Huvud sociala media Hur man planerar tweets på Twitter med hjälp av TweetDeck
sociala media

Hur man planerar tweets på Twitter med hjälp av TweetDeck

Hur man planerar tweets på Twitter med hjälp av TweetDeck
Anonim

Om du inte kommer att vara tillgänglig att manuellt lägga upp en uppdatering vid en viss tidpunkt, eller om du vill sprida dina uppdateringar under dagen, kan du schemalägga dina inlägg i förväg för att skickas ut automatiskt, när du vill att de ska ses.

För att starta, navigerar du till TweetDeck.com i din webbläsare och loggar in med ditt Twitter-konto användarnamn och lösenord.

02

av 05

Bekanta dig med TweetDeck-layouten

Du välkomnas till TweetDeck och berättas kort om några av de olika funktionerna du kan använda. De viktigaste komponenterna som du behöver veta direkt utanför fladdermusen är att TweetDeck organiserar olika delar av din Twitter-upplevelse i kolumner så att du kan se allt på en överblick.

Klicka på Kom igång för att börja använda TweetDeck och gå vidare till schemaläggningsfunktionen.

03

av 05

Klicka på Tweet Composer för att skriva din Tweet

Du hittar knappen New Tweet längst upp till vänster på skärmen, markerad med det blå plustecknet och en fjäderikon. Om du klickar på det öppnar tweetkomponisten.

Skriv din tweet i den medföljande inmatningsrutan (utan att klicka på Tweet-knappen) och se till att det inte är mer än 280 tecken. Om det är längre kommer TweetDeck automatiskt att konfigurera det så att läsarna skickas till en tredjepartsapplikation för att läsa resten av tweeten.

Du kan lägga till en valfri bild genom att klicka på Lägg till bilder under kompositören samt inkludera långa länkar i tweeten. TweetDeck förkortar automatiskt dina länkar med en URL-förkortare.

04

av 05

Schemalägg din Tweet

  1. Om du vill schemalägga din tweet klickar du på knappen Schemalägg Tweet under tweetkomponisten. Knappen utvidgas för att visa dig en kalender med tiden överst.
  2. Klicka på det datum du vill att din tweet ska tweetas ut genom att använda pilarna överst för att ändra månaden vid behov. Klicka i rutorna timme och minut för att skriva den tid du vill och kom ihåg att ändra AM / PM- knappen om du behöver den.
  3. När du har valt rätt tid och datum klickar du på Tweet vid [datum / tid] -knappen, som tidigare var Tweet-knappen. Detta kommer att schemalägga din tweet för att tweetas ut automatiskt vid just detta datum och tid.

En bock visas för att bekräfta din schemalagda tweet och tweetkomponisten stängs.

En kolumn märkt Schemalagd visas i din TweetDeck-applikation så att du kan hålla reda på schemalagda tweets. Nu kan du lämna din dator och vänta på att TweetDeck gör tweetingen åt dig.

05

av 05

Redigera eller radera din schemalagda Tweet

Om du ändrar dig och behöver ta bort eller redigera din schemalagda tweet, kan du redigera den och ändra den eller ta bort den helt.

Navigera till din schemalagda kolumn och klicka sedan på Redigera eller Ta bort . Om du klickar på Redigera öppnar du tweetkomponisten igen med den specifika tweeten medan du klickar på Ta bort kommer att be dig bekräfta att du vill ta bort din tweet innan den tas bort permanent.

Om den schemalagda tweeten fungerade korrekt skulle du kunna komma tillbaka till din dator och se att din tweet lyckades publiceras i din Twitter-profil medan du var borta.

Du kan schemalägga så många tweets som du vill använda flera Twitter-konton med TweetDeck. Detta är en bra lösning för dig som bara har ett par minuter om dagen att spendera på Twitter.