Huvud programvara Så här infogar du, redigerar eller tar bort en kommentar i Excel
programvara

Så här infogar du, redigerar eller tar bort en kommentar i Excel

Så här infogar du, redigerar eller tar bort en kommentar i Excel
Anonim

Lägg upp och läs kommentarer eller fortsätt korta konversationer

 • I Starta en konversation skriver du den kommentar du vill göra.

 • Klicka på den gröna pilen för att posta din kommentar.

 • Klicka på var som helst på kalkylarket för att lämna kommentaren.

  Du märkte antagligen att när du klickade på den gröna pilen, kommentaren automatiskt visade en svarruta. Det är där andra läsare kan svara på kommentaren. De skriver helt enkelt in sitt svar och klickar på den gröna pilen som verkar för att skicka svaret tillbaka till dig. Detta fram och tillbaka svar genom kommentarer kallas en svartråd.

  I vissa versioner av Excel, inklusive Excel 2016, kan du också använda Ribbon för att lämna en kommentar. Klicka bara på cellen där du vill lämna en kommentar, klicka på Granska på bandet och klicka sedan på Ny kommentar eller Infoga kommentar.

  I webbversionen av Excel kan du flagga en kommentar för en specifik läsare genom att skriva @ -symbolen följt av användarens namn. Ibland finns en rullgardinslista med användare också tillgänglig i den här versionen.

  Hur man svarar på en kommentar

  För att svara på en kommentar som någon annan har lämnat åt dig kan du antingen klicka på cellen och ange ett svar omedelbart i Svarfältet eller så kan du högerklicka på cellen där kommentaren finns och använda Svar-rutan därifrån.

  Varje cell med en kommentar bifogad är markerad med ett litet, färgat märke i det övre högra hörnet. Färgen varierar beroende på din specifika Excel-installation.

  Hur man redigerar en kommentar

  Du kan lägga till fler kommentarer till en tråd du startade eller du kan redigera en kommentar du redan har lagt ut. Så här redigerar du en kommentar du har gjort: Följ dessa steg:

  1. Klicka på cellen som har kommentaren.

  2. Flytta musen över kommentaren så ser du alternativet Redigera visas.

  3. Klicka på Redigera .

  4. Skriv de ändringar du behöver göra.

  5. Klicka på Spara .

   Om du bestämmer dig mitt i ändringen att din redigering inte är nödvändig klickar du bara på Avbryt.

   Hur man tar bort en kommentar

   Vem som helst kan ta bort en kommentar i ett kalkylblad, inte bara personen som startade kommentartråden. När en kommentar inte längre behövs högerklickar du på cellen där den ligger och klickar på Radera kommentar från menyn.

   Hur du visar eller döljer alla kommentarer i Excel

   Det finns ytterligare sätt att posta och svara på kommentarer i Excel. Ribbon erbjuder ett helt granskningsavsnitt som låter dig öppna ett kommentarfönster till höger om kalkylarket. Du kan enkelt studsa från kommentar till kommentar med detta avsnitt i bandet eller lägga till och ta bort kommentarer. (Se bara till att du har valt rätt cell innan du använder någon av Ribbon-kommandona.)

   På fliken Granskning kan du också visa eller dölja kommentarer. Om du vill se alla kommentarer i ett kalkylblad går du till Granska> Visa kommentarer . För att dölja alla kommentarer använder du samma instruktioner och alla kommentarer försvinner. De lila markeringarna i kommenterade celler kommer emellertid alltid att visas.

   Lägg till en kommentar i Excel för Android

   För att lägga till en kommentar i Excel för Android måste du först arbeta inom granskningsfönstret i kalkylarket. Gör så här:

   1. Öppna kalkylarket på din Android.

   2. Klicka på cellen där du vill kommentera.

   3. Klicka på uppåtpilen längst ner till höger på skärmen för att öppna menyfönstret.

   4. Klicka på Granska på menyn längst upp till vänster i menyfönstret. Detta kan visa ett annat kommando; tryck på de dubbla pilarna för att öppna hela menyn med alternativ och hitta Granska.

   5. Skriv din kommentar med skärmtangentbordet.

   6. Klicka på pilen till höger om din kommentar för att publicera den.

    Hur man svarar på en kommentar i Excel för Android

    Så här svarar du på en kommentar i Excel för Android-kalkylark:

    1. Klicka på cellen där kommentaren finns.

    2. Skriv dina kommentarer i rutan Svara .

    3. Tryck på pilen för att posta kommentaren.

     Hur man tar bort en kommentartråd i Excel för Android

     Om du vill ta bort en kommentartråd i Excel för Android-kalkylblad trycker du på de tre horisontella prickarna överst på tråden och tryck på Radera tråd .