Huvud fönster Hur du åtgärdar Msvcrt.dll felmeddelanden hittades inte eller saknas
fönster

Hur du åtgärdar Msvcrt.dll felmeddelanden hittades inte eller saknas

Hur du åtgärdar Msvcrt.dll felmeddelanden hittades inte eller saknas
Anonim

 • Grunderna
 • Underhåll
 • symtom
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  Msvcrt.dll-fel orsakas av situationer som leder till att msvcrt DLL-filen tas bort eller skadas.

  I vissa fall kan msvcrt.dll-fel indikera ett registerproblem, ett virus- eller skadlig problem eller till och med ett maskinvarufel.

  Det finns flera olika sätt som msvcrt.dll-fel kan dyka upp på din dator. Här är några av de vanligare sätten som du kan se msvcrt.dll-fel:

  Msvcrt.dll hittades inte
  Den här applikationen kunde inte starta eftersom msvcrt.dll inte hittades. Om du installerar om programmet kan det åtgärdas problemet.
  Kan inte hitta [PATH] \ msvcrt.dll
  Procedurens inmatningspunkt kunde inte hittas i det dynamiska länkbiblioteket msvcrt.dll.
  Filen msvcrt.dll saknas.
  Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: msvcrt.dll. Installera [APPLICATION] igen.

  Msvcrt.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

  Sammanhanget med msvcrt.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

  Felmeddelandet msvcrt.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen på något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

  Hur du åtgärdar Msvcrt.dll-fel

  Hämta inte msvcrt.dll från en "DLL nedladdning" webbplats. Det finns många orsaker till att nedladdning av en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av msvcrt.dll är det bäst att hämta den från sin ursprungliga, legitima källa.

  Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av felet msvcrt.dll.

  1. Återställ msvcrt.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" msvcrt.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

   Om du misstänker att du av misstag har raderat msvcrt.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa msvcrt.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

   Återställa en raderad kopia av msvcrt.dll med ett filåterställningsprogram är bara en smart idé om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade korrekt innan du gjorde det.

  2. Installera om programmet som använder msvcrt.dll-filen. Om msvcrt.dll DLL-felet inträffar när du använder ett visst program, bör ominstallering av programmet ersätta filen.

   Försök ditt bästa för att slutföra detta steg. Återinstallera programmet som tillhandahåller msvcrt.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

  3. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Msvcrt.dll-filen kan inkluderas i en av dessa uppdateringar.

  4. Ladda ner och installera Visual C ++ Redistributable för Visual Studio från Microsofts webbplats. Detta bör ersätta DLL-filen om du saknar den.

  5. Kör en virus- / malware-skanning av hela systemet. Vissa msvcrt.dll-fel kan vara relaterade till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att msvcrt.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

  6. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller skadad kopia av msvcrt.dll-filen. Denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft i de flesta versioner av Windows, så System File Checker-verktyget bör återställa den.

  7. Använd Systemåterställning för att ångra de senaste systemändringarna. Om du misstänker att msvcrt.dll-felet orsakades av en förändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

  8. Uppdatera drivrutinerna för hårdvara som kan vara relaterad till msvcrt.dll. Om du till exempel får ett "Filen msvcrt.dll saknas" -fel när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

   Msvcrt.dll-filen kanske inte är relaterad till videokort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka i enlighet därmed.

  9. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om msvcrt.dll-fel började efter uppdatering av drivrutinen för en viss maskinvara.

  10. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av hårdvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka msvcrt.dll-fel när de misslyckas.

   Om maskinvaran misslyckas med något av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

  11. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda msvcrt.dll-felsökningsanvisningarna ovan inte lyckas, bör du utföra en startreparation eller reparera installationen återställa alla Windows DLL-filer till sina fungerande versioner.

  12. Använd en gratis registerrensare för att reparera msvcrt.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare-program kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga msvcrt.dll-registerposter som kan orsaka DLL-felet.

   Jag rekommenderar sällan användning av registerrensare. Jag har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det förstörande steget nästa.

  13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar msvcrt.dll-felet, bör detta vara din nästa åtgärd.

   All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket som möjligt att fixa msvcrt.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

  14. Felsöka ett maskinvaruproblem om några msvcrt.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

   Behöver du mer hjälp?

   Om du inte är intresserad av att fixa detta problem själv, se min Hur får jag min dator fixad? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allting på vägen som att ta reda på reparationskostnader, få bort dina filer, välja en reparationstjänst och mycket mer.