Huvud webbsökning Hur man döljer specifika Facebook-inlägg från nyfikna människor
webbsökning

Hur man döljer specifika Facebook-inlägg från nyfikna människor

Hur man döljer specifika Facebook-inlägg från nyfikna människor
Anonim

Använda Facebooks anpassade sekretessalternativ

  • Det bästa på webben
  • Sökmotorer
  • Att köra en webbplats
  • av Andy O'Donnell

    En senior säkerhetsingenjör som är aktiv inom internet och nätverkssäkerhet.

    Låt oss inse det, när din mamma går med på Facebook och blir din "vän", är festen över. Inga fler svär i dina inlägg, inte fler att lägga upp bilder på dina berusade eskapader, inte fler dela videor som involverar avföring med apa. Inte roligare.

    Men vänta, det behöver inte vara så! Det finns nu sekretessalternativ som låter dig dölja din länk, statusuppdatering, foto och / eller video från enskilda personer (t.ex. din mamma). Den riktigt coola delen är att alla dina vänner fortfarande kan se ditt inlägg, bara inte din mamma!

    Låt oss ta en titt på hur du kan blockera din mamma från att se specifika Facebook-inlägg så att du kan börja släppa dessa F-bombladdade gangsta-raptexter i dina statusuppdateringar igen.

    Välj antingen status, foto, video eller länk från menyn "Dela:" högst upp i ditt nyhetsflöde eller ovanför din vägg på din profilsida. "

    Följ tips nedan för att begränsa en statusuppdatering från din mamma (eller någon annan person du väljer).

    Om du använder Facebook från din dator:

    1. Klicka inuti "Vad tänker du?" fält men börja inte skriva något ännu. Du kommer att märka en vit knapp bredvid den blå "Post" -knappen precis under textrutan du ska skriva din status i.

    2. Klicka på knappen bredvid ikonen bredvid knappen "Skicka" (det säger sannolikt "Vänner" i den).

    3. Välj "Fler alternativ" på menyn "Vem ska se detta" som dyker upp. Välj sedan "Anpassad".

    Sedan öppnas "Anpassad sekretess" -formulär och du ser två rutor som säger "Dela med" och "Dela inte med."

    4. Ange din mamma (eller vem du inte vill se inlägget i textrutan "Dela inte med". Du kan dessutom ange flera namn, eller om du har gjort Facebook-vänlistor kan du välja ett av dina listor.

    Om du använder Facebook från din telefon:

    1 . Klicka på området "Statusuppdatering" eller tryck på "Status" -knappen från toppen av Facebook-nyhetsflödet.

    2 . Klicka på "Vänner" -knappen ovanför statustextfönstret, direkt under ditt namn).

    3 . Välj "Vänner utom" från listan som visas.

    4 . Välj vänner som du inte vill se inlägget. När du väljer dem bör du se deras namn läggas till (i rött) till raden "Förutom" nära toppen av skärmen. "Tryck på Klart när du är klar med att välja de personer du inte vill se inlägget.

    5 . Bekräfta detta genom att trycka på "Klar" igen på skärmen "Dela med". Du bör se knappen ändra "Vänner" -knappen ändras till "Vänner utom" när du kommer tillbaka till statusuppdateringsskärmen. Slutför ditt inlägg.

    För att begränsa en länk, foto eller video från att ses av din mamma är det i princip samma process, med dessa små undantag:

    länkar

    Du kommer inte att se hänglåsikonen förrän du klickar på knappen "Bifoga". När du klickar på "Bifoga" visas ett tomt där du kan kommentera länken. Du måste klicka på hänglåset innan du har skrivit in din kommentar och innan du klickar på "Dela" -knappen.

    Videor och foton

    När du väljer mellan att ladda upp, spela in / ta bilder, eller vilket alternativ som helst, ska du se hänglåsikonen med delningsknappen. Innan du klickar på dela eller laddar upp videon / fotot, klicka på hänglåsikonen bredvid knappen "Dela".

    Slutligen en varning. Du kan ha förhindrat din mamma från att se vad du publicerade, men glöm inte åt moster Myrtle. Hon och din mamma ringer varandra varje kväll och hon kommer att ratta dig på en sekund för att säga något dumt på Facebook. Att hålla jämna steg med vem som kan se vad som kan vara knepigt, och en slipning kan kosta dig en vänskap eller få dig till att sluta julkortlistan, eller ännu värre, julegålslistan. Var försiktig där ute.