Huvud sociala media Hur du marknadsför din Facebook-sida gratis
sociala media

Hur du marknadsför din Facebook-sida gratis

Hur du marknadsför din Facebook-sida gratis
Anonim

Använd dessa tips för att locka sidvisningar och hålla följare

Var noga med att gilla sidan själv. Detta är så enkelt, men många glömmer att göra det. Att gilla en Facebook-sida är det enklaste sättet att marknadsföra din sida gratis eftersom dina Facebook-vänner kan se att en av deras vänner (du) vet om sidan och gillar något om den, och de kommer att vara mer anpassade att göra det själva.

Glöm inte att skicka ett meddelande till dina kollegor och vänner och bjud in dem att gilla sidan. Du kan göra detta i Facebook Messenger, e-post eller med någon av dina andra favoritmeddelandeappar.

Dela en länk till sidan på din tidslinje

Skicka URL till din Facebook-sida direkt till din egen tidslinje för alla att se. Gå till sidan och klicka på Dela- knappen. Ett popup-fönster visar sidan omslagsfoto och profilbild.

Du kan lägga till ett kort meddelande om du vill, men att välja var du vill dela det är den viktigaste delen av denna självpromoteringsteknik. Du kan dela sidan på din egen tidslinje genom att välja alternativet Dela på din tidslinje högst upp i det popup-fönstret, men det finns också alternativ för att dela på en väns tidslinje, dela i ett privat meddelande och mer.

När du marknadsför din Facebook-sida på din tidslinje kan du också välja vem som ser den: allmänheten, alla dina Facebook-vänner eller bara några vänner. Var uppmärksam på vad du väljer här eftersom din sida kommer att utsättas för personer du inte känner - som kanske eller inte kan vara din avsikt när du delar med allmänheten.

Använd ditt företag för att marknadsföra sidan

Om Facebook-sidan är till ditt företag kan du skicka ett e-postmeddelande till dina anställda och uppmuntra dem att gilla sidan och dela den med vänner och familj. Låt dem veta att marknadsföring av sidan hjälper till att få namnet där ute och visa människor vad ditt företag har att erbjuda.

Ett annat superlätt sätt att marknadsföra ditt företags Facebook-sida är att inkludera dess länk i din e-postsignatur. Om du inte är säker på hur du gör det, skriv bara något i botten av meddelandet eller skriv ditt namn och företagsnamn och klistra in länken. Du blir förvånad över hur många som klickar till din Facebook-sida från en e-postlänk.

Visitkort är ett annat sätt att få ditt företag att marknadsföra din Facebook-sida. Sätt länken någonstans på kortet eller bygg en QR-kod för kortet som länkar direkt till din Facebook-sida.

Något annat du kan göra för att marknadsföra din Facebook-sida genom ditt företag är att söka på Facebook efter företag som liknar dig i ditt lokala område. Leta efter personer som listar det som ett intresse och nå ut till dem att gilla sidan.

Lägg till en sidplugin till din webbplats

Ett av de coolaste sätten att marknadsföra din Facebook-sida är med Page Plugin. Använd den för att bädda in ett enkelt flöde av innehållet på din Facebook-sida på din webbplats. Kopiera några kodrader från sidan Plugin-sidan och sätt in den i din webbplats HTML-kod.

Förutom att visa sidans omslagsfoto kan du välja att utöka presentationen på flera sätt.

  • En flik Tidslinje visar de senaste inläggen på din sidtidslinje
  • En flik Händelser kan visas så att besökare kan följa din sidas händelser och prenumerera på händelser direkt från din webbplats.
  • På fliken Meddelanden kan besökare meddela din Facebook-sida.
  • Alternativet Anpassa till plugin-behållarens bredd kan användas så att insticksprogrammet ändras till bredden på dess överordnade behållare när sidan laddas, vilket gör att det ser mycket mer naturligt ut på din webbplats. Minsta är 180 pixlar och maximalt 500 pixlar.
  • Alternativet Visa väns ansikten visar ansikten på vänner som gillar din sida.

Bädda in inlägg på din blogg

Om du har en blogg kan du öka synligheten för din Facebook-sida genom att bädda in en sida-inlägg i ditt blogginlägg. För att göra det, gå till det inlägg du vill marknadsföra och klicka / knacka på punkterna i det högra hörnet för att hitta alternativet Bädda in .

Du kan kopiera det HTML-innehållet till ditt blogginlägg så att besökare kan se det och klicka för att gå direkt till sidan.

Gå interaktivt

Att göra din sida interaktiv och grafiskt tilltalande är två av de viktigaste sätten att få likes på din Facebook-sida. Ett sätt att uppmuntra interaktion är att göra en omröstning på din Facebook-sida, vilket kan göras från området Skriv ett inlägg … ; klicka bara på / tryck på Poll för att komma igång.

Några andra enkla sätt att få mer Facebook-interaktion och därmed marknadsföra din sida är att göra en ny händelse, starta en livevideo, publicera jobbjobb eller skapa erbjudanden och rabatter.

Lägg till lite personlighet

Tillsammans med att göra din sida interaktiv är det viktigt att ge den en viss personlighet genom att göra den ser attraktiv och intressant ut. Med Facebook kan du ladda upp en logotyp eller ett foto för din sida, men det räcker inte.

Ge din sida lite flare och ändra ditt omslagsfoto till något iögonfallande. Ett attraktivt utseende eller knäppa design ger befintliga och potentiella fans en anledning att besöka din sida ofta och även besöka företagets webbplats eller blogg.

Erbjudande kampanjer och tävlingar

Alla älskar en tävling. Alla älskar försäljning. Håll dina tittare tillbaka till din sida genom att erbjuda exklusiv information eller specialerbjudanden bara för dem. Oavsett om du strukturerar en tävling och tillkännager vinnare, sponsrar en privat shoppingkväll för lokalbefolkningen eller delar rabatter, kommer du att hålla dina sidvisare engagerade och komma tillbaka för mer.

Interagera med dina besökare

Kommentarer på din sida är gyllene möjligheter att få information om din produkt eller tjänst, adressera en negativ kommentar på ett positivt sätt eller på annat sätt bygga upp en relation med människor som är intresserade av vad ditt företag gör. Svara snabbt och svara på alla frågor för att visa intresse och engagemang för dina sidbesökare.