Huvud Webbläsare Hur man installerar Microsoft Edge för Mac och iOS
Webbläsare

Hur man installerar Microsoft Edge för Mac och iOS

Hur man installerar Microsoft Edge för Mac och iOS
Anonim

Använd Microsofts webbläsare på dina Apple-enheter

Image

 • Klicka på posten för Microsoft Edge och tryck sedan på Get- knappen. Klicka på Installera (eller använd Touch ID) för att godkänna köpet.

  Image

 • Edge kommer att installeras och appen kommer att visas på din startsida.

  När du har installerat Edge på din iOS-enhet kan du logga in på alla Microsoft-konton (Hotmail, Live.com, Outlook.com, etc.). Dina favoriter, alla lösenord lagrade i Edge och din läslista överförs från det kontot. Tyvärr kan du inte importera dina Safari-favoriter till Edge på din iOS-enhet; du kan bara synkronisera de som redan finns i ditt Microsoft-konto.

  Edge för iOS är en minimal version av webbläsaren. Exempelvis fungerar de Edge-tillägg du använder på din Windows-dator inte på din iOS-enhet, och varken kommer avancerade produkter som augmented reality / WebVR eller Cortana.

  Det finns dock några anmärkningsvärda funktioner i Edge för iOS. Den har en inbyggd QR-kodläsare, en funktion som heter Fortsätt på PC som fungerar som Handoff på Mac och Edge har mörka och ljusa teman som ändrar gränssnittsfärgerna.

  Microsoft Edge för Mac

  Att få Edge-webbläsaren på din Mac är lite mer komplicerat eftersom det inte finns någon MacOS-version av Edge. Så måste du installera Windows 10 på din Mac först. Här är de två mest pålitliga sätten att använda Edge på en Mac:

  Boot Camp

  Det enklaste sättet att få Edge att köra på din Mac är att installera Windows 10 på din Mac med Boot Camp Assistant.

  Du behöver fortfarande din egen betalda kopia av Windows 10.

  De viktigaste fördelarna med att använda Boot Camp är att din Mac kör Windows 10 inbyggt, den ingår gratis och det garanteras att köra Microsoft Edge. Den enda nackdelen med att köra den på detta sätt är att du måste starta om din Mac till Windows varje gång du vill köra Edge. Detta är det bästa alternativet om du behöver använda Edge-webbläsaren under längre tid innan du går tillbaka till att använda macOS.

  Virtuella maskiner

  Att köra Windows 10 i en virtuell maskin, som Parallels Desktop eller VMWare, är ett annat alternativ. Efter köpet installerar du det virtuella maskinprogrammet, installerar din kopia av Windows 10 i den virtuella maskinen och sedan kan du köra Edge-webbläsaren på din Mac.

  Image

  Liksom Boot Camp, kör du det riktiga Edge-webbläsarprogrammet i Windows 10. Fördelen med att köra en virtuell maskin är dock att båda körs samtidigt, utan några omstarter behövs. Du kan till och med kopiera och klistra in text eller filer mellan virtuell Windows 10-maskin och program på din Mac.

  Nackdelen är naturligtvis att båda operativsystemen kommer att köras på din Mac på samma gång, vilket kan få en eller båda att sakta ner. Den här metoden är bäst om du behöver köra Edge-webbläsaren i några minuter åt gången istället för att växla mellan macOS och Windows 10 flera gånger om dagen.