Huvud webbläsare Hur återställer du Firefox-inställningarna till deras standardvärden
webbläsare

Hur återställer du Firefox-inställningarna till deras standardvärden

Hur återställer du Firefox-inställningarna till deras standardvärden
Anonim

 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Mobila webbläsare
 • avScott Orgera

  Scott Orgera har varit teknisk journalist sedan 2007. Han har 25+ års erfarenhet som programmerare och QA-ledare och flera Microsoft-certifieringar.

  Denna handledning är endast avsedd för användare som kör Mozilla Firefox-webbläsaren i Linux, Mac OS X eller Windows-operativsystem.

  Mozilla erbjuder välbehövlig funktionalitet som återställer webbläsaren till dess standardläge utan att radera viktiga data inklusive bokmärken, surfhistorik, kakor, lösenord och automatisk fyllningsinformation. Ibland kan Firefox fastna av kraschar och generell långsamhet. Den bakomliggande orsaken till dessa outhärdliga irritationer är inte alltid tydlig, utan även den mest erfarna användaren hjälplös och frustrerad.

  Varför du kanske vill återställa standardinställningarna i Firefox

  De flesta problem som uppstår med Firefox kan lösas genom att återställa applikationen till fabriksinställningarna. I många webbläsare resulterar emellertid denna så kallade hårda återställning i en förlust av värdefulla användarkomponenter som de som nämnts ovan. Det fina med Refresh Firefox-funktionen ligger i detaljerna för hur den uppnår denna restaurering.

  Firefox lagrar huvuddelen av användarspecifika inställningar och data i en profilmapp, ett arkiv som är avsiktligt placerat på en separat plats från själva applikationen. Detta är avsiktligt och ser till att din information förblir intakt om Firefox skadas. Uppdatera Firefox använder denna arkitektur genom att skapa en helt ny profilmapp samtidigt som du sparar de flesta av dina viktiga data.

  Detta praktiska verktyg korrigerar en stor majoritet vanliga Firefox-problem med bara några musklick, vilket sparar värdefull tid och ansträngning. Denna steg-för-steg handledning beskriver Refresh Firefox i detalj och förklarar hur du använder den på alla plattformar som stöds.

  Hur återställer du Firefox Standardinställningar

  Öppna först din Firefox-webbläsare. Klicka på huvudmenyknappen i det övre högra hörnet i webbläsarfönstret och representerat av tre horisontella linjer . När popup-menyn visas klickar du på Hjälp- menyknappen, som ligger längst ner i fönstret och betecknas med ett blått och vitt frågetecken. Klicka på alternativet Felsökningsinformation på hjälpmenyn .

  Observera att du kan använda följande genväg istället för att klicka på det här menyalternativet:

  • Skriv om: support i Firefox adressfält.
  • Hit Enter .

  Firefox sida med felsökningsinformation bör nu vara synlig och visas i en ny flik eller fönster. För att återställa webbläsaren till standardläget klickar du på knappen Uppdatera Firefox (cirklar i exemplet ovan). En bekräftelsedialog bör nu visas med frågan om du vill återställa Firefox till dess ursprungliga tillstånd. För att initiera processen, klicka på knappen Uppdatera Firefox som finns längst ner i den här dialogrutan.

  Under återställningsprocessen kan du kort se Firefox: s fönstret Import komplett. Ingen åtgärd behövs från din sida just nu, eftersom fönstret stänger sig själv och webbläsaren startar om i sitt standardläge.

  Innan du återställer Firefox, ska du vara medveten om att endast följande information kommer att sparas.

  • Bokmärken: En användarskapad samling direktlänkar till specifika webbsidor
  • Browserhistorik: En post av alla webbplatser som du har besökt inom Firefox
  • Cookies: Små textfiler lagrade på din hårddisk eller mobila enhet när du besöker vissa webbplatser. Varje cookie används för att meddela en webbserver när du återvänder till sin webbplats och kan vara till hjälp för att komma ihåg vissa inställningar inklusive autentiseringsuppgifter.
  • Formera automatisk utfyllnad av data: Varje gång du anger information i ett formulär på en webbplats kan Firefox lagra en del av den informationen. Till exempel kanske du har lagt märke till när du fyller i ditt namn i ett formulär att efter att du har skrivit den första bokstaven eller två kommer hela namnet att fyllas i fältet. Det beror på att Firefox har sparat ditt namn från posten i en tidigare form.
  • Sparade lösenord: När du anger ett lösenord på en webbsida för något som din e-postinloggning, kommer Firefox vanligtvis att fråga om du vill att lösenordet ska komma ihåg. Om du väljer att lösenordet ska komma ihåg, kommer det att sparas i webbläsaren och sedan förpopulera nästa gång du besöker den webbsidan.

  Flera anmärkningsvärda objekt inklusive men inte exklusivt för installerade tillägg, teman, flikgrupper, sökmotorer och nedladdningshistorik behålls inte under återställningsprocessen.