Huvud fönster Hur man installerar en Windows-gadget
fönster

Hur man installerar en Windows-gadget

Hur man installerar en Windows-gadget
Anonim

Installera Desktop-prylar i Windows 7 & Vista

 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  Windows-prylar är små program som körs på skrivbordet eller Windows Sidfält. De kan användas i Windows 7 och Windows Vista.

  En Windows-gadget kan hålla dig uppdaterad med ditt Facebook-flöde, medan en annan kan visa dig det aktuella vädret och en annan kan låta dig twitta direkt från skrivbordet.

  Andra prylar, som dessa Windows 7-prylar, kan faktiskt utföra användbara övervakningstjänster som att hålla reda på CPU- och RAM-användning.

  Du kan installera en Windows-gadget genom att köra en nedladdad GADGET-fil, men vissa Windows-gadgetinstallationsinformation skiljer sig beroende på vilket operativsystem du installerar gadgeten på.

  Välj rätt uppsättning steg nedan för specifika instruktioner om hur du installerar prylar i din version av Windows. Se vilken version av Windows har jag? om du inte är säker på vilken av de versionerna av Windows som är installerad på din dator.

  Äldre Windows-operativsystem, som Windows XP, stöder inte naturligtvis skrivbords- eller sidofältets prylar. Nyare versioner, som Windows 10 och Windows 8, stöder inte heller prylar. Men det finns många andra typer av prylar som är specifika för vissa applikationer, både webbaserade och offline.

  Hur man installerar en Windows 7 eller Windows Vista Gadget

  1. Ladda ner Windows-gadgetfilen.

   Microsoft brukade katalogisera och vara värd för Windows-prylar men de gör det inte längre. Idag hittar du de flesta prylar för Windows på webbplatser för nedladdning av programvara och på webbplatser för gadgetutvecklare.

   Win7Gadgets är bara ett exempel på en webbplats som erbjuder gratis Windows-prylar som klockor, kalendrar, e-post-prylar, verktyg och spel.

  2. Kör den nedladdade GADGET-filen. Windows-gadgetfiler slutar i filtillägget .GADGET och öppnas med programmet Desktop Gadgets. Allt du behöver göra är att dubbelklicka eller dubbelklicka på filen för att starta installationsprocessen.

  3. Klicka eller tryck på Installera- knappen om du uppmanas med en säkerhetsvarning som säger "Utgivaren kunde inte verifieras".

   De flesta Windows-prylar skapas av tredjepartsutvecklare som inte uppfyller Microsofts identifieringsverifieringskrav, men det betyder inte nödvändigtvis att det finns några säkerhetsproblem.

   Du bör alltid ha ett antivirusprogram installerat på din dator. Att ha ett bra AV-program som körs hela tiden kan hindra skadliga program och virusbelastade Windows-prylar från att orsaka skador.

  4. Konfigurera alla nödvändiga gadgetinställningar. Beroende på Windows-gadgeten som du installerade på skrivbordet kan det finnas vissa alternativ som behöver konfigureras. Om du till exempel installerar en Facebook-gadget behöver gadgeten dina Facebook-referenser. Om du installerade en batterinivåskärm kanske du vill justera storleken eller opaciteten för gadgetfönstret.

   Mer hjälp med Windows-prylar

   Om du tar bort en gadget från skrivbordet är gadgeten fortfarande tillgänglig för Windows, den är bara inte installerad på skrivbordet. Med andra ord, gadgeten finns fortfarande på din dator som alla andra program, men det finns bara ingen genväg på skrivbordet för att öppna gadgeten.

   För att lägga till en tidigare installerad gadget tillbaka till Windows-skrivbordet, högerklicka eller tryck och håll ner var som helst på skrivbordet och klicka / knacka på Gadgets (Windows 7) eller Lägg till gadgets … (Windows Vista). Ett fönster visas med alla tillgängliga Windows-prylar. Dubbelklicka / knacka bara på den gadget du vill lägga till på skrivbordet eller dra den dit.