Huvud iphone & ipod Hur du roterar skärmen på iPod nano
iphone & ipod

Hur du roterar skärmen på iPod nano

Hur du roterar skärmen på iPod nano
Anonim

Skärmrotation fungerar bara på en enda generation av Apples musikspelare

 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Byt från Android till iPhone
 • avSam Costello

  Sam Costello har skrivit om tech sedan 2000. Hans författare har dykt upp i publikationer som CNN.com, PC World, InfoWord och många andra.

  Klippet på baksidan av sjätte generationens iPod nano gör det till en mångsidig enhet som kan fästas på kläder, väskor och klockband. Beroende på hur du klämmer nano till saker, kan du hamna på skärmen som är orienterad i sidled eller upp och ner, vilket gör det svårt att läsa.

  Informationen i denna artikel gäller den sjätte generationens iPad-nano. Apple avbröt iPod Nano den 27 juli 2017.

  Hur man roterar skärmen på nano för sjätte generationen

  För att rotera skärmen på 6: e generationens iPod nano, placera två fingrar på skärmen och rotera sedan fingrarna i en cirkel.

  Kan du rotera skärmen på andra iPod nano-modeller?

  Du kan inte rotera skärmarna för andra iPod nano-modeller. Det finns två skäl till detta: bristen på en pekskärm och formen på skärmarna på andra modeller.

  På sjätte generationens modell kan skärmen roteras eftersom det är en pekskärm. Den första till femte generationens nanor styrs med klickhjulet, som bara navigerar på skärmen menyer och väljer objekt. Det erbjuder inget sätt att utföra mer komplexa åtgärder som att rotera skärmen.

  7: e generationens modell har en pekskärm men den kan inte rotera av det andra skälet: skärmens form. Den 7: e generationens iPod nano har, liksom andra nanomodeller förutom tredje generationen, en rektangulär skärm och ett användargränssnitt som är formaterat för att passa den formen. Det är komplext att ta ett gränssnitt som är utformat för en skärm som är hög och smal och dynamiskt omorienterar den så att den passar en skärm som är bred och tunn. Inte bara det, det skulle inte ge fördelar för användaren. Du ser mindre på skärmen och måste bläddra och svepa mer för att utföra grundläggande uppgifter.

  Den tredje generationens nano använder en fyrkantig skärm, men eftersom den har ett klickhjul och inte en pekskärm kan den inte roteras heller.

  Så fungerar skärmrotation på iOS-enheter

  Apple-enheter som kör iOS - som iPhone, iPod touch och iPad - använder skärmar som kan omorienteras. Hur dessa enheter fungerar skiljer sig från nano.

  Dessa enheter har accelerometrar som upptäcker när enheten vrids och justerar skärmen automatiskt så att den matchar sin nya fysiska inriktning. Denna funktion är alltid automatisk.