Huvud webbdesign & dev Hur man ser var du rankas på Google
webbdesign & dev

Hur man ser var du rankas på Google

Hur man ser var du rankas på Google
Anonim

Din webbplats Googles sökrankning är viktig. Så här övervakar du den

Använd analysprogramvara

Webanalysprogramvara rapporterar den webbadress som varje besökare befann sig på innan de kom till din sida. Den webbadressen kallas referensen. Alla som kommer från Google har sidnumret de var på när de hittade din sida.

Gå igenom dina serverloggfiler

Om dina webbserverloggar är i det kombinerade loggformatet eller något annat format som innehåller referensinformation, hitta vilka sidor folk kom från för att komma till din sida. Resultaten från Google visar var din sida dykte upp i sin sökning.

Använd Googles webbansvariga verktyg

Om du går in i avsnittet "sökfrågor" i Googles webbansvariga verktyg för din webbplats ser du alla sökord som människor använde för att hitta din webbplats. När du väljer ett nyckelord innehåller webmasterverktyg sökresultatpositionen.

Räkna ut rankningar för en ny webbplats

Alla ovanstående förslag (förutom att gå igenom resultaten manuellt) förlitar sig på att någon hittar din sida med sökning och klickar igenom från Google, men om din sida dyker upp på rankning 95 är chansen att de flesta aldrig kommer så långt.

För nya sidor, och faktiskt för de flesta SEO-arbeten, fokusera på vad som fungerar snarare än din godtyckliga rang i en sökmotor.

Tänk på vad din avsikt är med SEO. Att gå till den första sidan på Google är ett beundransvärt mål, men det faktiska skälet till att du vill komma in på den första sidan på Google är att fler sidvisningar betyder fler besökare. Så fokusera mindre på rankningen och mer på att få ytterligare sidvisningar på andra sätt, som att lägga ut mer önskvärt innehåll, få fler bakåtlänkar eller optimera för lokal sökning.

Här är några saker du kan göra för att spåra en ny sida för att se om dina SEO-ansträngningar fungerar:

Se till att din webbplats och den nya sidan har indexerats av Google . Det enklaste sättet att göra detta är att skriva "webbplats: din URL" (t.ex. webbplats: www.lifewire.com ) i Google-sökning. Om din webbplats har många sidor kan det vara svårt att hitta den nya. I så fall använder du Avancerad sökning och ändrar datumintervallet till när du senast uppdaterade sidan. Om sidan fortfarande inte dyker upp, vänta några dagar och försök igen.

Kontrollera din analys

När du vet att din sida har indexerats, titta på analysen för den sidan. Du kan spåra vilka sökord folk använde som ledde dem dit. Den här processen hjälper dig att optimera sidan ytterligare.

Förfina dina marknadsförings- och SEO-ansträngningar

Det kan ta flera veckor innan en sida dyker upp i sökmotorerna och får sidvyer, så kontrollera regelbundet. Om du inte ser resultat efter 90 dagar kan du överväga att göra mer kampanj för sidan eller optimera SEO för sidan.