Huvud sociala media Hur man skapar en spellista på SoundCloud
sociala media

Hur man skapar en spellista på SoundCloud

Hur man skapar en spellista på SoundCloud
Anonim

Skapa och redigera en SoundCloud-spellista går snabbt på mobil och dator

 • Klicka på sökfältet högst upp på skärmen och skriv namnet på den låt som du vill lägga till i en SoundCloud-spellista.

  Du kan också söka efter en låt genom att ange artistens namn eller albumet som den visas på.

 • Från sökresultaten, leta upp spåret du vill lägga till och tryck på ellipsen till höger.

 • Klicka på Lägg till i spellista .

 • Du blir ombedd att skapa en ny spellista som heter Ny privat spellista . Byt ut den här standardtexten med ditt önskade namn för SoundCloud-spellistan.

  SoundCloud-spellistnamn kan vara vad du vill så att de kan vara så kreativa eller vilda som du vill. Mer flamboyanta titlar kan få mer uppmärksamhet, vilket är något att tänka på om du vill göra din spellista offentlig.

 • Klicka på Klar .

  Din SoundCloud-spellista skapas nu och din låt läggs till i den. Upprepa den här processen för att lägga till fler låtar i din spellista som nu kommer att vara tillgängliga som ett alternativ.

  Var är mina SoundCloud-spellistor?

  Alla dina spellistor på SoundCloud kan hittas i bibliotekssektionen på SoundCloud-webbplatsen och -apparna.

  På SoundCloud-smarttelefon- och surfplattaprogrammen kan du komma till fliken Bibliotek genom att trycka på ikonen som ser ut som tre böcker i den nedre menyn.

  Hur man tar bort spår från en SoundCloud-spellista

  Låtar kan tas bort från vilken som helst av dina spellistor på SoundCloud på både mobil och skrivbord.

  Om du vill ta bort en låt från en SoundCloud-spellista på mobilen öppnar du spellistan, trycker på ellips, trycker på Redigera spellista, trycker på den röda cirkeln bredvid spåret du vill ta bort och knackar sedan på Ta bort för att radera den från din spellista. När du är klar med att ta bort spår trycker du på Klar .

  Om du vill ta bort ett spår från en spellista via SoundCloud-webbplatsen öppnar du spellistan och klickar sedan på Redigera följt av Spår . Klicka på den lilla x bredvid varje låt du vill ta bort och klicka sedan på Spara ändringar när du är klar.

  Hur man gör en SoundCloud-musik- och ljudspellista offentlig

  Alla nya spellistor på SoundCloud är som standard privata. Det här är bra om spellistorna du skapar endast är för din egen personliga njutning, men om du vill att andra ska hitta dem och njuta av dem måste du göra dem offentliga.

  Att publicera en SoundCloud-spellista betyder helt enkelt att de kan upptäckas i sökningen på SoundCloud-webbplatsen och -apparna. De kommer också att kunna delas.

  Om du vill ändra en privat spellista till en offentlig spellista öppnar du spellistan i SoundCloud-appen, trycker på ellips och trycker på Gör spellista offentlig .

  Om du använder SoundCloud-webbplatsen på skrivbordet kan du ändra status för en spellista genom att öppna spellistan, klicka på Redigera, välja Public och klicka på Spara ändringar .

  Om du någonsin behöver göra en spellista privat, upprepa bara dessa steg och välj Privat istället för Public .

  Hur man byter namn på en SoundCloud-spellista

  Din SoundCloud-spellista kan bytas namn när som helst och så många gånger du vill, men det kan bara göras på SoundCloud-webbplatsen och inte på smartphone- och surfplattaprogrammen.

  Om du vill byta namn på din spellista på ett SoundCloud öppnar du spellistan och klickar på Redigera . Detta öppnar rutan med en mängd alternativ för spellistor som du kan ändra inklusive dess titel, kategori, släppningsdatum, genre, taggar och beskrivning. Du kan också ladda upp en anpassad bild för din spellista på den här skärmen.

  När alla dina ändringar har gjorts klickar du på Spara ändringar .

  Om SoundCloud-spellistor Beskrivningar, taggar och kategorier

  Varje spellista på SoundCloud har olika fält som kan användas för att göra den mer upptäckbar av andra användare i sökningen på SoundCloud, såväl som populära sökmotorer som Google, Bing och DuckDuckGo.

  När du redigerar dessa fält är det viktigt att använda nyckelord som är både beskrivande och sannolikt kommer att användas av personer som söker efter typen av musik i din SoundCloud-spellista. Tänk på artist- och albumnamn och genrer som låtarna skulle passa in i.

  Skriv gärna om vem din spellista kan vädja till. Om du tror att anime-fans kanske gillar lite av musiken, även om låtarna inte kommer från en anime-serie eller film, säg detta. Detta är faktiskt information som många SoundCloud-användare kommer att hitta användbara.

  Om låtarna finns med i en populär TV-show eller film, se till att de nämns i en tagg och i beskrivningen också.

  Hur man lägger till copyrightinformation till en SoundCloud-spellista

  Från samma skärm som används för att redigera en spellistans namn och annan information finns en länk längst upp som heter Metadata . Om du klickar på den här länken visar du en mängd olika alternativ som är användbara för professionella artister.

  Från den här skärmen kan du välja din låtens licenstyp och ange din skivetikett, om du har en. Du kan också ange en webblänk i fältet Köp-länk för att länka till en webbplats där lyssnare kan köpa dina ljudskapningar. Det här kan vara din officiella webbplats eller en online digital butik som Amazon eller iTunes.

  När du har redigerat din Metadata-information, se till att klicka på Spara ändringar för att publicera din information.