ska läggas till din profil väljer du den vanliga blå Facebook-knappen . Annars, om du lägger ut på en sida, välj den blå Facebook-sidoknappen.

I den här tutorialen kommer vi att välja den vanliga blå Facebook-knappen för att få den till en profil.

05

av 07

Anslut ditt Facebook-konto till IFTTT

För att IFTTT ska kunna posta automatiskt till din Facebook-profil eller sida måste du ge det tillstånd genom att ansluta ditt konto till det först. Välj den blå Connect-knappen för att göra detta.

Därefter får du tre olika alternativ för den typ av inlägg som IFTTT kommer att skapa för Facebook:

Skapa ett statusmeddelande: Välj det här om du har det bra att dina RSS-inlägg publiceras som en status. Facebook upptäcker länkar i inlägg ändå, så det kommer troligen att dyka upp nästan exakt som en länkpost.

Skapa ett länkinlägg: Välj det här om du vet att du vill markera inläggslänken i ditt Facebook-inlägg.

Ladda upp ett foto från URL: Välj det här om du känner dig säker på bilderna i inlägget och vill markera dem som fotoposter på Facebook med länken i bildtexten.

För den här tutorialen kommer vi att välja Skapa en länkpost .

06

av 07

Fyll i åtgärdsfält för din Facebook-sida

IFTTT ger dig bekvämt möjlighet att anpassa installationen av ditt Facebook-inlägg med olika "ingredienser" som titel, URL och mer.

Du kan ta ut ingredienser om du gillar eller lägga till nya genom att klicka på knappen Lägg till ingrediens, men IFTTT kommer att innehålla grundläggande ingredienser som EntryURL (postens huvudadress) redan i de givna fälten.

Du kan också skriva vanlig text i meddelandefältet, till exempel "Nytt blogginlägg!" eller något liknande för att låta dina vänner eller fans veta att ditt inlägg är en ny uppdatering. Detta är helt valfritt.

Välj knappen Skapa åtgärd när du är klar.

07

av 07

Granska din applet och avsluta

Du blir ombedd att granska din nyskapade applet och välja Slutför när du är klar. Du kan också välja om du vill ta emot aviseringar när appleten körs genom att slå på eller stänga av den gröna knappen .

Till sist kommer du till din slutförda applet med ett alternativ att stänga av den eller slå på den med den gröna knappen och en länk för att kontrollera nu om du vill att IFTTT ska se om det för närvarande finns några nya RSS-inlägg för att utlösa ett Facebook-inlägg. IFTTT kontrollerar regelbundet under dagen - inte varje sekund på dagen, varför alternativet för kontroll nu är praktiskt för teständamål.

Välj kontrollera nu för att testa din applet. Om du har senaste inlägg i ditt RSS-flöde, bör du kunna uppdatera din Facebook-profil eller sida och se det automatiserade RSS-inlägget visas inom några minuter. Om inte, kan du behöva försöka posta / vänta på att ett nytt RSS-post publiceras och sedan kontrollera igen för IFTTT för att upptäcka det.

Om du någonsin vill inaktivera, kontrollera, redigera eller radera din nya applet, navigerar du bara till Mina apparater i toppmenyn och klickar på den för att hantera den.

Uppdaterad av: Elise Moreau