Huvud sociala media Hur man döljer på Facebook
sociala media

Hur man döljer på Facebook

Hur man döljer på Facebook
Anonim

Håll din status eller aktiviteter hemliga från vissa personer

  • En dialogruta visas. Välj det alternativ som bäst beskriver vad du vill göra.

    Stäng av aktiv status för endast vissa kontakter: Skriv namnet på en eller flera vänner som du vill dölja från. Endast dessa kontakter kommer att förhindras från att se din aktiva status.

    Stäng av aktiv status för alla kontakter utom: Det här alternativet förhindrar alla dina Facebook-vänner från att se dig och skicka meddelanden till dig på chatten. Du kan dock lägga till namn (eller listor) så att bara de kontakter kan chatta med dig.

    Stäng av aktiv status för alla kontakter: Aktivera det här alternativet om du inte vill att någon ska se att du är online och kan chatta.

  • Välj Okay för att bekräfta ändringarna.

  • För att ändra din status, följ steg 1 och 2 igen. Istället för att stänga av aktiv status kommer menyalternativet i steg 2 att aktivera aktiv status .

    Hur man begränsar någon på Facebook

    Normalt kan alla dina Facebook-vänner se allt du publicerar på din tidslinje. Du kan justera detta standard genom att välja med varje inlägg vem som kan se det. Men om det finns någon du inte vill bli vän med men ändå inte vill se dina inlägg kan du lägga till dem i din begränsade lista. Du kanske vill använda det här alternativet om du accepterade en medarbetares tjänst som artig, men vill inte att de ska veta så mycket om ditt liv.

    Vänner som du begränsar på Facebook kommer fortfarande att kunna se allt material som är offentligt, såväl som kommentarer du gör på andras inlägg.

    1. Navigera till din väns profil.

    2. Överst på profilen, håll muspekaren över vänner . Välj Lägg till i en annan lista .

    3. En meny visas. Välj Begränsad .

    4. En bock visas bredvid Begränsad .

    5. För att ta bort någon från listan Begränsad, följ samma steg igen. I steg 4 tas bort markeringen bredvid Begränsad .

      Hur man blockerar någon på Facebook

      Om du blockerar en användare på Facebook kommer de inte att kunna lägga till dig som en vän, meddela dig, bjuda in dig till grupper eller evenemang, se din tidslinje, tagga dig i inlägg eller ens hitta dig i en sökning. Om du redan är vän med någon och sedan blockerar dem, kommer du automatiskt att bli vän med dem.

      Använd det här alternativet när det inte är tillräckligt med vänskap, till exempel om någon förföljer, trakasserar eller missbrukar dig online eller inte.

      Att blockera någon är inte idiotsäker. En blockerad användare kan fortfarande se dig på spel, grupper och appar som du båda är en del av. De kan också använda en gemensam väns konto för att se din aktivitet.

      1. Välj ikonen Meny (nedåtpilen) i det övre högra hörnet på din hemsida. Välj Inställningar .

      2. I den vänstra skenan väljer du Blockering .

      3. I avsnittet Blockera användare anger du personens namn och väljer Blockera .

        Om du vill blockera appar, inbjudningar eller sidor använder du de respektive områdena på samma Hantera blockeringssida för att tillämpa dessa ändringar.

      4. Fönstret Blockera folk visas. Hitta rätt person och välj Blockera bredvid deras namn.

      5. Ett bekräftelsemeddelande visas. Välj Block för att blockera och ofrivna dem (om du för närvarande är Facebook-vänner).

      6. Du kan avblockera någon genom att återgå till steg 3 och välja länken Spärra bredvid deras namn.