Huvud programvara Hur man gör en PowerPoint-presentation
programvara

Hur man gör en PowerPoint-presentation

Hur man gör en PowerPoint-presentation
Anonim

Skapa en grundläggande PowerPoint-presentation för att dela information

 • Välj antingen en tom presentation eller välj ett av de Microsoft-medföljande designtemaen för att skapa din presentation. Dessa teman kommer med en matchande färggalm och teckensnitt som hjälper dig att skapa ett dokument med ett sammanhängande utseende.

  Om du väljer en tom presentation, kommer PowerPoint att skapa en presentation med en bild som börjar med en titelbild. Du kan sedan klicka i någon av textrutorna på Titelbilden för att lägga till din egen text.

 • Lägg till fler bilder i din presentation genom att välja Ny bild i hemsidan. Du kan också högerklicka i fältet Slide Sorter på vänster sida och välj New Slide därifrån.

 • Du kan ändra layout för en bild genom att klicka på Layout i avsnittet Slides i Home Ribbon. Detta ger några standardalternativ för innehållslayout i dina bilder, som du alltid kan ändra storlek på eller ta bort om du vill göra något annorlunda.

 • Upprepa dessa steg tills du har tillräckligt med bilder för att avsluta presentationen.

  Nu när du har skapat ramverket för din presentation kan du använda några grundläggande operationer för att göra det lite mer intressant.

  Lägga till text och bilder i en PowerPoint-presentation

  1. Om du valde en förutbestämd layout för din bild som innehåller text- eller bildelement kan du helt enkelt klicka på valfritt element. Om du klickar på en textruta öppnas den för redigering, vilket gör att du kan skriva eller klistra in ditt eget innehåll i textrutan. Allmänna innehållslådor har ikoner för att klicka för att infoga objekt inklusive:

   • tabeller
   • diagram
   • Smart konst
   • Bilder
   • Video

  2. Du kan lägga till en textruta i en bild genom att välja Infoga i bandet och klicka på Textruta . Klicka för att placera din ruta och börja skriva. Detta tar dig tillbaka till hemavsnittet i bandet som innehåller alternativ för textformatering som teckensnitt, storlek, fetstil, kursiv, färg och justering. Textredigerings knapparna är endast tillgängliga när en textruta är vald.

   Du kan också ändra storlek på en textruta genom att ta (klicka och hålla med en mus) ett av justeringshandtagen på utsidan av textrutan och sedan dra det justeringshandtaget tills textrutan har önskad storlek.

  3. Du kan lägga till en bild med alternativet Infoga i menyfliksområdet Ribbon och bilder . Du har fyra alternativ att välja mellan:

   • Bilder är det enklaste alternativet genom att öppna en filbläsare för att navigera till det foto på din dator du vill använda.
   • Online Bilder öppnar ett surffönster så att du kan söka Bing efter en bild online eller använda OneDrive för att komma åt dina personliga foton.
   • Skärmdump gör att du snabbt kan fånga en del av skärmen och lägga till den i din presentation. Detta är särskilt praktiskt för användare med dubbla skärmar.
   • Fotoalbum ger dig åtkomst till en grupp foton på din dator, men du kan behöva skapa albumet först. Fördelen med den här funktionen är att foton kan sparas i albumet med bildtexter, som kommer att följa fotot i din presentation.

  4. Lägga till andra objekt görs också genom att infoga alternativet på bandet. Du kan dra och skapa former, SmartArt och diagram.

   Spara och dela en PowerPoint-presentation

   Lämna inte den vackra nya presentationen utan att spara den! Och chansen är stor att du vill dela det med någon eller lägga ut det där du enkelt kan komma åt det. Här är hur:

   1. Spara din presentation genom att klicka på Arkiv > Spara som.

    Du har också möjlighet att välja Spara som Adobe PDF från den här menyn.

   2. Om du är OneDrive-användare kan du välja att spara direkt i OneDrive för enkel åtkomst och delning.

   3. Välj Arkiv> Dela för att se alternativ för att snabbt dela din presentation. Beroende på vilken annan programvara du har, kommer PowerPoint att låta dig dela via OneDrive, E-post och andra alternativ.

    Dessa grundläggande PowerPoint-funktioner överensstämmer med nuvarande versioner av PowerPoint för både PC och Mac, såväl som för Office 365. Office 2010 och äldre versioner kan variera något i banor och namngivningskonventioner för dessa steg, men de kan alla hjälpa dig att skapa en grundläggande presentation.