Huvud ipad Så skannar du dokument med din iPad
ipad

Så skannar du dokument med din iPad

Så skannar du dokument med din iPad
Anonim

 • Grunderna
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • av Daniel Nations

  Daniel Nations har varit en teknisk journalist sedan 1994. Hans arbete har dykt upp i Computer Currents, The Examiner, The Spruce och andra publikationer.

  90

  90 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Dagarna med att behöva en stor, klumpig skanner på ditt kontor är över. IPad kan enkelt skanna dokument. I själva verket är apparna på den här listan mycket bättre än en gammaldags skanner. De kan låta dig redigera dokument, faxa dokument, spara dokument i molnet och en av dem till och med läser dokumentet tillbaka till dig.

  Den faktiska skanningen av dokumentet utförs med den bakåtvända kameran på iPad. Var och en av dessa appar kommer att klippa ut dokumentet från resten av bilden, så att du bara får den sida du vill skanna, inte pennan som sitter bredvid dokumentet. När du tar bilden visar skannerns app det rutnät som den kommer att använda för att klippa ut dokumentet ur bilden. Det här rutnätet kan redigeras, så om det inte riktigt får hela dokumentet kan du ändra storlek på det.

  När du skannar dokumentet är det viktigt att vänta tills orden på sidan kommer i fokus. Kameran på iPad kommer att justeras automatiskt för att göra texten på sidan läsbar. För de bästa skanningarna, vänta tills du enkelt kan läsa orden.

  Scanner Pro

  Lätt det bästa av gäng, Scanner Pro är rätt kombination av pris och tillförlitlighet. Appen är enkel att använda, skannar stora kopior och har möjlighet att faxa dokument för ett litet köp i appen. Otroligt nog sätter prislappen det till en av de billigaste skannerapparna för en "pro" -utgåva. Efter skanning kan du välja att skicka dokumentet via e-post eller ladda upp dem till Dropbox, Evernote och andra molntjänster. Och om du har en iPhone, synkroniseras dina skannade dokument automatiskt mellan dina enheter.

  Prizmo

  Om du vill ha alla klockor och visselpipor kanske du vill gå med Prizmo. Förutom att skanna dokument och lagra dem genom olika molntjänster kan Prizmo skapa redigerbara dokument ur dina skanningar. Detta kan vara en viktig funktion om du vill fånga texten i ett dokument och göra några snabba ändringar. Det har också text-till-tal-förmågor, så det kan inte bara skanna dina dokument utan också läsa dem till dig.

  Scanbot

  Medan Scanbot är den nya killen på kvarteret, är det packat med många fantastiska funktioner. Det är också ett utmärkt val för dig som bara vill ha en grundläggande skanner med möjlighet att spara till molntjänster utan att behöva betala för någonting. Medan pro-upplagan av Scanbot öppnar upp möjligheten att redigera dokument, lägga till signaturer, lägga till dina egna anteckningar i ett dokument eller till och med låsa dem med ett lösenord, räcker den gratis versionen för många användare.

  Om allt du behöver är att skanna ett dokument och spara det i iCloud Drive eller Dropbox, är Scanbot ett utmärkt val. Och en snygg funktion i Scanbot är att den gör skanningen åt dig - snarare än att vänta tills texten blir klar och tar en bild av ditt dokument, detekterar Scanbot när sidan är i fokus och tar fotot automatiskt.

  Doc Scan

  Doc Scan HD har gruppens bästa gränssnitt, vilket gör det extremt enkelt att plocka upp och börja använda. De fria funktionerna inkluderar både skanning och redigering, så om du behöver lägga till en signatur till dokument är Doc Scan ett bra val. Du kan välja att skicka dokumentet via e-post eller spara det i din kamerarulle, men om du vill spara det i en molntjänst som Google Drive eller Evernote måste du köpa pro-versionen.

  Genius Scan

  Genius Scan är specialiserad på att skapa flersidiga PDF-filer ur de dokument du skannar. Den påstår sig göra texten lättare att läsa, även om de faktiska resultaten kan variera. Den fria versionen är begränsad till var du kan exportera dokument, men det tillåter dig att exportera till "Andra appar", och om du ställer in Dropbox eller andra molntjänster rätt, kan du använda det här för att få dokumentet till din molnstation med gratisversionen.