Huvud programvara Hur du listar Office-programvarufärdigheter på din CV
programvara

Hur du listar Office-programvarufärdigheter på din CV

Hur du listar Office-programvarufärdigheter på din CV
Anonim

Tips för att bygga avsnittet "Tekniska färdigheter"

Detaljer Matter

Skriv alltid ut alla program där du är kompetent. Du vill inte att folk som läser ditt CV måste gissa vad du pratar om; de kan anta att du vet mer än du gör, eller underskattar hur du är duktig.

Om du till exempel vill lista på din CV att du vet mycket om LibreOffice, istället för att bara ange "LibreOffice", berättar du mer specifikt genom att skriva något som "LibreOffice Writer, Calc, Impress, Base, Draw och Matematik."

Maximera alltid, men pryd inte

Även om du aldrig bör lista kontorsprogram som du bara har hört talas om eller dubbat i, ska du inte hålla tillbaka med dem du känner. Hitta sätt att överbrygga klyftan och få det på din cv.

Tumregeln för att inkludera ett kontorsprogram är att föreställa dig själv antingen besvara intervjufrågor om det eller använda det själv på den första dagen av jobbet. Du vill inte gå igenom allt detta problem bara för att svika din nya chef.

Öppna programmet. Om du ser verktyg som du inte har använt, ta steg för att lära dig dem, eller listar inte programmet.

Till exempel kanske du har använt Microsoft Word i flera år men du har aldrig gjort en e-postfusion. Även om du inte nödvändigtvis behöver yrkeserfarenhet med att använda den, bör du ta interaktiva självstudier, gå på en lokal utbildningskurs eller hitta något annat praktiskt sätt att verkligen känna till ett viktigt verktyg som detta innan du säger att du känner till Microsoft Word.

Kom ihåg att när jobbet du letar efter behöver någon som, säger, som är skicklig med att bygga diagram och grafer i ett kalkylbladsprogram, blanda samma formulering i din CV för att visa dem att du inte bara vet hur att göra det men att du vet vad jobbet innebär.

För att använda grafexemplet kan du skriva "Microsoft Excel-diagram och diagram" istället för bara "Excel" eller "Grafisk upplevelse."

Bevisa det

För att verkligen bevisa för dig själv och andra att du känner till vissa program, gör det officiellt med en Office Software Certification. Vem som helst kan skriva "Microsoft Excel" på en CV och förmodligen göra det, men de flesta CV i stacken säger förmodligen inte "Certifierad Microsoft Office User Specialist i Excel."

Vanligtvis deltar du på dessa kurser lokalt, följt av ett test, men några kan du till och med få via online-deltagande och tester.

Var noga med stavning och kapitalisering

Till och med utmärkta stavare och grammatiker snubblar när det gäller programvarunamn, som att lista Microsofts PowerPoint som "Power Point" eller "Powerpoint." Ibland ser vi ord skrivna felaktigt så ofta att vi tror att vi vet stavningen när vi inte gör det.

Av den anledningen, när du listar kontorsprogramvara på din CV, dubbelkontrollera programvaruförlagarens primära webbplats för korrekt behandling av programmets korrekta stavning, stora bokstäver, bindning och avstånd. Saknas dessa små detaljer kan sabotera alla andra underbara detaljer du har presenterat på din cv.

Diversifiera och få fler färdigheter

Microsoft Office är fortfarande det mest använda kontorsprogramvaran i världen, men ett ökande antal arbetsgivare har antagit alternativa kontorsprogramvaror. Att kunna lista mer än en svit ger dig en stor fördel.

Inte bara ökar diversifieringen dina chanser att anpassa sig till det företaget använder, men även om det inte är i linje visar det att du kan lära dig en ny produkt eftersom du har erfarenhet utanför MS Office.

Utöver programvarans sviter: Fler tekniska färdigheter att integrera

Kontorsprogramsviter används inom ett större produktivitetssammanhang, så visa arbetsgivare att du känner till det. Tänk på följande tillägg till ditt avsnitt "Tekniska färdigheter":

  • Operativsystem : Lista stationära och mobila operativsystem där du har produktivitetsupplevelse. Exempel inkluderar Android, Windows, BlackBerry, iOS, macOS och Linux.
  • Cloud computing : Lista alla miljöer eller online-lagringslösningar du har använt, inklusive OneDrive, Google Drive och Dropbox.
  • Färdigheter i sociala medier : Lista igen de som du kan visa arbetsrelaterad erfarenhet för. Sociala nätverkssajter inkluderar Twitter, Facebook, LinkedIn, Google Plus och Pinterest, samt aggregerare som HootSuite eller TweetDeck.
  • Ytterligare programvara : Om relevant, inkludera ekonomisk programvara, animationsprogramvara, stationära videoprogram, samarbets- och mötesprogram, grafikprogramvara, innehållshanteringssystem och andra.
  • Webbdesign : Du kanske känner till ett antal webbdesignområden som HTML, PHP, JavaScript eller CSS.
  • Skrivhastighet : Detta listas vanligtvis med ord per minut (t.ex. 60 WPM). Ta ett hastighetstest om du inte är säker.