Huvud iphone & ipod Hur man frigör lagring på iPhone
iphone & ipod

Hur man frigör lagring på iPhone

Hur man frigör lagring på iPhone
Anonim

Missa inte ett foto med en gång i livet med din iPhone

Skärmen för iPhone-lagring indikerar hur mycket av lagringsutrymmet som används på iPhone med en färgkodad stapel som bryter ned mängden lagringsutrymme som används av appar, media, meddelanden och annan data. Det finns flera alternativ att frigöra lagring:

 • Avlastning av oanvända appar : När den är aktiverad laddar den här funktionen automatiskt av appar som du inte har öppnat på ett tag, vilket sparar lagringsutrymme. När du laddar ner en app bevaras alla dokument eller sparade data som är kopplade till den appen. Om du behöver den appen senare har du fortfarande alla dina data.
 • Radera eller ladda bort enskilda appar : Om du vill veta vilka appar som tas bort presenteras en lista över appar som tar plats på din iPhone, sorterade efter de som först tar mest lagringsutrymme. Detta gör det enkelt att gå igenom apparna och rensa utrymme. När du pekar på en app visar en appinformationsskärm hur mycket utrymme appen tar upp och hur mycket lagring som konsumeras av appens dokument och data. Du kan sedan välja antingen Offload-app eller Radera app .
 • Ta bort lite eller all musik : Medan du inte kan ta bort foton på skärmbilden för iPhone-lagring kan du rensa ut musik. Med så många alternativ att strömma musik genom tjänster som Apple Music, Spotify och Pandora är det enkelt att spara utrymme på din iPhone genom att bara ladda ner låtarna från dina favoritspellistor och låta resten strömma. För att radera musik, välj Musik i applistan och skjut från höger till vänster på en artist för att avslöja en dold raderingsknapp .
 • Uppdatera appar som använder data : En apps storlek är inte det enda som tar upp lagringsutrymme. Många appar laddar ner så mycket data att dokumenten blir enorma. Bra exempel på detta är appar för sociala medier som Facebook och strömmande appar som Amazon Prime eller Netflix. Du uppdaterar en app genom att ta bort den och sedan installera den igen, vilket rensar ut dokumentmappen.

Ta bort iPhone-foton och videor för att frigöra lagringsutrymme

Det finns inte ett snabbt sätt att radera bilder på iPhone. Det finns en metod för att välja flera foton samtidigt, men det är begränsat:

 1. Öppna Photos-appen och knacka på Photos för att gå till tidslinjesektionen.

 2. Som standard separerar appen foton efter år. Klicka på ett avsnitt för att organisera det efter datumintervall och tryck igen för att organisera det i enskilda dagar.

 3. Tryck på Välj för att visa nya Select- knappar bredvid varje datum.

 4. Klicka på Välj- knappen på varje enskilt datum för att markera alla foton för den dagen. Om du bara vill ta bort några av fotona för det datumet trycker du på de enskilda bilderna.

 5. När du är klar knackar du på papperskorgen- ikonen för att radera de bilder du valt.

  Om du tar bort ett foto flyttas det till det nyligen raderade albumet där det stannar i 30 dagar. För att frigöra utrymme raderar du det också från det här albumet.

 6. Klicka på knappen Album längst ner på app-skärmen Foton.

 7. Bläddra till det nyligen raderade albumet och tryck på det för att öppna det.

 8. I det nyligen raderade albumet väljer du Välj och trycker sedan på Radera alla . Du blir ombedd att bekräfta ditt val.

  Du får mer utrymme genom att ta bort videor snarare än foton. En video tar mer lagringsutrymme än ett foto, så rensa videor först.

  Öka lagring på en iPhone genom att använda Cloud Storage

  Molnlagringsalternativ är ett praktiskt ställe att lagra foton och videoklipp eftersom de ger dig tillgång till dokument, musik, foton och videor utan att ta mycket plats på din enhet. Detta gör molnlagring till det enklaste sättet att öka lagring på iPhone och frigöra lagring på iPhone samtidigt.

  Filen-appen på din iPhone ger en plats för att hantera både lagring på din iPhone och det extra utrymme som beviljas av tredjeparts molntjänster.

  • iCloud-lagring : iPhone levereras med 5 GB iCloud-lagring, som kan uppgraderas till 50 GB eller mer. Detta är ett bra alternativ om du i första hand använder iPhone och iPad. Medan iCloud-lagring också fungerar på Mac och Windows-baserade datorer, är det inte lika effektivt som några av de andra molnlagringstjänsterna.
  • Google Drive : Googles molnlagringstjänst har Googles namn bakom sig, vilket kan vara lugnande. Google Drive är också en av de mest fullständiga molntjänsterna.
  • Dropbox : Ett alternativ till Google Drive, Dropbox kan vara den bästa molntjänsten när det gäller att synkronisera filer på många enheter. Den har också funktioner som automatisk säkerhetskopiering av foton från din iPhone och en inbyggd skanner.

  Behöver du lagringsutrymme snabbt? Prova detta hemliga trick

  Om du är nere på din sista gigabyte och behöver lagring snabbt, finns det ett hemligt tips som bara kan göra tricket: Ladda ner en app eller film som är större än ditt lediga utrymme.

  Detta görs enklast med en gratis app som är över 1 GB stor. En bra app att använda för detta ändamål är Hearthstone med sin filstorlek på 2 GB.

  Ladda ner appen som vanligt. Appnedladdningen kan misslyckas, vilket är bra. Om den lyckas laddas ner tar du bort appen.

  Kontrollera ditt utrymme. Du borde ha mer än när du började, och ibland kan detta trick rensa upp 1 GB till 2 GB extra lagringsutrymme.

  När du försöker ladda ner en fil som är mer än din iPhone kan hantera, utlöser åtgärden iOS för att rensa upp tillfälliga filer. Dessa tillfälliga filer kan ta mycket plats, varför du kan få mer lagringsutrymme än du förväntar dig genom att använda detta trick.