Huvud fönster Hur man fäster och lossar ett program i Windows 7
fönster

Hur man fäster och lossar ett program i Windows 7

Hur man fäster och lossar ett program i Windows 7
Anonim

Anpassa aktivitetsfältet och Start-menyn genom att lägga till eller ta bort program

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • Nyckelbegrepp
 • byKeith Ward

  Teknisk författare som specialiserat sig på Microsoft-produkter med över 25 års erfarenhet inom området som har skrivit tusentals artiklar som täcker ämnen som Windows-grunder, molnberäkning och mobilapputveckling.

  26

  26 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Vad betyder "fästning"? I Windows 7 är det den enkla processen att lägga till genvägar till dina ofta använda program. De två platserna som du snabbt kan hitta program i Windows 7 är aktivitetsfältet, som finns längst ner på skärmen och Start-menyn, som öppnas när du klickar på Start- knappen. Om du sätter fast ett program som du använder ofta på någon av dessa platser blir det lättare och snabbare att starta dem, vilket sparar de extra klick som du normalt gör när du navigerar till dem.

  Använder du inte ett program som dyker upp i Start-menyn eller aktivitetsfältet? Du kan också lossa program.

  Den här steg-för-steg-guiden visar hur du fäster och lossar ett program med två metoder: högerklickmetoden och dra-och-släpp-metoden. Samma process gäller alla program eller program som du använder i Windows 7.

  01

  av 06

  Låsa och låsa upp aktivitetsfältet

  Först om du vill göra ändringar i aktivitetsfältet kan du behöva låsa upp det. När aktivitetsfältet är låst förhindrar detta att ändringar görs i den - vanligtvis för att förhindra oavsiktliga förändringar, till exempel genom att musen glider eller dra-och-släpp-olyckor.

  Högerklicka på aktivitetsfältet i ett utrymme där det inte finns några ikoner. Detta öppnar en popup-snabbmeny. Nära till botten, leta efter Låsa aktivitetsfältet ; om det finns en kontroll bredvid detta betyder det att din aktivitetsfält är låst, och för att göra ändringar måste du först låsa upp den.

  För att låsa upp aktivitetsfältet klickar du helt enkelt på Lås upp Aktivitetsfältet i menyn för att ta bort kontrollen. Nu kan du lägga till och ta bort program till det.

  Obs: När du är klar med att anpassa aktivitetsfältet och inte vill att det ska ändras av misstag i framtiden kan du gå tillbaka och låsa aktivitetsfältet med samma metod: högerklicka i aktivitetsfältets utrymme och välj Lås uppgiften så att en kontroll visas igen bredvid den.

  02

  av 06

  Fäst till aktivitetsfältet genom att klicka

  I det här exemplet använder vi bildredigeringsprogramvaran Paint, som levereras med Windows 7.

  Klicka på Start- knappen. Färg kan visas i listan som dyker upp. Om inte, skriv "måla" i sökfönstret längst ner (det har ett förstoringsglas bredvid).

  När du har hittat Paint, högerklicka på Paint-ikonen. Klicka på Pin to Taskbar från snabbmenyn .

  Färg visas nu i aktivitetsfältet.

  03

  av 06

  Fäst till Aktivitetsfältet genom att dra

  Du kan också fästa ett program i Aktivitetsfältet genom att dra det. Här skulle vi använda Paint igen som exempelprogram.

  Klicka på Paint-ikonen och håll ned. När du håller med musknappen drar du ikonen till aktivitetsfältet. Du kommer att se en halvtransparent version av ikonen, med frasen "Pin to Taskbar." Släpp helt enkelt musknappen så kommer programmet att fästas i Aktivitetsfältet.

  Som ovan bör du nu se ikonen Paint program i aktivitetsfältet.

  04

  av 06

  Koppla loss ett Aktivitetsfältsprogram

  För att ta bort ett program som är fästt i aktivitetsfältet högerklickar du först på programikonen i aktivitetsfältet. I snabbmenyn som visas, välj Unpin detta program från aktivitetsfältet . Programmet försvinner från aktivitetsfältet.

  05

  av 06

  Fäst ett program till startmenyn

  Du kan också fästa program till Start-menyn. Dessa kommer att visas när du klickar på Start- knappen. I det här fallet skulle vi fästa Windows-spelet Solitaire till Start-menyn så att du ger enkel åtkomst till det.

  Sök först Solitaire-spelet genom att klicka på Start-menyn och ange "solitaire" i sökfältet. När det visas högerklickar du på ikonen. Från snabbmenyn som visas, välj Pin till Start Menu .

  När den är fäst till Start-menyn visas den i den menyn när du klickar på Start .

  06

  av 06

  Koppla loss ett program från Start-menyn

  Du kan ta bort ett program från Start-menyn lika enkelt.

  Klicka först på Start- knappen för att öppna Start-menyn. Hitta programmet du vill ta bort från menyn och högerklicka på det. Från snabbmenyn som visas, välj Unpin från Start Menu . Programmet försvinner från Start-menyn.