Huvud fönster Så här återställer du administratörslösenordet i Windows 10
fönster

Så här återställer du administratörslösenordet i Windows 10

Så här återställer du administratörslösenordet i Windows 10
Anonim

Windows 10 behöver en administratör. Så här blir du en.

 • Välj konton.

 • Under ditt namn och e-postadress står det antingen administratör eller standard.

  Om du delar en dator med en make eller en familjemedlem är det en bra idé för er båda att ha administratörsstatus. Även om du inte delar datorer kan du överväga att ge varandra konton på dina enheter för att underlätta åtkomsten utan att dela lösenord.

 • Det är allt!

  Kan jag hämta någon annan Windows 10 administratörslösenord för Windows 10?

  Det är möjligt, åtminstone i teorin, att få någon annans Windows 10-administratörslösenord. Programvara för återhämtning av lösenord från tredje part kan hitta det här lösenordet, förutsatt att du har ett standardkonto på enheten och samtycke från administratören.

  Programvara från tredje part är inte perfekt och kan riskera din dator. Kom ihåg att hämta ett lösenord utan kännedom om lösenordshållaren troligtvis är ett brott mot lagstiftningen om datorbrott.

  Behöver jag ett Windows 10 administratörslösenord?

  Om du föredrar att inte ha ett administratörslösenord alls kan du ändra detta. Från Konton-menyn väljer du Inloggningsalternativ och du kan välja att använda en PIN-kod för att logga in på ditt konto, eller ett bildlösenord där du ritar tre gester över ett valfritt foto.

  Om din dator sällan lämnar ditt hem eller om du inte använder den för att lagra någon personlig information kan dessa enklare inloggningsalternativ vara bättre anpassade till dina behov.

  Om du har glömt mitt Windows 10 administratörslösenord

  Om du är administratör finns det några sätt att hämta eller återställa lösenordet:

  • Om du har skapat en lösenordsåterställningsskiva kan du använda den för att återställa ditt administratörslösenord. Anslut bara enheten och följ anvisningarna.

  Om du loggar in på din dator med ett Microsoft-konto kan du inte skapa en lösenordsinställningsdisk.

  • Ta några gissningar. Även om det inte nödvändigtvis är bra lösenordssäkerhet att använda samma ord och idéer för att generera personliga lösenord, gör vi alla det. Om det finns ett vanligt personligt lösenord du använder på dina enheter kan du prova det och se om det fungerar.
  • Återställ ditt Windows 10-lösenord. Välj Glömt lösenord från lås / hemskärmen på en personlig Windows 10-enhet ? . Du blir då ombedd att svara på vissa säkerhetsfrågor eller andra verifieringssteg, till exempel att du har skickat en verifieringskod till din telefon.
  • Om du har ett standardkonto kan du begära att vem som ställer in datorn ska ge dig administratörsbehörighet. Detta kan göras i inställningarna. Om personen som konfigurerar datorn inte kan nås, till exempel om du köpte en enhet begagnad, kan du också installera en "färsk" version av Windows 10, som gör att du kan göra dig själv administratör under installationen.

  Återinstallera Windows 10 kommer att torka av enheten och all information som finns på den.