Huvud sociala media Hur du gör ditt Instagram-konto privat
sociala media

Hur du gör ditt Instagram-konto privat

Hur du gör ditt Instagram-konto privat
Anonim

Att göra ditt Instagram-konto privat är enklare än du tror

  • Tryck på Kontos integritet och på följande flik klickar du på knappen så att den glider över till färgen blå.

    Om det inte är hela profilen du vill göra privat, men bara några bilder, har du också möjlighet att dölja valda foton på ditt Instagram-konto. Alternativet finns i fotomenyn.

  • Du har ställt in din Instagram-profil till privat. (Det finns inget krav på att spara dina inställningsändringar.) Så länge du som alternativet Privatkonto är aktiverat, kan bara de användare som för närvarande följer dig, plus alla nya användare som du godkänner om de begär att följa dig, se dina Instagram-innehåll.

    Instagram Sekretess

    Här är några av de vanligaste frågorna som användarna har om sin Instagram-sekretess:

    • Vad händer om jag taggar en användare eller lägger till en hashtagg till ett av mina Instagram-inlägg när min profil är inställd på profil? Kan människor fortfarande se det? Endast de användare som följer dig kommer att kunna se det. Att märka andra användare som inte följer dig eller sätta en hashtag i beskrivningen åsidosätter inte inläggets integritet. Det kommer inte att synas för någon annan som inte följer dig redan.

    • Vad händer om jag vill dela ett Instagram-inlägg på andra sociala nätverkssajter när min profil är inställd på privat? Om du bestämmer dig för att dela ett inlägg på Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr eller något annat socialt nätverk, kommer det att vara offentligt tillgängligt att se som ett fristående inlägg. Alla som tittar på det kommer att kunna klicka på Instagram-permalänken för att se det i sin helhet, men om de klickar på ditt användarnamn för att se din fulla profil kommer de inte att kunna se ditt andra innehåll (såvida de inte följer dig redan).

    • Om någon bestämmer sig för att följa mig medan min profil är privat, kan de se mina inlägg? Inte förrän du godkänner dem. När en användare trycker på Följ-knappen på en användare vars profil är privat, skickar den bara ett meddelandet om förfrågningsföljd. Så om du får en efterfrågan från någon kommer de inte att kunna se något av ditt innehåll förrän du manuellt godkänner deras begäran om att följa dig.

    • Någon följer efter mig, men jag vill inte ha dem som följare längre. Hur blir jag av med dem? För att hindra någon från att följa dig kan du blockera deras konto. Navigera helt enkelt till deras profil, tryck på de tre vita cirklarna i det övre högra hörnet och tryck på Blockera användare för att ta bort dem från dina följare. (Du kan alternativt rapportera dem också.)

    • Kan jag ställa in min profil till privat genom att logga in på Instagram.com på webben? Nej. Instagram tillåter för närvarande inte sina användare åtkomst till sina sekretessinställningar från skrivbordet eller mobilwebben. Du kan bara göra det från Instagrams officiella iPhone- eller Android-appar. Du kan dock redigera din profilinformation, ändra ditt lösenord och anpassa dina e-postprenumerationsinställningar via Instagram.com.

    • Hur ofta kan jag växla fram och tillbaka mellan offentliga och privata? Det verkar inte finnas någon gräns för hur ofta du sätter på eller stänger av dina integritetsinställningar, så om du känner dig benägen att göra det flera gånger om dagen bör det inte vara ett problem. Tänk på att detta kan förändras eftersom Instagram sätter begränsningar för andra former av aktivitet.

    • Kommer jag att förlora följare om jag gör min profil privat? Nej. Du kommer inte att förlora någon av de följare du för närvarande har och alla har full tillgång till allt du publicerar.