Huvud sociala media Hur man tjänar pengar som en Instagram-influensa
sociala media

Hur man tjänar pengar som en Instagram-influensa

Hur man tjänar pengar som en Instagram-influensa
Anonim

Prova dessa tips för att tjäna pengar som Instagram-influencer

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avBrad Stephenson

  Brad Stephenson är en frilansande tekniker och geek kulturförfattare med 12+ års erfarenhet. Han skriver om Windows 10, Xbox One och cryptocurrency.

  61

  61 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Kunniga Instagram-användare kan förvandla sin hobby till en lönsam verksamhet, och det är tydligt att tiden för Instagram-påverkaren har kommit. Verksamheten med att påverka sociala medier kan tyckas konstigt, men det är väldigt en legitim inkomstkälla, och för många användare har det blivit en heltidskarriär. Här är vad du behöver veta om Instagrampåverkare och hur du själv blir en.

  Vad som krävs för att vara en influenser

  En influenser på sociala medier är i huvudsak någon som kan uppmana andra att delta i en aktivitet eller köpa en produkt genom att skapa och publicera innehåll på ett populärt socialt medienätverk som Twitter, Facebook, Snapchat, YouTube, Google Plus och andra. En influencer har ett stort antal följare eller prenumeranter och ett högt förhållande av regelbunden interaktion och engagemang med sina fans.

  Ett konto med en miljon följare som bara genomsnitt några gillar eller kommentarer per inlägg skulle inte betraktas som en influencer, till exempel, trots att de har ett stort antal följare. Men ett annat konto med bara några tusen följare som får några hundra likes eller kommentarer per inlägg kan mycket väl betraktas som en influencer eftersom deras följare ses att respektera deras åsikt och stödja allt innehåll de skapar. Kort sagt, de är förlovade.

  Instagrams Influencer Appeal

  Instagram-påverkare tenderar att ha ett stort engagemang med sin publik, och företag väljer att investera i Instagram-påverkare för att marknadsföra sina produkter eller tjänster. Detta kan ofta vara mer effektivt än traditionell reklam, särskilt när man riktar sig till unga demografier som kanske inte konsumerar lika mycket traditionella medier, som tv eller tryckta tidskrifter, som tidigare generationer.

  En rapport från 2015 visade att marknadsföringsföretag såg en genomsnittlig avkastning på investeringar (ROI) på cirka 6, 85 dollar per dollar som spenderades på influencerrelaterad marknadsföring, medan en studie från 2017 förutspådde att pengarna som spenderades på Instagram influencer-kampanjer kunde växa från $ 1, 07 miljarder 2017 till $ 2, 38 miljarder under 2019.

  En influencer-marknadsföringskampanj på Instagram kan bestå av en enda betald post på en influencer-konto, men den kan också innehålla en serie inlägg, Instagram-berättelser, skriftliga recensioner och godkännanden, videor och direktsändningar. I vissa fall tar inflytaren kontroll över varumärkets officiella Instagram-konto för att driva följare och interaktion, eller skapa en känsla av identifiering med påverkarens publik.

  Vad Instagraminfluencers får betalt

  Det belopp som tjänas för att publicera ett varumärkes betalda inlägg varierar mycket beroende på en rad faktorer som hur många följare påverkaren har, hur mycket ansträngning som krävs, varumärkets marknadsföringsbudget och hur många andra påverkare som anlitas för att dela liknande innehåll.

  Påverkare på Instagram kan betalas var som helst från $ 5 till $ 10 000 eller mer per kampanj, och det finns ingen etablerad branschstandard än. Många påverkande agenter och tjänster har ofta ett rekommenderat prisintervall baserat på ett kontos följarnummer, men det varierar, och det finns inget angivet belopp.

  Att bli en betald Instagraminfluencer

  För de människor med en solid efterföljning på sina Instagram-konton kan det vara förvånansvärt enkelt att bli en influencer och mycket mindre skrämmande än de flesta skulle anta. De tre huvudsakliga metoderna som är mest användbara för att komma igång är:

  • Skaffa en agent : Detta är det avancerade alternativet för influencer-spelningar och används mest av individer med antingen många följare eller som redan utövar professionella modeller eller artister. Agenten hjälper deras influencer-klient att landa de vanliga jobben i den valda branschen och når ut till företag att fråga om potentiella reklamkampanjer på sociala medier för deras kunders räkning.
  • Förhandla direkt : Om ett Instagram-konto visar stort engagemang i ett nischämne som resor, skönhet eller spel, når företag ofta direkt till kontoägaren med ett förslag via e-post eller direktmeddelande (DM) på Instagram. Detta är vanligare än de flesta tror, ​​så det är alltid en bra idé att aktivera aviseringar för Instagram DM: er. Du vill inte missa en möjlighet.
  • Appar och tjänster från tredje part : Det överlägset mest populära sättet att komma igång som Instagram-influencer är att prova en av de många gratistjänsterna som är utformade för att ansluta influenser till varumärken. Dessa tjänster tar vanligtvis hand om all betalningsbehandling och legalitet, och de erbjuder tips och råd till nya påverkare som kan vara osäkra på hur man ska förhandla om detaljer eller formatera ett inlägg korrekt. En av de bästa tjänsterna att kolla in är TRIBE, som är gratis att gå med och har snabbt blivit ett av de mest populära sätten för påverkare och marknadsförare att ansluta. TRIBE lanserades i Australien i slutet av 2015 och hanteras helt via sina iOS- och Android-appar. Den uppdaterar nästan dagligen sina listor med kampanjkampanjer med olika produkter i olika regioner. Varumärken kan ge direkt feedback till användare via appen, och betalningar sker antingen via en banköverföring eller PayPal. Liknande appar erbjuder samma tjänst, och de flesta av dem är enkla att använda.