Huvud iphone & ipod Hur du förbättrar dina fotograferingsfärdigheter för iPhone
iphone & ipod

Hur du förbättrar dina fotograferingsfärdigheter för iPhone

Hur du förbättrar dina fotograferingsfärdigheter för iPhone
Anonim

Ta bilder som ingen tror att togs i en telefon

 • Var uppmärksam på hur du håller din iPhone. När du hämtar din iPhone håller du den antagligen i porträttläge, med den främre bakkameran i det övre högra området vänd bort från dig på baksidan av enheten. Stående orientering fungerar bra när du vill ta en bild som betonar en vertikal scen. Men oftast kanske du vill rotera telefonen till en liggande orientering, vilket ger en bild bredare än den är hög.

 • Flytta innan du trycker på. Om du inte försöker fånga ett flyktigt ögonblick, flytta din iPhone runt lite för att experimentera med åtminstone några olika sätt att rama in ditt ämne. Flytta lägre eller högre, vänster eller höger, eller till och med runt ditt ämne. När du rör dig, uppmärksamma skuggor och reflektioner. Genom att flytta lite kan du kanske fånga en mer intressant bild.

 • Rör inte när du knackar. Många iPhone-modeller inkluderar optisk bildstabilisering, vilket hjälper systemet att minska suddigheten. Men ju mer stabil och fortfarande att du kan behålla din iPhone när du tar en bild, desto mer troligt får du det foto du vill ha.

  Du kan fånga en bild på minst två sätt i iPhone-kameraappen. En, tryck på den röda knappen, som du antagligen har använt. Eller två, tryck på knappen Volym upp medan du är i kameraappen.

 • Om din iPhone erbjuder digital zoominställningar, använd dem så lite som möjligt. På en enhet med två kameror växlar ett enda tryck på zoomningen från 1x zoom (eller, i huvudsak ingen zoom) till 2x zoom. Utöver det kan du välja en zoom på upp till 10x. Du kanske märker att bilder som tagits med en högre zoominställning tappar detaljer när du förstorar dem. I stället, som frasen går, "zooma med fötterna". När det är möjligt, gå närmare ditt ämne.

 • Slå på kameran överlagring i Inställningar > Kamera > Rutnät för att få hjälp med att rama in ditt ämne. Denna inställning placerar virtuella linjer, två horisontella och två vertikala, på kameraskärmen. Dessa linjer delar varje scen i ett rutnät med nio rektanglar. Rasterlinjerna kan hjälpa dig att justera en bild, antingen vertikalt eller horisontellt. Många fotograferingsguider föreslår att du bör anpassa kameran så att ditt motiv visas på en av de fyra punkterna där dessa linjer korsar varandra.

 • När din kamera är aktiv trycker du på ett avsnitt på skärmen. IPhone-kameran försöker fokusera objekt som har tagits med tanke på det område du pekar på. Medan du ofta vill trycka på för att fokusera på ditt ämne, kan du många gånger få en mer intressant bild med fokus på ett annat objekt i vyn. Om du till exempel försöker ta ett foto på en bärbar dator kan en knapptryckning för att fokusera på skärmen göra att kameran förlorar detaljer på tangentbordet. I den situationen kan en knapptryckning på kanten av skärmen hjälpa dig att få mer information totalt sett. I allmänhet ta dig tid att knacka på två eller tre platser runt skärmen för att se hur iPhone justerar fokus.

 • Stäng av blixten, såvida du inte absolut behöver den för att ta en bild. Uppenbarligen kan blixten orsaka bländning när du tar ett foto av föremål som reflekteras, till exempel glas eller metall. IPhone-kameran kan fånga en överraskande mängd detaljer även i vissa scener med svagt ljus, till exempel i skymningen eller i en svagt upplyst restaurang. Försök att fånga din bild utan blixt först och slå sedan på blixten endast vid behov. (Och kom ihåg att många museer förbjuder att använda en blixt hela tiden.)

