Huvud sociala media Hur man söker på Instagram efter taggar och användare
sociala media

Hur man söker på Instagram efter taggar och användare

Hur man söker på Instagram efter taggar och användare
Anonim

Hitta användare eller inlägg för en specifik tagg på Instagram

På appen:

Instagram-sökning finns på fliken Utforska i appen, som kan nås genom att trycka på förstoringsglasikonen i den nedre menyn. Det bör vara den andra ikonen från vänster, mellan hemmatningen och kamerafliken.

Du bör se en sökruta högst upp som säger Sök . Tryck på sökningen för att få fram din mobila enhets tangentbord.

På Instagram.com:

Så snart du loggar in bör du se Instagrams sökfält högst upp i ditt hemflöde.

02

av 05

Sök efter en tagg

På appen:

När du har tryckt på sökrutan på Instagram kan du skriva in din sökning. Du bör märka fyra olika flikar som visas längst upp: Överst, Människor, Taggar och Platser.

För att söka efter en tagg kan du söka efter den med eller utan hashtag-symbolen (t.ex. #fotooftheday eller photooftheday). När du har skrivit in din sökord för taggar kan du antingen välja resultatet du letade efter från den automatiska listan med de bästa förslagen eller trycka på fliken Taggar för att filtrera bort alla andra resultat som inte är taggar.

På Instagram.com:

Instagram.com har inte samma fyra sökresultatflikar som appen gör, vilket gör det lite svårare att filtrera resultat. När du skriver in din sökord för taggar ser du dock en lista med föreslagna resultat visas i en rullgardinslista - av vilka några kommer att vara taggar (markerade med hashtag-symbolen (#) och andra som kommer att vara användarkonton (markerade av deras profilfoton).

03

av 05

Klicka på eller klicka på taggresultatet för att se taggat innehåll publicerat i realtid

När du klickar på en tagg från fliken Taggar i appen eller klickar på en föreslagen tagg från rullgardinsmenyn på Instagram.com visas ett rutnät med foton och videor som har taggats och postats av Instagram-användare i realtid .

Ett urval av toppinlägg, som är inlägg med flest likes och kommentarer, kommer att visas på standardfliken på appen och högst upp på Instagram.com. Du kan växla till fliken Nyligen på appen för att se de senaste inläggen för den taggen i appen eller helt enkelt bläddra förbi de nio första inläggen på Instagram.com.

Om du söker på taggar på appen kan du faktiskt följa en tagg genom att trycka på den blå följningsknappen så att alla inlägg med den taggen dyker upp i ditt hemflöde. Du kan alltid avsluta den när som helst genom att trycka på hashtaggen och trycka på följande knapp .

04

av 05

Sök efter ett användarkonto

Förutom att söka efter inlägg med specifika taggar kan du också använda Instagram-sökning för att hitta specifika användarkonton att följa.

På appen:

Skriv in användarnamn eller förnamn på användaren i sökfältet på fliken Utforska. Precis som taggsökningen kommer Instagram att ge dig en lista med de bästa förslagen när du skriver. Antingen tryck på resultatet från de föreslagna resultaten eller tryck på fliken Personer för att filtrera bort alla andra resultat som inte är användarkonton.

På Instagram.com:

Skriv in användarnamn eller förnamn i sökfältet på Instagram.com och välj ett resultat från rullgardinsmenyn med användarförslag markerade med en profilikon. Till skillnad från taggsökningen, som visar en hel sida med inläggsresultat, kan du bara välja användarresultat från rullgardinslistan.

Om du känner till en väns användarnamn får du de bästa resultaten genom att söka efter det exakta användarnamnet i Instagram-sökning. Att söka efter användare med sina för- och efternamn kan vara lite svårare eftersom inte alla sätter sitt fulla namn på sina Instagram-profiler och beroende på hur populära deras namn är, kan du sluta bläddra igenom många användarresultat med samma namn .

05

av 05

Klicka på eller klicka på användarkontot för att se deras Instagram-profil

För användare i Instagram-sökning visas de mest relevanta och / eller populära användarna högst upp, tillsammans med deras användarnamn, fullständiga namn (om det finns) och profilfoto.

Instagram bestämmer i grund och botten de mest relevanta användarsökningsresultaten inte bara genom att matcha användarnamn / fullständighetsnamnnoggrannhet, utan också med dina sociala grafdata.

Du kan få resultat baserat på din sökhistorik, ömsesidiga följare baserat på vem du följer / som följer dig och dina Facebook-vänner om du har ditt Facebook-konto anslutet till Instagram. Antalet följare kan också spela en viktig roll i hur användare dyker upp i sökningen, vilket gör det lättare att hitta populära märken och kändisar via Instagram-sökning.

Bonus: Sök efter inlägg från platser

På Instagram kan du nu också söka efter inlägg som har taggats på specifika platser. Allt du behöver göra är att skriva platsen i sökfältet och knacka på fliken Platser i appen eller om du är på Instagram.com, leta efter resultat i rullgardinsmenyn som har en platsikon bredvid dem.

För idéer om vilken typ av saker du kan söka efter på Instagram, leta upp några populära Instagram-hashtags eller ta reda på hur du får ditt foto eller videoklipp på fliken Utforska (även känd som den populära sidan).