Huvud programvara Hur du ändrar storlek på en bild i Photoshop
programvara

Hur du ändrar storlek på en bild i Photoshop

Hur du ändrar storlek på en bild i Photoshop
Anonim

Lär dig en av de vanligaste och användbara Photoshop-färdigheterna

 • Med beskärningsverktyget markerat, klicka (eller knacka) och dra över bilden för att välja den del du vill beskära till.

  Alternativt kan du klicka eller knacka på bilden och sedan klicka på eller dra och dra markörerna i varje hörn för att göra ditt val.

 • När du är nöjd med valet trycker du antingen på Enter eller dubbelklickar / tryck på.

  Om du inte ser Verktyg-menyn av någon anledning kan du aktivera den genom att gå till Fönster > Verktyg från den översta menyfältet.

  Hur du ändrar storlek i Photoshop med hjälp av Image Resizer

  Photoshop har ett inbyggt verktyg som uteslutande är utformat för att ändra storleken på en bild. Välj Bild > Bildstorlek i den översta menyraden för att öppna den. Det finns flera sätt att ändra storleken på din bild beroende på dina valda parametrar.

  Anpassat för

  Det här alternativet ger dig ett urval av olika bildstorlekar att välja mellan, inklusive specifika upplösningar, pappersstorlekar och pixeltätheter. Om du vill se till att din bild passar in i en föreskriven storlek är detta ett av de snabbaste och enklaste alternativen att välja mellan.

  Bredd höjd

  Om du vet de exakta måtten du vill att ditt foto ska ändras till kan du mata in dem manuellt. Du har möjlighet att justera dem efter pixlar, procent (av originalstorlek), tum, centimeter och ett antal andra mått.

  Om den lilla kedjelänkssymbolen länkar bredd och höjd, ändras den ena för att behålla det befintliga bildförhållandet. För att ångra detta, välj kedjelänkikonen, men observera att det kan leda till en bild med en klämd bild.

  Upplösning

  Detta gör att du kan justera det fysiska antalet pixlar i en bild på en tum eller per centimeter. Även om detta kommer att ändra den fysiska storleken på bilden, syftar den mer till att minska eller öka antalet eller densiteten för pixlar i bilden.

  Vilket alternativ du än väljer kan du välja att få Photoshop ombilda bilden igen. Du kan välja specifika alternativ för att behålla detaljer eller jämna ut taggade kanter beroende på om du förstorar eller minskar en bild, eller låter Photoshop besluta automatiskt.

  Spara för webben

  1. Om du vill spara en storlek på en bild utan att justera storleken på bilden du redigerar trycker du på Ctrl (eller CMD ) + Alt + Shift + S för att öppna menyn.

  2. Använd kontrollerna i det nedre högra hörnet för att justera måtten.

  3. Välj Spara för att spara en kopia av bilden i den storleken. Du kan sedan gå tillbaka till redigering av huvudbilden.

   Du kan finjustera filtypen och komprimeringskvaliteten för den bild du sparar med de andra alternativen på Spara för webb-menyn.

   Omvandla

   Om du vill ändra storleken på en bild i din större duk kan du omvandla den.

   1. Tryck på Ctrl (eller CMD ) + A för att välja hela bilden, tryck sedan antingen Ctrl (eller CMD ) + T eller gå till Edit > Free Transform .

   2. Klicka eller tryck på och dra bildens hörn för att ändra storlek.

    Om du håller Skift medan du ändrar storleken, behåller du samma bildkvot för originalbilden.

   3. När du är nöjd med det, tryck på Enter eller dubbelklicka / tryck på bilden.

    Om bilden har en stor yta med vit på din duk kan du använda beskärningsverktyget när du är klar med att ändra storleken. Alternativt kan du kopiera och klistra in den i en ny duk i rätt storlek.

    Transformera på en ny duk

    Detta är bra för situationer när du har en specifik storlek som du vill att din bild ska anpassas till och inte bryr sig om att förlora lite runt kanterna.

    1. Skapa en ny duk genom att gå till Arkiv > Nytt och mata in dina valda dimensioner.

    2. Kopiera och klistra in din bild i den nya duken.

    3. Tryck på Ctrl (eller CMD ) + T eller välj Edit > Free Transform .

    4. Klicka eller tryck på och dra i hörnen på bilden så att den passar så bra som du kan.

     Håll Shift för att bibehålla bildförhållandet på originalbilden.

     Passar för utskrift

     Om du vill ändra storlek på en bild precis innan du skriver ut den använder du de olika alternativen i utskriftsmenyn.

     1. Välj Arkiv > Skriv ut från huvudmenyn.

     2. Rulla ner till avsnittet Position och storlek .

     3. Härifrån kan du ändra dess position, skala (med procent av specifika dimensioner) eller välja Skala till anpassat media för att bilden ska ändras automatiskt så att den passar ditt pappersval.