Huvud webbsökning Hur man registrerar ett domännamn
webbsökning

Hur man registrerar ett domännamn

Hur man registrerar ett domännamn
Anonim

Välj en unik domän för att fastställa din online-närvaro nu

 • Använd domänsökningen för att se om ditt valda domännamn är tillgängligt. Skriv namnet i fältet inklusive din domänutvidgning (.com, .org, etc.)

 • Tryck på Sök för att starta utredningen om vad som är tillgängligt.

 • Du kommer till en tabell med sökresultat. Domäntillägget som du sökte efter kommer att visas högst upp eller nära. Nedan hittar du andra alternativ som också kan vara tillgängliga. Om din valda domän är tillgänglig ser du ett ganska rimligt pris - något nära $ 10 / år - bredvid det, med alternativet Lägg till i kundvagnen .

  Om domänen inte är tillgänglig får du ett meddelande om att domännamnet tas och möjligheten att göra ett erbjudande om att köpa det från den nuvarande ägaren.

  Vissa domännamnsregistratorer kommer att meddela dig om domännamnet du söker är till salu. Om det är det, och du väljer att fortsätta köpa den domänen kommer du att betala ett premiumpris för det. Registraren kan hjälpa dig att förhandla om köpet, men de kommer också att debitera dig en extra avgift för att ge den hjälp.

 • Om du är nöjd med din valda domän trycker du på Lägg till i kundvagnen för att fortsätta.

 • I din kundvagn får du några andra alternativ att köpa. Den ena saken du bör vara säker på är aktiverad är WHOIS Guard för att skydda din integritet från ägarsökningar på domänen.

 • Tryck på Bekräfta köp för att fortsätta.

 • Innan du kan slutföra köpet måste du skapa ett konto eller logga in. Om du redan har ett konto, logga in nu. Annars fyll i formuläret för att registrera dig för ett nytt och skapa konto och fortsätt .

 • När du är inloggad kommer du till sidan med orderbekräftelsen. Granska informationen på sidan och bläddra ner till Betalningsinformation och ange en giltig betalningsmetod om du inte redan har en där.

 • När du är nöjd med detaljerna i din beställning, tryck på Betal nu för att göra det slutgiltigt.

  Om du valde alternativet för automatisk förnyelse förnyas dina domäner automatiskt varje år. Annars får du ett meddelande innan de löper ut. Priset du betalade när du skapade din domän är ungefär vad du betalar för varje förnyelse, så det är aldrig för dyrt. Det är också därför det kan vara en bra idé att köpa några domäner med olika tillägg (.net, .org) för att säkerställa att dina besökare alltid landar på din webbplats.

  Varje registrator har sin egen process för att hitta och köpa ditt eget unika domännamn, men de flesta av dem kommer att likna det här. Se till att du läser alla användarvillkor eller sekretesspolicyer som visas under registreringsprocessen innan du slutför ditt köp av domännamn.