 • Slå på Smart HDR och Keep Normal Photo för att fånga två versioner på en bild. Öppna Inställningar > Kamera för att aktivera båda dessa alternativ. När du tar ett foto sparar systemet både en "normalt" exponerad bild tillsammans med en annan bild som fångar och blandar objekt i scenen med hjälp av Smart High Dynamic Range (HDR). Genom att bevara båda bilderna kan du välja vilken bild du föredrar.

 • Även om iPhone-kameran erbjuder några filter du kan använda när du tar en bild, är du i de flesta fall bättre på att gå #NoFilter. Om du tänker använda ett filter på en bild kan du enkelt lägga till ett filter senare. Du behöver inte välja ett filter och sedan ha den filtrerade bilden den enda du har av en scen eller ett motiv.

  Men Mono-filtret, som låter dig titta på en bild rent i toner som sträcker sig från svart till vitt, kan hjälpa dig att utvärdera en potentiell scen. Om bilden ser intressant ut för dig när du tittar på en scen med Mono-filtret är det en stark indikation på att färgbilden också kan vara övertygande.

 • Det enda riktiga tipset du behöver för att ta en övertygande bild är dock att titta. Titta noga på allt i din iPhone-kameraram. Leta efter komposition, kontrast, färg, utöver ditt ämne och bakgrund. Många första fotografer tittar bara på ämnet. De bästa fotograferna fångar innehåll i sammanhang, med avsiktliga val av inramning och ljuskontraster. Titta inte bara på ditt eget arbete utan också titta på arbetet hos skickliga och erkända fotografer. (Mer information finns i Tips för mobilfotografering.)

  Vilken iPhone?

  Om du vill ha den bästa tillgängliga iPhone-kameran bör du uppgradera till den senaste iPhone-versionen, eftersom Apple försöker förbättra iPhone-kameran med varje ny generation enheter. Till exempel är kamerorna i XS och XS Max identiska, med en dubbellins, medan XR erbjuder ett enda objektiv. I tidigare generationens enheter inkluderade iPhone-modellen Plus förbättrade kamerafunktioner jämfört med iPhone med mindre storlek.

  Som ett minimum vill du ha en iPhone som har uppdaterats till det aktuella iOS-operativsystemet. Från och med april 2019 betyder det en enhet som kör iOS 12, till exempel en iPhone 5s, en iPhone SE eller någon nyare släppt iPhone.

  Ta bättre bilder med tillbehör till hårdvara

  Allvarliga iPhone-fotografer kommer sannolikt att vilja investera i ett stativ och ett motsvarande fäste för iPhone. Apple bär några stativ av Joby, och du kan också hitta många iPhone-stativ hos Amazon, inklusive några Amazon-basiska stativ. För en stativmonteringsadapter för att hålla din iPhone fungerar StudioNeat Glif, liksom monteringar från Joby.

  Utforska alternativa kameraprogram

  Tredjepartsappar erbjuder extra åtkomst till kamerainställningar och kontroller, såväl som möjligheten att ta RAW-bilder. När du tar en RAW-bild hanterar en tredje parts app bildsignalbehandling istället för att förlita sig på Apples inbyggda system. Prova appar som Halide, Moment - Pro Camera eller Obscura 2 som var och en gör att du kan skjuta RAW med olika anpassade kontroller. Mer information om andra kameraappar finns i De 10 bästa kameraapparna för iPhone 2019.

  Redigera foton för att skapa den bild du vill ha

  När du har sparat ett foto ger andra appar dig flera sätt att manipulera det. Apple Photos-appen erbjuder många fotoredigeringsfunktioner, till exempel förmågan att beskära, rotera, tillämpa filter och justera ljus, färg och svartvittbalans. (Se Hur du redigerar foton i iPhone Photos-appen om du vill veta mer.) Snapseed från Google är gratis och ger tillgång till många kraftfulla redigeringsfunktioner. Vissa appar löser specialiserade problem, till exempel TouchRetouch, som hjälper dig att ta bort oönskade objekt från foton eller Bildstorlek, som gör att du kan ändra storlek på en bild till en viss storlek. (För fler redigeringsalternativ, se De 5 bästa appredigeringsapparna för 2019.)