Huvud sociala media Hur man gör ett internetmeme
sociala media

Hur man gör ett internetmeme

Hur man gör ett internetmeme
Anonim

Om du väljer att skapa ditt meme från början är det helt upp till dig. Du behöver förmodligen ett program som Photoshop eller Gimp, beroende på hur mycket detalj du vill lägga till din meme.

Men om du vill göra något snabbt och enkelt - speciellt med bilder av en befintlig meme, som Socially Awkward Penguin - så kan du använda ett av internet populära verktyg för att skapa meme för att spara tid och krångel att göra allt från början.

Kolla in de 10 mest populära meme-generatorverktygen här.

Du kan välja vilket verktyg du vill, men för den här tutorialen använder vi Meme Generator. Denna webbplats har redan nästan alla populära meme på webben, så du kan välja vilken som helst av dem för att bygga ditt meme.

02

av 04

Välj din bild

Du kan bläddra igenom urvalet av bilder som Meme Generator (och de flesta andra meme-skaparwebbplatser) har på deras första sida.

Tänk på meddelandet du försöker skicka online. Om du redan är bekant med specifika mem, vet du förmodligen redan att vissa används i vissa situationer.

Till exempel är "Succesbarn" ett populärt som folk använder för att beskriva ganska normala situationer som leder till oväntade händelser av framgång. Bläddra igenom ett gäng av dem här.

Klicka på den stora röda bildtexten en bild i övre högra hörnet på skärmen och välj din bild från miniatyrerna, sök efter den med namn eller ladda upp din egen.

03

av 04

Skriv din bildtext

De flesta bildmakro-memes (speciellt memes-delen av Advice Animal-serien) inkluderar vita texttexter som är skrivna i all-caps Impact-teckensnitt - ett subtilt men starkt kännetecken för internetmeme-kultur.

Meme Generator ger dig två rutor där du kan skriva text som ska visas på den övre och nedre delen av bilden. Texten visas automatiskt när du skriver den och formateras om så att den passar rätt bildstorlek.

När du är nöjd med din text klickar du på lämplig flagga för att berätta för Meme Generator vilket språk du vill och klicka sedan på Generera för att avsluta den.

04

av 04

Dela din meme

Det är allt som finns för att göra det mest enkla meme. Den svåraste delen kommer med en vittig och rolig bildtext som alla kan relatera till och automatiskt vill dela.

Om du tror att andra skulle vilja ha ditt meme kan du dela ditt meme med hjälp av de sociala mediaknapparna för delning på sidan av din färdiga meme på Meme Generator.

Ditt meme delas automatiskt för alla att se på Meme Generator-webbplatsen, så om det blir populärt kan du se att det börjar dyka upp på andra platser online eftersom andra delar det.