Huvud programvara Hur man skapar Google Docs-landskap
programvara

Hur man skapar Google Docs-landskap

Hur man skapar Google Docs-landskap
Anonim

Formatera om ditt Google Dokument till landskap med dessa enkla steg

 • Aktivera liggande i sidinstallationsfönstret . detta avmarkerar automatiskt porträttläge. Här kan du också justera dina marginaler om du vill.

 • Välj OK för att stänga fönstret Sidinställningar och återgå till dokumentet som visas i liggande läge.

 • Markera och dra rutorna i hörnet eller sidan av alla foton i dokumentet som du vill sträcka över hela sidan.

 • När du är klar med att formatera ditt dokument sparar Google Dokument automatiskt alla ändringar i ditt dokument.

  Ställer in liggande format som Google Docs-standard

  Om du vill att dina dokument i Google Dokument ska öppnas automatiskt i Liggande-läge kan du ställa in Liggande som standardformat.

  Du kan göra detta i steget ovan där du aktiverar liggande-läge genom att välja Ange som standard innan du klickar på OK för att spara.

  Varje gång du öppnar ett nytt dokument i Google Dokument börjar det nu i liggande läge.

  Om du någonsin vill växla tillbaka till stående-läge måste du följa samma steg som ovan, men aktivera stående istället för liggande .

  Växlande landskap och porträtt i Google Dokument

  Tyvärr finns det inget sätt att alternativa sidformat i Google Dokument.

  Det finns dock en lösning så att om du planerar att skriva ut eller konvertera dokumentet till PDF kan du skriva ut sidor i alternerande format.

  1. När ditt dokument är öppet i Google Docs, välj File från menyn och välj Print .

  2. Välj Ändra under Destination i Print- fönstret. Välj Spara som PDF för att ändra destinationen till ett PDF-dokument.

   Om du föredrar att skriva ut till ett pappersdokument istället för PDF, ändra destinationen till din skrivare om du har konfigurerat Google Cloud Print.

  3. Ändra sidorvalet från Alla till det anpassade sidvalet nedanför, så att du kan ange ett anpassat sidintervall. Ange det antal sidor du vill skriva ut i det aktuella formatet.

  4. Välj Spara och spara filen på en plats på din dator som du kommer ihåg.

   Inkludera sidnumren i filtiteln så att du senare när du slår ihop dokumenten vet vilka sidor som finns i varje sparad fil.

  5. Gå igenom stegen i den första delen av den här guiden för att ändra formatet på ditt dokument från liggande till porträttläge.

  6. Upprepa steg 1 - 4 ovan för att skriva ut de nästa sidorna i dokumentet i porträttläge.

  7. Fortsätt att ändra formatet för ditt dokument och skriva ut delar av dokumentet. När du är klar har du flera PDF-dokument sparade för alla sidorna i ditt originaldokument.

   Du kan behöva infoga avsnitt mellan sidor för att hålla dokumenttexten organiserad på rätt sidor när du ändrar dokumentformatering fram och tillbaka.

  8. Slutligen använder du alla skrivbords- eller online-redigerare för att slå samman de enskilda PDF-filerna till ett dokument. När du är klar ser du att ditt dokument nu har enskilda sidor eller avsnitt i olika format.

  9. Om du har valt att skriva ut sidorna på din skrivare kan du vid denna tidpunkt sätta ihop sidorna tillsammans till ett enda dokument.