Huvud webbsökning Hur man förhindrar främlingar från att se din Facebook-profil
webbsökning

Hur man förhindrar främlingar från att se din Facebook-profil

Hur man förhindrar främlingar från att se din Facebook-profil
Anonim

  • Det bästa på webben
  • Sökmotorer
  • Att köra en webbplats
  • avLinda Roeder

    Denna långvariga webbentusiast och konsult har en bred kunskap om hur personliga webbsidor fungerar.

    54

    54 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

    Om du har problem med främlingar som visar din Facebook-profil och sedan kontaktar dig är det dags att göra några ändringar i dina integritetsinställningar så att bara personer på din Facebook-vännerlista kan se din profil. Främmande personer kan inte se dig eller skicka meddelanden längre. Från och med nu är det bara dina vänner som kan se dig.

    Det är inte möjligt att se vem som har sett din profil eller inlägg på Facebook, så du vill vara särskilt uppmärksam på att justera dina integritetsinställningar för att förhindra att främlingar kryper på din profil.

    Överst på din Facebook-sida klickar du på pilen nedåt till höger på skärmen och väljer Inställningar på rullgardinsmenyn. Klicka på sekretesslänken i vänstra kolumnen för att öppna skärmen Sekretessinställningar och verktyg. Sidan har tre kategorier av sekretessalternativ. Gör ändringar i vart och ett av dessa avsnitt för att skydda din integritet enligt följande.

    Vem kan se mina saker?

    • I den första kategorin bredvid frågan som säger "Vem kan se dina framtida inlägg?" Välj knappen Redigera för att ange vem som kan se alla inlägg du gör i framtiden. Välj Vänner för att förhindra att alla utom personer på din Facebook-vännerlista ser din profil. Det finns andra alternativ, välj bara inte Offentlig, vilket gör att någon kan se din profil. Du kan välja Only Me, som förhindrar att även dina vänner kan se dina inlägg, eller du kan välja en viss grupp av dina vänner - de på din chattlista, personer som du har identifierat som familjemedlemmar och andra underklassificeringar av vänner. Klicka på Stäng för att spara ändringen. Framtida inlägg kommer att markeras som synliga för gruppen du anger om du inte manuellt gör en ändring av ditt inlägg när du gör det.
    • Klicka på Använd aktivitetslogg bredvid "Granska alla dina inlägg och saker du har taggats i" . Välj inlägg som du har taggats in från den vänstra panelen. Håll muspekaren över publikikonen i varje inlägg. De flesta av dem kommer att säga att inläggen kan ses av affischen och alla affischens vänner. Öppna varje inlägg som du vill ändra och ta bort taggen eller till skillnad från inlägget om du tidigare gillade det. Det här är en länk till din profil.
    • Klicka på Begränsa tidigare inlägg bredvid "Begränsa publiken för inlägg som du har delat med en vän till vänner eller offentligt?" för att ändra publiken på alla dessa gamla inlägg till Vänner.

    Vem kan kontakta mig?

    Den här kategorin har bara en inställning men den är en viktig inställning. Bredvid "Vem kan skicka dina vänförfrågningar? Klicka på Redigera- knappen och välj vänner till vänner . Det enda andra alternativet är" Alla ", som tillåter någon att skicka ett meddelande till dig.

    Vem kan söka upp mig?

    Denna kategori har tre frågor. Använd knappen Redigera bredvid var och en för att göra ditt val. Välj Vänner för "Vem kan leta upp dig med den e-postadress du angav" och "Vem kan leta upp dig med det telefonnummer du angav?" Stäng av alternativet bredvid "Vill du att sökmotorer utanför Facebook ska länka till din profil?"

    Alternativ för att blockera specifika individer

    Att ändra sekretessinställningarna bör ta hand om ditt problem, men om du har specifika främlingar som kontaktar dig kan du blockera dem och deras meddelanden omedelbart. Välj Blockering från vänster panel på skärmen Inställningar och ange personens namn i avsnitten "Blockera användare" och "Blockera meddelanden." När du blockerar någon kan de inte se sakerna du publicerar, tagga dig, starta en konversation, lägga till dig som en vän eller bjuda in dig till evenemang. De kan inte heller skicka meddelanden eller videosamtal. Blocket gäller inte för grupper, appar eller spel som både du och främlingen som stör dig tillhör.

    Brott mot gemenskapsstandarder

    Facebook tillhandahåller metoder för att rapportera alla Facebook-medlemmar som begår en överträdelse av gemenskapsstandarden. Alla medlemmar på Facebook som begår en av dessa bör rapporteras till webbplatsen. Dessa överträdelser inkluderar:

    • Mobbning och trakasserier
    • Direkta hot
    • Sexuellt våld och exploatering
    • Hot att dela intima bilder eller videor

    Om du vill rapportera en överträdelse klickar du på Hjälpcenter- ikonen högst upp på Facebook-skärmen och anger "hur man rapporterar ett hotande meddelande" i sökfältet för specifika instruktioner.