Huvud webbsökning Hur man uttalar GIF som ett ord
webbsökning

Hur man uttalar GIF som ett ord

Hur man uttalar GIF som ett ord
Anonim

Rätt uttal av GIF enligt ansedda källor

 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  GIF är inte bara en akronym längre. Dessa tider är det ett riktigt ord som används för att beskriva animerade bilder publicerade online och är ofta ett ord som talas högt i samtal också.

  Om du alls känner till Tumblr, Reddit, Imgur eller något annat socialt nätverk för den delen, känner du förmodligen GIF: s popularitet (och kul) också. Men vad är exakt ett GIF, och hur uttalar du det när du faktiskt vill säga det?

  Ta reda på nedan!

  Hur uttalar du 'GIF' när du säger det högt?

  Det första vi behöver göra klart är att en GIF är en rörlig digital bildfil. Detta bildformat använder många olika bilder som rör sig snabbt, vilket gör att det verkar som en kort video. GIF står för Graphics Interchange Format.

  Ingen säger faktiskt “Graphics Interchange Format” högt, och folk säger vanligtvis inte bokstäverna GIF högt heller (i motsats till att säga LOL eller WTF högt). Så hur ska du säga det?

  Överraskande nog har fler rört sig för att uttala akronymen som jif med en hård “j” som i ”skräp” eller ”gelé.” Naturligtvis sitter det inte så bra hos de människor som är säkra på att det ska uttalas med ett hårt "G" som i "bra" eller "bra", för ju börjar ordet / akronymen med bokstaven G.

  Ingen kan komma överens

  Du kom hit för att upptäcka rätt sätt att uttala "GIF", men svaret är mer komplicerat än så. Sanningen är att det inte finns något rätt sätt att uttala det.

  Oxford Dictionaries bevisar att det går oavsett sätt

  Oxford Dictionaries valde "GIF" som årets ord 2012. Du kan lyssna på de två populära uttal som Oxford Dictionaries inkluderar genom att klicka på ljudknapparna under ordet.

  Uttalshandbok tar också en neutral ståndpunkt

  Videon till "GIF" från Uttal Manual Manual YouTube-kanalen är en annan populär källa att kolla in. Precis som Oxford Dictionaries, erbjuder Uttal Manual de två olika uttalen - som talas i samma video.

  Skaparen av GIF-formatet sa att det uttalas som JIF

  Kan du verkligen argumentera med skaparen av GIF-formatet? Steve Wilhite berättade för New York Times att GIF borde uttalas med ett mjukt G (som JIF) - som jordnötssmörsmärket.

  HowToReallyPronounceGIF.com säger att det borde sägas med en hård G

  Någon bestämde sig för att skapa HowToReallyPronounceGIF.com för att göra ett tvingande argument för varför GIF skulle uttalas med en hård G istället för ett mjukt G (som ett J-ljud).

  Webbplatsen hävdar att trots skaparens avsikter att den ska uttalas med en mjuk G, strider den mot det naturliga uttalet av bokstaven G i början av alla ord. Exempel på andra ord används för att säkerhetskopiera argumentet och till och med förklarade varför undantag från regeln som "gym" och "pärla" inte räknas som tillräckligt bra bevis.

  GIF eller JIF? Du bestämmer

  Eftersom det verkligen inte finns något rätt sätt att säga det och alla kan hävda att deras preferenser är korrekta tills korna kommer hem, kan du lika gärna fortsätta uttala GIF som du vill. Om någon någonsin försöker berätta om att du inte uttalar det rätt, kan du överväga att dela den här artikeln med dem.