Huvud webbsökning Hur man gör GIF på Tumblr
webbsökning

Hur man gör GIF på Tumblr

Hur man gör GIF på Tumblr
Anonim

Älskar du att se GIF på Tumblr? Gör dina egna från dina videor eller bildskurar!

Du måste ha den senaste versionen av Tumblr-mobilappen installerad på din iOS- eller Android-enhet. GIF kan endast skapas från appen och inte på Tumblr.com i en webbläsare.

Öppna Tumblr-appen på din enhet och logga in på ditt konto vid behov.

Från menyn längst ner på skärmen klickar du på Skapa- knappen i mitten (markerad med en blyertsikon). Klicka sedan på den röda fotopostknappen som är omgiven av alla andra knappar för posttyp.

En ny skärm kommer att visas med ett kamera-alternativ överst (om du vill knäppa ett foto direkt genom appen) och ett rutnät med befintliga foton och videor som du har på din enhet. Du kanske måste ge Tumblr tillåtelse att få åtkomst till dina foton och videor om det här är första gången du använder den här inläggstypen via mobilappen.

02

av 04

Välj en video- eller fotoburst markerad med 'GIF'

När du bläddrar ned genom dina foton och videoklipp bör du märka att vissa kommer att ha en "GIF" -etikett i det övre högra hörnet. Alla videor kommer att ha dem, och eventuella bildskurar (en grupp av flera foton tar av din enhet inom en sekund) kommer att inkludera den här etiketten.

Etiketten innebär att den är kvalificerad att förvandlas till ett GIF. Tryck på valfri video- eller fotoborrning som du vill förvandla till ett GIF.

Du kan filtrera bort alla stillbilder så att allt du ser är videor och fotograferingar. Detta gör det lättare att se allt som kan göras till ett GIF. För att göra detta, klicka bara på fliken GIF längst ner på skärmen.

03

av 04

Redigera ditt GIF

Tumblr förhandsgranskar ditt GIF på en ny skärm. Om du valde en video, kommer den att visa en tidslinje för videon och ge dig en skjutreglage som du kan glida längs videotidslinjen för att välja en tre-sekunders scen som GIF.

När du väljer Nästa i det övre högra hörnet på skärmen kan du dra åt din GIF för att bli ännu kortare och anpassa hastigheten för att spela och slinga upp till fyra gånger snabbare än originalet. En förhandsgranskning visas när du gör dina ändringar, så att du kan se exakt hur det kommer att se ut innan det publiceras.

Klicka på Nästa i det övre högra hörnet för att göra redigering. Tryck på klistermärkeknappen för att tillämpa roliga klistermärken, textknappen för att skriva lite text eller trollstavknappen upprepade gånger för att tillämpa olika filter.

Klicka på Nästa när du är nöjd med ditt GIF.

04

av 04

Publicera ditt GIF

Du kommer tillbaka till skärmen med rutnätet med foton och videoklipp, och nu kommer du att se att videon eller foton som du just förvandlade till en GIF markeras med en blå etikett. Det betyder att den är redo att publiceras.

Härifrån har du möjlighet att förvandla fler videor eller fotobrytningar till GIF-filer så att du kan inkludera flera GIF-filer i en fotonuppsättning, eller så kan du bara posta den enskilda du just har gjort. Tryck antingen på en annan video- eller fotoborrning för att förvandla den till en GIF, eller låt GIF du just valt markera och tryck på Nästa- knappen i det övre högra hörnet för att gå vidare och förhandsgranska / publicera den enda GIF du gjorde.

Om du bestämmer dig för att inkludera flera GIF-filer som en fotonuppsättning kan du faktiskt dra och släppa någon för att sortera dem igen. Skriv ett valfritt bildtexter, lägg till några taggar och tryck sedan på 'Post' för att skicka det live till din blogg så att alla dina följare kan se.