Huvud webbläsare Hur man hanterar pushmeddelanden i din webbläsare
webbläsare

Hur man hanterar pushmeddelanden i din webbläsare

Hur man hanterar pushmeddelanden i din webbläsare
Anonim

 • Chromes inställningsgränssnitt ska nu vara synligt. Välj Webbplatsinställningar .

 • Under Webbplatsinställningar bläddrar du ned och väljer Meddelanden .

 • Följande två inställningar erbjuds genom att slå på och stänga av brytaren:

  • Fråga först: Standardalternativet kräver din tillåtelse att tillåta en webbplats att skicka ett push-meddelande.
  • Blockerad: Begränsar alla webbplatser från att skicka pushmeddelanden via Chrome.

 • Du kan också tillåta eller avvisa aviseringar från enskilda webbplatser genom att först välja låsikonen som visas på vänster sida av Chrome: s adressfält när du besöker en respektive webbplats. Klicka sedan på Meddelanden och välj antingen Tillåt eller Blockera .

  Chrome OS, Mac OS X, Linux och Windows

  1. Välj Chrome- menyn, som finns i det övre högra hörnet av webbläsarfönstret och betecknat med tre staplade prickar .

  2. När rullgardinsmenyn visas väljer du alternativet Inställningar . Du kan också ange följande text i Chrome: s adressfält (även känd som Omnibox) istället för att klicka på det här menyalternativet: chrome: // -inställningar .

  3. Chrome inställningsgränssnitt ska nu visas på den aktiva fliken. Rulla ner till botten av skärmen och tryck på Avancerat .

  4. Hitta avsnittet Integritet och säkerhet och välj innehållsinställningar från det.

  5. Chrome innehållsinställningar bör nu vara synliga. Rulla ner tills du hittar aviseringar . Välj det.

  6. Under Meddelanden- inställningarna hittar du en växelomkopplare med följande två alternativ:

   • Fråga innan du skickar: instruerar Chrome att be dig om svar varje gång en webbplats försöker driva ett meddelande till webbläsaren. Detta är standard och rekommenderad inställning.
   • Block: Begränsar appar och webbplatser från att skicka push-aviseringar.

   Nedan finns en vitlista och en svartlista. Du kan använda dessa för att specifikt tillåta eller blockera vissa webbplatser.

   Push-aviseringar kommer inte att skickas när du surfar i inkognitoläge.

   Mozilla Firefox

   Mac OS X, Linux och Windows

   1. Skriv följande i Firefox: s adressfält och tryck på Enter- tangenten: om: preferenser .

   2. Firefox: s inställningsgränssnitt ska nu vara synligt på den aktuella fliken. Välj Sekretess och säkerhet, som finns i den vänstra menyraden.

   3. Bläddra tills du ser en tabell med namnet Behörigheter . Leta upp aviseringar på den och tryck på Inställningar direkt till höger.

   4. När en webbplats begär ditt uttryckliga tillstånd att skicka aviseringar via Firefox's Web Push-funktion lagras de webbplatser du tillåter här i den här tabellen. Du kan använda Status- kolumnen för att antingen tillåta eller blockera en webbplats med rullgardinsmenyn.

   5. Firefox ger också möjlighet att blockera aviseringar helt och hållet, inklusive alla relaterade behörighetsbegäranden. För att inaktivera den här funktionen, placera en bock i rutan som åtföljer Blockera nya förfrågningar som ber om tillåter aviseringar .

   6. Tryck på Spara ändringar för att göra dina inställningar permanent.

    Du kan behöva starta om Firefox för att dina nya inställningar ska träda i kraft.

    Microsoft Edge

    Windows

    1. Öppna Edge och välj inställningsmenyn längst upp till höger i fönstret. Ikonen är tre horisontella prickar .

    2. När menyn är öppen väljer du Inställningar .

    3. Bläddra igenom Edge-inställningarna tills du ser Avancerade inställningar . Välj Visa avancerade inställningar .

    4. Hitta webbplatsbehörigheter och tryck på Hantera under den.

    5. Du kommer att se en lista över webbplatser som du har gett särskilda behörigheter till. Under var och en kommer Edge att lista de behörigheter som det har beviljats. Meddelanden listas bland dem på webbplatser som du har tillåtit att skicka meddelanden till dig. Välj en webbplats.

    6. Under den webbplatsen har du en övergång till att slå av och på aviseringar. Du kan också rensa behörigheter för att ta bort alla behörigheter som beviljas en webbplats.

     Opera

     Mac OS X, Linux och Windows

     1. Skriv följande text i Operas adressfält och tryck på Enter: opera: // inställningar .

     2. Operas inställningar / inställningar ska nu visas på din nuvarande flik.

     3. Rulla ner tills du ser Avancerat längst ner på sidan. Välj det.

     4. Hitta nu innehållsinställningar i sekretess- och säkerhetstabellen och välj det.

     5. Välj Meddelanden i innehållsinställningarna .

     6. Överst ser du en växelbrytare som växlar mellan Ask innan du skickar och Blockerar . Oavsett vilket du väljer är Operas standardbeteende när en webbplats stöder Push-aviseringar.

     7. Nedan ser du två listor, Block och Tillåt . Du kan manuellt lägga till webbplatser här för att säga Opera att alltid antingen blockera eller tillåta vissa webbplatser.

      Safari

      Mac OS X

      1. Välj Safari i webbläsarmenyn, som finns längst upp på skärmen.

      2. När rullgardinsmenyn visas väljer du Inställningar . Du kan också använda följande kortkommando istället för att klicka på detta menyalternativ: Kommando + Komma ( , ).

      3. Safaris inställningsgränssnitt ska nu visas med överlagring av webbläsarfönstret. Välj Meddelanden, längs den övre raden.

      4. Meddelandeinställningarna bör nu vara synliga. Som standard kommer webbplatser att be om ditt tillstånd första gången de försöker skicka en varning till OS X Notification Center. Dessa webbplatser, tillsammans med behörighetsnivån som du har gett dem, lagras och listas på den här skärmen. Till varje sida finns två alternativ: Tillåt eller Neka . Välj önskat alternativ för varje webbplats / domän eller lämna dem som de är.

      5. Längst ner i dialogrutan Meddelandepreferenser finns det ytterligare två alternativ, Ta bort och ta bort alla, som låter dig ta bort sparade inställningar för en eller flera webbplatser. När inställningen för en enskild webbplats raderas kommer den att be dig om åtgärder nästa gång den försöker skicka ett meddelande via Safari-webbläsaren.

      6. Nederst på skärmen finns också följande alternativ, åtföljt av en kryssruta och som är aktiverad som standard: Låt webbplatser be om tillåtelse att skicka push-aviseringar . Om den här inställningen är inaktiverad, utförs genom att välja den igen, kommer alla webbplatser automatiskt att kunna driva varningar till din Mac: s meddelandecenter utan att kräva ditt uttryckliga tillstånd. Inaktivera detta alternativ rekommenderas inte.