Huvud webbsökning Hur man skapar en gratis blogg på Tumblr
webbsökning

Hur man skapar en gratis blogg på Tumblr

Hur man skapar en gratis blogg på Tumblr
Anonim

Följ dessa steg för att skapa en blogg med Tumblr

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • avSusan Gunelius

  En specialist på marknadskommunikation som skriver om varumärke genom bloggar.

  Tumblr växer snabbt när fler och fler människor inser att det är användarvänligt och funktioner är svåra att motstå. Du kan skapa en gratis blogg med Tumblr på bara några minuter genom att besöka Tumblrs hemsida och följa anvisningarna. Det här är din primära Tumblr-blogg, så namnet, länken och avataren som du använder för att skapa din första blogg under kontots installationsprocess är mycket viktigt. De följer dig överallt när du interagerar med andra Tumblr-användare och delar innehåll. Du kan inte ta bort din primära blogg. Istället måste du stänga hela ditt Tumblr-konto, så planera därefter från början.

  01

  av 07

  Sekretessinställningar

  När du skapar en gratis blogg på Tumblr, är den automatiskt offentlig. Du kan inte förvandla din primära Tumblr-blogginställning från offentlig till privat. Du kan dock ställa in specifika inlägg som publiceras på din primära blogg i framtiden för att vara privata. Ställ bara publiceringsinställningen till privat när du skapar ditt privata inlägg. Om du vill skapa en helt privat Tumblr-blogg, måste du göra en andra blogg separat från din primära Tumblr-blogg och välja alternativet för att lösenordsskydda det. Du blir ombedd att ange ett lösenord som besökarna måste känna till och mata in för att se din privata blogg.

  02

  av 07

  Design och Utseende

  Det finns en mängd olika Tumblr-temadesign tillgängliga för dig när du skapar din gratis Tumblr-blogg, som du kan komma åt utan att lämna ditt Tumblr-konto. Klicka bara på länken Anpassa följt av länken Utseende i Tumblr-instrumentpanelen för att se Tumblr-bloggens utseende. Du kan ändra din Tumblr-bloggs färger, bilder, teckensnitt och widgets samt lägga till kommentarer och prestandaspårningskod (som båda diskuteras senare i den här artikeln).

  03

  av 07

  sidor

  Du kan lägga till sidor i din Tumblr-blogg så att den ser mer ut som en traditionell webbplats. Till exempel kanske du vill publicera en Om mig-sida eller en kontaktsida. Om du använder ett tema från Tumblr-temabiblioteket kommer det tema att konfigureras så att du omedelbart kan lägga till sidor i din Tumblr-blogg.

  04

  av 07

  kommentarer

  Om du vill visa kommentarer som besökare lämnar på dina Tumblr-blogginlägg, måste du konfigurera din blogg för att acceptera och visa dem. Lyckligtvis är det lätt att göra. Klicka bara på länken Utseende i Tumblr-instrumentpanelen för att lägga till Disqus-kommentarplattformen till din Tumblr-blogg.

  05

  av 07

  Tidszon

  För att säkerställa att dina Tumblr-blogginlägg och kommentarer är tidsstämplade för att matcha den tidszon du befinner dig i, klickar du på Inställningar från den översta navigeringsfältet i Tumblr-instrumentpanelen och väljer din tidszon.

  06

  av 07

  Anpassad domän

  Om du vill använda en anpassad domän för din Tumblr-blogg måste du köpa den domänen från en domänregistrator först. När du säkrat din domän måste du ändra din domän till punkt 72.32.231.8. Om du har problem med detta steg kan du få detaljerade instruktioner från din domänregistrator. När du har gjort det måste du klicka på länken Inställningar från den översta navigeringsfältet på din Tumblr-instrumentbräda och markera rutan Använd ett anpassat domän. Ange din nya domän och klicka på Spara ändringar. Tänk på att det kan ta upp till 72 timmar för din domänregistrator att omdirigera domänens A-post per din begäran. Innan du ändrar några inställningar i Tumblr-instrumentpanelen, se till att din domän A-poständring har trätt i kraft.

  07

  av 07

  Tracking Performance Statistics

  För att lägga till din spårningskod från Google Analytics till din Tumblr-blogg klickar du på länken Utseende från din Tumblr-instrumentbrädets översta navigationsfält. Om ditt Tumblr-tema inte stöder Google Analytics genom avsnittet Utseende på din instrumentbräda måste du lägga till det manuellt. Skapa ett Google Analytics-konto och lägg till en webbplatsprofil för din Tumblr-domän. Kopiera och klistra in den anpassade koden som tillhandahålls i din Tumblr-blogg genom att klicka på länken Anpassa från den översta navigeringsfältet i din Tumblr-instrumentpanel. Klicka sedan på fliken Info. Klistra in koden från Google Analytics i fältet Beskrivning och klicka på Spara. Gå tillbaka till ditt Google Analytics-konto och klicka på Slutför. Din statistik bör börja visas inom en dag eller två.